Hann Péter ügyvezető az ATV Voks című műsorűban ismertette a Medián legújabb felmérésének eredményeit.

Meglepetést hozott a Medián felmérése: Márki-Zay megelőzte KarácsonytFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Az előválasztás első fordulójában Dobrev 35, Karácsony 27, Márki-Zay pedig 20 százalékot szerzett. A Medián legutóbbi felmérése azonban helycserét mutat ebben a sorrendben. A tévéműsorban elhangzott eredmények sokak számára meglepetést jelenthetnek:

Márki-Zay Péterre 34 százalék, Karácsony Gergelyre pedig 24 százalék szavazna az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Dobrev Klára e felmérés alapján is nyerné az előválasztást, még ha szorosan is: ő 37 százalékot szerzett. 

Abban Márki-Zay és Karácsony már megállapodtak, hogy csak egyikük indul a második fordulóban, de arról még nem döntöttek, melyikük lép vissza a másik javára. Szerettek volna együtt, szövetségben indulni, de a szabályok nem tették lehetővé, hogy nevük egymás mellé kerüljön a szavazólapokon – írja a blikk.hu.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Szerintem orbánnak Karácsony a jó, gyepálhatnák, mert ugyan Dobrevet is tudnák ők ezerrel, de szerintem tőle tart. Inkább fél. Mivel Gyurcsánytól is fél és most megkétszereződik ez a vonal. Hahahahaha szegény, szegény orbi sokáig fent volt, remélem most megtudja milyen lent. Be is bújhat a hatvanpusztai bunkerjébe a föld alá. És persze még ahová gondolom:)))
sgl
Erre a Bruck-ra is oda kell figyelni!!

nyugatifeny.hu/2021/10/06/bruck-andras-a-nok-lesznek-a-merleg-nyelve-jovo-aprilisban-oket-pedig-dobrev-klara-tudja-megszolitani

Bruck András: A nők lesznek a mérleg nyelve jövő áprilisban, őket pedig Dobrev Klára tudja megszólítani
{[1.jpg]} {Nyugati Fény} {2021. október 6., 10:472021-10-06} · {Politika}
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem tesznek jót maguknak a szervezkedéssel.
Napok óta nem tudja eldönteni Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, hogy melyikük lépjen vissza melyikük javára abból a célból, hogy az előválasztás első fordulójának nyertesét, Dobrev Klárát legyőzzék a második fordulóban.

A második és harmadik helyezett hétfőn azt találta ki, hogy egymás mellett szerepel majd a nevük a szavazólapon, ám ezt az OEVB a szabályokra hivatkozva nem engedélyezte. A két férfi leggyakrabban hangoztatott érve a szervezkedésre az, hogy szerintük a DK miniszterelnök-jelöltje nem tudná legyőzni Orbán Viktort, noha az előválasztást Dobrev 16 körzetből 85-ben megnyerte.

Az alábbiakban Bruck András író, publicista véleménye olvasható arról, hogy valóban hátrányt jelentene-e Dobrev Klára személye jövő áprilisban.

“A mérleg nyelve

És mi van, ha Dobrev Klára személye nemhogy hátrány lenne áprilisban, hanem inkább előny?

Mert van valami, ami nagyon erősen mellette szól. Egyelőre azonban hiába nyerte meg az előválasztás első fordulóját, tartja magát a vélemény, hogy Orbán Viktorral szemben neki lenne a legkevesebb esélye.

Se szeri, se száma az elemzéseknek és spekulációknak, de a többségük ehhez hasonló:
hallotta a süket a némától, hogy mit látott a vak.
sgl
...
Végtére is precedens nélküli feladatok tömege áll majd előtte: igazságot szolgáltatni a kifosztott, félrevezetett nemzetnek; Moszkva és Peking tudtára adni, hogy visszatérünk a Nyugathoz, és nem vagyunk többé vevők a keleti despotizmusukra: az erőművükre, egyetemükre, vasúti pályájukra, metrójukra, a méregdrága hiteleikre, rendszerük inherens romlottságára; s végül el kell majd kezdeni Orbán haszontalan mániái helyett az emberek igényeire költeni, azokat kiszolgálni: a kórházakban, iskolákban… mindenhol, ahol elkerülhetetlen a kapcsolatunk az állammal.

Ráadásul mindezt a bukott rezsim elszánt utóvédharcai közepette kéne majd véghez vinni. Nem fogjuk egyből visszakapni a porig rombolt demokráciát, téglánként kell majd újraépíteni, mint egy lebombázott gyárat.

Egy dolgot viszont biztosan tudni. A női hatalom egy évszázada erősödik, és nálunk is zajlanak a nők számára kedvező változások, éppen csak csigalassúsággal, alig észrevehetően.

Na itt mutatkozhat meg Dobrev Klára versenyelőnye:
egy női miniszterelnök valóságos női forradalom kiváltója és katalizátora lehet.

Mintegy hatvan országnak volt már vagy van ma is női vezetője, épp itt az ideje, hogy nekünk is legyen.

A nők mást látnak és másképp, ennél jobb pedig aligha történhetne ebben a még mai döntően férfiszemeken és férfiakaraton keresztül alakuló sötét, merev, korlátolt magyar világban.

A nők lehetnek áprilisban a mérleg nyelve, márpedig őket minden korábbinál nagyobb számban viheti el a szavazófülkékbe Dobrev Klára.”
sgl
@sgl: Miről is beszélek régóta?

Dobrevnak egyik legnagyobb előnye, hogy NŐből van!!!
100x ide is leítram végre valaki rájött!!

Eddig csak azzal találkoztam hogy ez a hátránya.
Sztem hatalmas szinte nyerő előnye!!
Nyírfa
Egy felmérés, aminek a vége igencsak lehangoló. Még szerencse, hogy nem a felmérésekben hiszek.

444.hu/2021/10/06/a-legujabb-felmeres-szerint-mindenkeppen-dobrev-a-masodik-fordulo-eselyese

Annyira fontos a mozgósítás, hogy ne magukat tolják a jelöltek, hanem az ország érdekeinek szerezzenek érvényt - és az nem Orbán, nem a fidesz, nem a kis ego.
Ezerrel hajrá, Klára!
sgl
Miről beszélek?

444.hu/2021/10/06/bejott-a-dk-taktikaja-hogy-dobrevet-es-gyurcsanyt-kulonvalasztottak-az-orszagjarason

Bejött a DK taktikája, hogy Dobrevet és Gyurcsányt különválasztották az országjáráson

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.