Hétfő éjszaka egy Facebook-bejegyzésben kért elnézést Farkas Péter Barnabás. Ez bőven éjfél után lehetett, mert csak akkor jött vissza a Facebook. 

Részeg voltam – mondja a náci karlendítésen kapott ózdi alpolgármester

Fotó: Ujhelyi István/Facebook

Az ózdi, jobbikos alpolgármesterről nemrég két kép is előkerült, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot mutatott be. A képek a lengyelországi Katowice történeti múzeumánál készültek, ahol a kiállítás keretében az egyik falat zsidóellenes feliratokkal illusztrálták.

"Soha nem voltam holokauszt tagadó, soha nem voltam egyetlen szélsőséges, rasszista szervezetnek tagja, eszméik mindig is távol álltak tőlem, akik személyesen ismernek, ezt tudják is rólam. Őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg"

- írta a posztban Farkas. 

"Amikor szembesítettek az első nyilvánosságra került fotó tényéről, még arra sem emlékeztem, hogy valaha készülhetett rólam ilyen fotó, hiszen távol állnak tőlem a fasiszta, fajgyűlölő gondolatok. A fotó kötetlen programon, vélelmezett baráti társaságban készült és nem titok, hogy illuminált állapotban voltam akkor, amit röstellek"

- tette hozzá az alpolgármester. 

Részeg voltam – mondja a náci karlendítésen kapott ózdi alpolgármester

Fotó: Farkas Péter Barnabás/Facebook

A politikus azt is elmondta, hogy csak a tévés nyilatkozatok után jutott eszébe, hogy megkeresse az egyik akkori alpolgármesterrel történt beszélgetést és az általa küldött fotókat: „Áramütésként ért a felismerés, hogy bizony több, sokkal direktebbnek tűnő fotó is készült akkor”.

"Megkövetek minden közösséget, akit megsértettem, és tiszteletemet személyesen is le fogom róni előttük és a háború gyalázatos népirtásának szomorú emléke előtt! Nem tudom meg nem történté tenni, de minden igyekezetemmel azon leszek, hogy jóvá tegyem, és bocsánatkérésem elfogadják a sértettek"

olvasható a bejegyzésben.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Késő bánat, ezt már semmivel sem tudod feledt, ez rád égett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Késő bánat, ezt már semmivel sem tudod feledt, ez rád égett.
Eladott Ország
Egy közszereplő/politikus nem lehet ennyire hülye, különösen választások előtt. A fidesz bűnbanda minden magas labdát le fog ütni! Orbán: Nincs az a mennyiségű szar amit ne tudnánk másokra kenni. A fidesznek a hatalom azaz eszköz, amely nélkül nem tudja megúszni a büntetőeljárást. Ők az életükért küzdenek!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/102301090_3136487123079206_4600777909597110272_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=ts0YuFKPfWQAX-ABY16&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1bb4465fb612e86f44d7c4e4813246a2&oe=6183A49C
Emmersson71
Öcsi, húzz el targoncásnak, a politika közelébe se menj többet!
Ezt amíg élsz felhánytorgatják neked, teljesen jogosan.
jesz
Cuslág se a lenyúlt 70 millió miatt guggolt hét évet, hanem azért, mert az az elmeosztály a kamerák előtt viccelődött a Dunába lőtt zsidók halálával...

Ez a fasz remélem nem ússza meg egy elnézés-kéréssel...a kegyetlenül halálba hajszolt emberek sorsán nem szabad gúnyolódni még részegen sem...

Ha az ügyész keménykedni fog, akkor biztosan megemlíti, hogy kétféle ember mond igazat: a részeg, meg a gyerek...
namihami
Haver! Ezzel a magyarázattal inkább csak rontottál. Ha semmi mást nem, de egy ilyen (arra a) helyre nem megyek részegen. Vagy, ha már ekkora hülye vagy, akkor csendben maradsz (fideszes módszer:: elhallgatásnak is hívják) és megvárod, míg elcsitul a vihar. És nem állsz ki a placcra, hogy :: ""Én vagyok a hülye!""
csak úgy....
@Emmersson71: gyurcsány effektus...,igazad van!
orbán térdre csuhásait is most szenvedi meg a magyar...
Peller Anikó
@jesz: De nem volt részeg, nyilván. Drogos volt.

(De az se.)
silber13
@Shikari: Az ókorban játszódó filmekben és más művészeti ábrázolásokon gyakran láthatjuk, amint a római katonák jobb karjukat mereven előretartva üdvözlik egymást. A római karlendítés annyira népszerű lett, hogy a náci Németország és más szélsőjobboldali diktatúrák is szívesen átvették, de egyidőben még az amerikaiak körében is népszerű volt. Az egyetlen bökkenő, hogy a hagyományosan a rómaiaknak titulált szalutálás valójában sohasem létezett
Bástya Béla Elvtárs
Részeg is, náci is, ... Mi lesz a következő magyarázat?
silber13
@Shikari: Az ötletet Mussolini Jacques Luis festő 1784-ben elkészült művéről lopta. És a kép nem köszönést, hanem a testvérek apjuknak tett esküjét ábázolja
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Szerintem foglald le magad nyugdíj mellett! Megéri, adót sem vonnak le:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20211003172009ELADOTT.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.