Hann Péter ügyvezető az ATV Voks című műsorűban ismertette a Medián legújabb felmérésének eredményeit.

Meglepetést hozott a Medián felmérése: Márki-Zay megelőzte KarácsonytFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Az előválasztás első fordulójában Dobrev 35, Karácsony 27, Márki-Zay pedig 20 százalékot szerzett. A Medián legutóbbi felmérése azonban helycserét mutat ebben a sorrendben. A tévéműsorban elhangzott eredmények sokak számára meglepetést jelenthetnek:

Márki-Zay Péterre 34 százalék, Karácsony Gergelyre pedig 24 százalék szavazna az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Dobrev Klára e felmérés alapján is nyerné az előválasztást, még ha szorosan is: ő 37 százalékot szerzett. 

Abban Márki-Zay és Karácsony már megállapodtak, hogy csak egyikük indul a második fordulóban, de arról még nem döntöttek, melyikük lép vissza a másik javára. Szerettek volna együtt, szövetségben indulni, de a szabályok nem tették lehetővé, hogy nevük egymás mellé kerüljön a szavazólapokon – írja a blikk.hu.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Akár 3, akár 4 % a különbség Dobrev és Márki-Zay között, az simán hozható.
Még akkor is, ha Karigeri nem lép vissza!
Persze nyilván délutánra előjön a Závecz a DK megbízásával elvégzett "felmérésével" és megállapítja, hogy Dobrevne 60%-os a támogatottsága...
karma1
Jaj, median, megint elore isztok a medve borere! Tudod, mikor elozte meg mzp a karigerit? Majd ha osszeszamoltak oktober 20-a kornyeken a szavazatokat. Talan akkor, Vagy nem!
sgl
Helyes.
Karácsonynak el kell tünnie!
örüljön még 3 évig Bp polgimestere lehet - ha csak erkölcsileg nem kap a fejéhez és lemond, megtehetné, mert mérhetetlenül ostoba és kiderült buta és hazudós is,- és élvezheti a hatalmat.
Nem való neki!!
RonaGyuri
ha van az a pénz akár a Fekete is jobb lehet Gy-nénél, mármint egy felmérés szerint! =))
sgl
@karma1: Mindketten marha negatív ámokfutást hajtottak, KG jobban lejáratta magát.
Én Dobrev dupla szsvazatot jósolok mint a másik jelölt kap majd.
Vagy olyan 2/3 : 1/3-ad arányt.
Horizont
Karácsony: a hátam közepére se kívánom a ME-séget.
Akkor lépek vissza ha elüt a villamos. :(
Maradjon csak amit vállalt, főpolgi.

@karma1: Szerintem simán megelőzhette. Hidd el.
Pálinkás Pál
@Béla333: te mindig azt favorizálod aki keresztbe tesz a szövetségnek?..
Béla333
@Pálinkás Pál: 08.00
Azt favorizálom, aki tiszta közéletet szeretne, erre meg is van az erkölcsi tőkéje és el szeretné számoltatni a politikusi bűnözőket.
Nekem ez a fontos!
Shikari
Szerencsés helyzetben vannak a magyarok. A három libbant és önjelölt vezért fényévekkel veri Orbán. Így csak vihar a biliben az egész előválasztósdi cirkusz!
Magyarország marad a fejlődés útján, a liberálfasiszta mocsok pedig ismét a helyére kerül!
karma1
@Horizont: Dragam, egyenlore 633 872 ember zavazott az elso forduloban. Ennek lett meg az eredmenye az, ami. Akkor most a median mit jon egy 3000-es reprezentstiv felmeressel, es hogy vonhat le veglegesnek tuno kovetkezteteseket? Ez kesz agybaj! Varjak mar legalabb meg a masodik fordulot, hogy mit mond az a majdnem 650-700 000 ember!?
Egyebkent betartod a szavadat? Arra fogsz szavazni a masodik forduloban, akire mondtad?
karma1
@Béla333: Beluskam, TISZTA KOZELETET azzal, aki a legelso 6 parti megegyezest - amire A SZAVAT ES AZ ALAIRASAT ADTA !!! - ugy rugja fol, mint a pinty, azt az embert tartod olyannak, aki majd eppen tiszta kozeletet fog hozni??? Tenyleg? Egyebkent az se zavar, hogy fideszes volt, raadasul nem is kicsit?
Olyan vagy kicsiben, mint Magyarorszag nagyban - haboruban mindig a rossz oldalra allsz...:(
sgl
@Horizont: Karácsony mindenütt kiütötte a gyufát.

MZP-t is osztják, nem annyira.
Dobrevet csak Gyurcsányozzák, minden másban a legjobbank mondják.

Okos jó kommunikációval nagyon gyorsan vissza lehetne gyűrni a Gyurcsány keresztet, de nem teszik és az a félő nem azért mert nem akarják hanem azért emrt hülyék hozzá.

Médiát és kommunikációt leszarják, Ostoba balfaszok tessék itt a következő bizonyítékom az ellenzék szarik a médiára, hagyta elveszni 19 után is, erre a fidesz kiépíti minden nagyvárosban.
És ne mondjam balfaszok ezek???

nyugatifeny.hu/2021/10/05/ingyenes-nyomtatott-lapokat-indit-rogan-antal-haverja-tobb-videki-nagyvarosban

Ingyenes nyomtatott lapokat indít Rogán Antal haverja több vidéki nagyvárosban
{[1.jpg]} {Nyugati Fény} {2021. október 5., 20:052021-10-05} · {Belföld}
Még a 2022-es országgyűlési választások előtt elindulnak az új lapok.
A Pesti Hírlap mintájára több vidéki nagyvárosban, így többek közt Győrben, Sopronban, Pécsen, Nyíregyházán indít ingyenes nyomtatott lapokat a Rogán Antal barátjaként is ismert Schabi Michaeli tulajdonába is tartozó Schwartz & Brit Media – írja a {Media1}.

A lap szerint a Schwartz & Brit Media, amely ezáltal a kormányközeli KESMA versenytársává is válik,
még az országgyűlési választásokat megelőzően kiadja az új lapokat.

A Pesti Hírlapot és a 168 Órát is tulajdonló Michaeli és Milkovics Pál közös vállalkozása olyan lapokat fog kiadni, mint
* a Pécsi Hírlap,
* Nyíregyházi Hírlap,
* Miskolci Hírlap,
* Kecskeméti Hírlap,
* Kaposvári Hírlap,
* Győri Hírlap,
* Egri Hírlap,
* Debreceni Hírlap,
* Békéscsabai Hírlap,
* és a Soproni Hírlap.
A Media1 információi szerint az új lapokat a Pesti Hírlap mintájára tervezik elindítani,
azaz ingyenesen elérhetőek lesznek az olvasók számára, a finanszírozást pedig hirdetési bevételekből képzelik el.
Pálinkás Pál
@Béla333: mint 18-ban bernike?...akinek köszönhető a 2/3-ad...
Shikari
Orbán, mint biztos nyertes mosolyogva szemléli a szerencsétlenek erőlködését. Már úgy beszélnek mindenhol, mintha nyertek volna. Erre figyelmeztette is őket Rónai Egon, amit fanyalogva tudomásul vettek. Nehezen, mert a liberálfasiszták lételeme a hazudozás!
simmering73
"Az mindenesetre jó, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem váltak sziámi ikrekké, és nem lett kétfejű miniszterelnök-jelöltje az ellenzéknek. Az pedig, hogy nem tudnak megegyezni abban, melyikük lépjen vissza a másik javára, azt mutatja, hogy egyáltalán nem egyformán gondolkodnak, mert akkor ez is teljesen mindegy lenne.
A show folytatódik, s míg az ellenzék magával van elfoglalva, és az emberek elhiszik, hogy Orbánt le lehet demokratikus választáson győzni, miközben nincs demokratikus választás, a NER épül és szépül, és csak találgathatjuk, hogy a Nemzet Veje és Ráchel menekül vagy valami nagy aljasságban törik a fejüket."
nepszava.us/karacsony-gergely-es-marki-zay-peter-sziami-ikrekkent-probaltak-nyerni/
Nyírfa
Kizárt dolognak tartom Márki-Zay Karácsonyt előző eredményét. Itten valami nem stimmöl.
karma1
@sgl: Abban tokeletesen egyetertunk, hogy az ellenzek oriasi balfasz, es akkor lasztikat hagy a levegoben es hagy elhalni, hogy csak na! Ezt nem lehet kimagyarazni, ehhez - szerintem - meg csak sok penz sem kellene, hanem egy olyan internetes lancot kene kiepiteni, amin nem hagynak elhalni a fidesznek nagyon kenyes problemait, mert ez a legnagyobb baj!
De abban sajnos nem ertek Veled egyet, hogy ezt ugyanugy tudna csinalni az ellenzek, mint ahogy most a fidesz teszi! A fidesznek annyi penze van, hogy nem is tudjak, mennyi, hogy milyen rengeteg penzbol tudnanak gazdalkodni - ok csak szorjak az ingyenes lapokat , mint bolond pek a lisztet.
Azert vedd figyelembe azt is, hogy en mar nagyon regen mondom, hogy a ropcedulat annakidejen a komcsik meg a partizanok eleg jol hasznaltak - ez most is bevalna, es viszonylag olcso! A ropcedulat mar akkor terjesztettek, amikor keves volt az irogep, amikor a nagy hivatalos unnepek elott minden cegnel el kellett zarni az irogepeket, stencileket, nehogy valamelyik vicceskedvi kollega csinaljon parezer stencilezett nyomtatvanyt - szoval ezt en mar regota mondom, hogy ez IS egy lehetoseg. Senki nem hasznalja - a fidesz meg egyenesen tobb oldalas pamfleteket osztogat.
Ezeken a ropcetliken nagyon is ebren lehetne tartani pl,. a Pegasus ugyet, vagy a Fudant, vagy barmilyen mas ciki temat.
Rejtely, hogy miert nem teszik (a keves penz erre nem egeszen elfogadhato magyarazat!), szoval ezen tenyleg javithatnanak!
Horizont
@Nyírfa: Karácsony csak a fővárosban esetleg a nagy városokban ismert és népszerű, bár utóbbi elhalványult. Van akinek nem jön be Dobrev Gyurcsány miatt, és van akinek nem jön be Karácsony az MSZP miatt és azoknak marad MZP. Én most kivételesen hihetőnek tartom.
Első szavazatunkat MZP-re adtuk, de mára Dobrevé lesz. Sokan leszünk így.
Horizont
@karma1: Igen Dobrevre. Egyébként a Heti naplóban is szavaztak igaz az nem reprezentatív, de több mint 14 ezer (!!) ember és Karácsony úgy lemaradt harmadikként mint a sicc.
sgl
@karma1: "De abban sajnos nem ertek Veled egyet, hogy ezt ugyanugy tudna csinalni az ellenzek, mint ahogy most a fidesz teszi!"

Ezt sosem mondtam. Azt állítom, hogy a Parlamnetben is - 1 Ftba nem kerülne,- kretének, pl amikor komcsizik a fidesz nem ygűrik vissza, amikor csődöt hazudnak Gyurcsányékra, szemkilövetőznek, libajnaiznak, most 2010 előtti kászról hazudoznak stb, nem kérdeznek vissza, - nem is kell, rögtön valamelyik kérdésbe 5 szóval beleszőni, Kövérnek nincs ideje kikapcsolni a mikrofont,.-- nem teszik helyer a dolgokat, pont az ellenkezője igaz, ők követték el, a fidesz sara csak szokás szerint áttolják.
Ide is 100x betettem ezek cáfolatát, - igaz annyira undorodom a FB-től oda nem, lehet ott hatékonyabb lett volna,- de volt amikor képviselőnek mondtam hűmmögött igazat adot aztán elkussolt.
Ezek zsigerből FÉLNEK!!!
De volt hogy Átlátszónak elküldtem a bizonyítékokat törvényhellyel a geczi adócsalásának dolgait, ráharaptak, kb 3x értekeztünk aztán hirtelen kifaroltak , Magyarnak is elküldtem: visszaírta közügyekkel nem foglakozik miközben naponta látod.
Az elvem annyi: Ocsmány Vigyort kell kilőni és a fidesz összeomlik.
Nézd meg hatalmas irodalma van naponta derülenek ki disznóságai, már 100 mrd feletti a kimutatott vagyon amit összeloptak 30 év alatt és az ellenzék csak amsszírozza, mintha félne. 1x elmondják sztán csak ímmel-ámmal.
Pedig ha egy építményt le akarok rombolni akkor a tartót kell kiemelni és összedől.
Ez a fideszben a geczi.
jesz
@karma1: a kérdésed helytálló...csakhát...gondold el, hány inaktív ember él Budapesten kívül, kisebb településeken? Ők legalább ötmillióan vannk..a zöme nem tévét néz, hanem a kerítésre támaszkodva, vagy a kispadon ülve beszélget... az idős ember nem hülye, csak öreg..ezért azt hiszik itt Pesten, hogy őket felesleges megszólítani...nos, ez nagy hiba..
Felvetetzed a röpcédulát...az ötlet kiváló. Újabb csakhát...a létező leolcsóbb megoldás 1db Á/4-es lap mindkét oldalán jól látható betűmérettel felsorolni, miért is akar változást az(balfék)ellenzék...eddig szép...és most jön a neheze...
Tudod nagyon jól, milyen nehéz közérthetően fogalmazni, mit is követett el a hatalom...csak egy példa...itt a Vahot utcai piacon hallom, hogy de jó a nyugdíjasnak...nem kell adót fizetnie. Na, magyarázd meg neki, hogy bizony fizet..stb...stb...stb..
Még egy gyenge pont..a terjesztés...kiben lehet megbízni, hogy eljuttatja a röpcédulákat oda, ahol a legjobban hasznosul(a kistelepülések postaládáiba, vagy a ház előtt üldögélők kezébe...) ugye azt is tudod, hogy sok faluba nem is tanácsos bemenni ilyen röplapokkal.?

Megoldás?
Toller Béla
Megmomdható volt, lett volna, kellett volna lennie, hogy nem éri meg ekkora nagy arcot mutatni ! Ez itt még soha nem jött be. Orbánnak is kellett egy évtized durva hatalom hozzá ...
kereső
@karma1: 08:08 Nem tudom kire irtad, aki felrúgta a hatpárti egyezséget, ha MZP-re, akkor tévedésben vagy- MZP nem irt alá semmit, az MMM- mint egyesület és nem párt nem része az ellenzéki koaliciónak. Ha KG-re, /és az mszp-pm-re/,akkor igaz.Tiszta közélet?- hiszen annak nem csak a korrupció felszámolása a mutatója, hanem a politikus "elit" erkölcsisége, becsületessége ,tisztessége, alázata, gerincessége is! Mond, nem vagyunk nagyon-nagy bajban a két választás között bemutatott megnyilvánulásaik miatt? Mert én úgy érzékelem- nagyon nagy bajban vagyunk.
karma1
@Horizont: Igen, mondtad, hogy igy teszel, Ezt kerdeztem Toled, nevek nelkul. En nem szavazhatok, de a csaladtagjaim mind Dobrevre szavaztak.
Egyebkent oszinten: Dobreven kivul a 4 ferfi kozul melyikuk ment oda szinte mindenhova szemelyesen, es mikor kerdezett ra problemakra? Dobrev mara vilagosan be is jelentette, hogy a legtobb helyre most ujra visszamegy, es az ott kapott konkret kerdesekre mar megoldast es/vagy valaszokat is visz! Mikor beszelt barmelyik ferfi is arrol, hogy mit intezett a NEPPEL, a nep koreben? Talan csak Jakab Peter. Fegyor meg irtozik a videktol es az idosektol. Neki egy videki Marika neni, Pista bacsi kesz remalom, plane, ha meg a problemajat is elmondanak neki!
Hidd el, Klaraban nem fogsz csalodni! Az pedig semmikeppen nem johet szamitasba (karigeri) aki hallani sem akar az alapkatyvasz lebontasarol - pedig amig az marad eletben, JOGTALANUL, addig a fidesz altal letrehozott TELJES allamigazgatas fog mukodni (benne a birosagok, onkormanyzatok, korhazak, egyetemek kiszervezve alapitvanyokba, stb) es mindenhol fideszes cimborak ulnek az elen! Hogyha ezt nem azonnal bontjak le, akkor az ellenzeknek lesz max. egy hete - meg kormanyt sem fog tudni alakitani, mert a RENDSZER nem fogja engedni!
Lehet itt gyurcsanyozni, dobrevezni - de bizony az 5 ember kozul egyedul Dobrevnek van meg a kepesitese, az ereje, a tapasztalata es a kivalo nemzetkozi imsertsege, hitele is! Nezz bele mzp wikipediajaba: kulfoldon hazalo ugynokkent dolgozott - egy nagy loszart volt o vezeto cegek elnoke, vezetoje - 5 ev alatt nem megy ilyen magasra a szamarletra, nekem elhiheted!
sgl
@Horizont: Gyurcsányt le kell választani kommunikációval?
Visszakérdezni, tényekkel cáfolni!!
Nem teszik.
Maradék ellenzéki média beolvassa a fidesz hazugságát és ott hagyja a levegőbe. Sok ellenzéki is Gyurcsányozik. Miért?
Alkalmatlan politikusnak, rájött, megmondta nem akar semmiylen kormányban részt venni, hobbiból politizál.

Károkozása a tesze-toszasága a fidesz gazemberségeinek nem elszámoltatása, hagyta a fideszt elelnzékből kormányozni, törvénytelenül népzsvaztatani, stb. volt.

Na a 300 Ft-os népszavazás se semmi: Ma 8000 NYOLCEZRET fizet majd mindenki és ezt nem tudja ez abalfasz ellenzék visszagyűrni, vagy az eü nem üzlet!
Aztán évi 100 milliárdokat kaszálnak 2010 után és párhuzamosan az állami eü-t leépítik.
Ha valamit megemlítenek az nem jön át, mert rossz a mondat szerkezet összeállítás, zavaros, stb..
Brrrrrrrrrrr
Nyírfa
@Horizont: Úgy érzem, hogy muszáj Dobrevnek nyerni. Mintha ez is lenne megírva, hogy minden a helyére kerüljön.
Egy józan, művelt, kormányzóképes nő most úgy kell az országnak mint egy falat kenyér.

A Heti napló szavazásán annyi fideszes vehet részt, amennyit csak elbír a rendszer. Márki-Zayt trójai falónak látom az Összefogásban.
Horizont
@sgl: Értsd már meg!!! Gyurcsány létrehozott egy pártot ő lett a pártnak az elnöke. És a párt sikeres lett a legerősebb ellenzéki párt. Miért választanák le Gyurcsányt? Csak azért, mert a fidesz lekaraktergyilkolászta??? Ne viccelj már...
karma1
@kereső: Valoban, mzp nem irta ala az ellenzeki osszefogast - de azt az alapszabalyt viszont igen, amiben lefektettek az indulas felteteleit, modjat, mert azt minden indulonak EL KELLETT FOGADNIA - hiszen olyan ez, mint egy futballmeccs - csak egyfele szabaly van, amit mind a 22 jatekosnak be kell tartania! Szoval mzp EZT rugta fol, es azert kellett kozbelepnie Magyar Gyorgynek, mert o, Magyar pedig annak a civil szervezetnek az elnoke, aki az egesz elovalasztas lebonyolitasanak a torvenyszerusegere felugyel! Es ezert nem engedte meg karigerinek meg mzp-nek, hogy egy sorban szerepeljenek, mert igenis rangsor van koztuk, es nem is keves! Ha most ezt megengedik nekik, akkor mi lesz a kovetkezo elteres, amit a vesztyesek akarnak? (ill. nem is a vesztesek, csak ez a ket kiskakas?)
Horizont
@karma1: Oké. De én az eddigi harcát és munkáját értékeltem MZP-ben. Követtem az eseményeket és le a kalappal amit véghezvitt ezt nem vitathatjuk el tőle. Abban az ellenszélben Lázárral megspékelve...Másodikra semmiképpen sem szavaztunk volna rá, de akartm egy kis esélyt adni Karácsonnyal szemben neki.
Karácsonyt is követtem. Amikor díszpolgári címet adott Tarlósnak én akkor őt leírtam. Azóta csak hab a tortán amit csinál.
Dobrev a tökéletes vezetője lenne egy országnak szakmailag és emberileg. Semmi mást nem tudnak ellene felhozni csak azt, hogy ki a férje. Esetleg azt, hogy nő. Szánalmas. nem tudja legyőzni orbánt??? Honnan a jó büdös francból tudják ezt??? Tudtam, hogy nehéz lesz ez az összeborulás de nem gondoltam hogy pont 2 vezető szarik bele a ventilátorba !!!
Horizont
@Nyírfa: Igen MZP a trójai faló, Karácsony meg a leggyengébb láncszem.
sgl
@Horizont: ...
"Dobrev a tökéletes vezetője lenne egy országnak szakmailag és emberileg.
Semmi mást nem tudnak ellene felhozni csak azt, hogy ki a férje.
Esetleg azt, hogy nő."

Szerintem hogy nő, az absz pozitív, rengeteg szavazót hoz!!
Férfiaktól is!!
Inaktívaktól is!
30 év óta először, hogy nő lehet egy felső vezető!!!
Hatalmas plusz!
karma1
@kereső: Igazad van,m valoban nagy a baj, mert most a fidesznek a tudomasara jutott, hogy mennyire torekeny is ez az egesz. En nagyon pipa vagyok mzp-re, mert tobbet dolgozott az ellenzeki osszefogas ELLEN, mint mellette!
Szinte az ellenzeki osszefogas megszuletesenek bejelentesevel egyidoben o is bejelentette az MMM mozgalom mealakulasat - mert hat kellett valamit mondani, hogy "szervezet" all mogotte ! (all a szart, az csak egy Patyomkin valami, ami kirakat, ures lufi) Kulonben nem tudott volna fuggetlenkent jeloltnek jelentkezni!
Mar iszonyu sok helyen rakerdeztem, rengeteg embertol, hogy vegre mondjon mar EGY konkret esetet arra, hogy mi a bune? Mit csinalt rosszul? Eddig SENKI nem tudott egyetlen rohadt szot sem mondani senki sem ellene, inkabb eltuntek a kozossegi terbol, mert erre nem volt felelet!
Es Gyurcsany miert vonuljon hatra, ha egyszer a semmibol folepitett egy olyan partot, aminek a nepszerusege a legnagyobb ellenzeki oldalon! O teremtette, keccsolt erte, a felesege is ugyanilyen elvek menten, de teljesen mas stilusban politizal - es miert ne orulhetne annak, mint a DK elnoke, hogy egy DK-s, aki raadasul a felesege - lett a legnepszerubb jelolt???
melyik ferfi az kozuletek, aki nem orulne annak, ha a felesege a ilyen oriasi sikert er el? Hat eleg szar lehet otthon nemely embernek a maganelete, mert az en ferjem allati buszke ram, amikor a munkaimrol beszelnek, es amikor dicsereteket hall felolem, szoval csak a magyar macsonak zsenant kiallni a felesege mellett?
Asszem, egy velejeig romlott rendszert fog atvenni a kovetkezo kormany, es nem is csak a penz hianya lesz a legnagyobb gond, hanem az emberek hozzaallasanak, mentalitasanak a megvaltoztatasa jo iranyba! Ez pedig evtizedeket fog igenybevenni! Az orbani gyuloletpolitika a korai feudalizmusba vetette vissza az orszag gondolkodasmodjat, erkolcset
karma1
@sgl: Nekem nagyon szimpatikus, hogy rengeteg ferfi all ki mellette, es nem szegyellik, mert senki nem fogja oket gyengenek tartani ezert. Leagalabbis az okos nok egeszen biztosan nem! Klaraban eppen az a fontos tulajdonsag, hogy nem azt nezi, hogy valaki ferfi vagy no, hanem azt, hogy milyen ember - szamara (mint minden normalis tarsadalomban) a nok is egyenlo munkat tudnak vegezni egy ferfival, es a ferfiak is tudnak olyan empatikusak lenni, mint a nok!
Néro
Megelőzte hát megelőzte. Nekem mindegy csak a Fityma-Köpnömkő moslékkoalíció takarodjon zakkant mini eszetlenükkel egyetemben.
Nyírfa
@jesz: 8.43

Talán a drón megoldás lehet. Vagy helikopteres szórás. A röpcédulákat, biztos, hogy felkapkodnák az emberek az utakról, a kertjükből.
sgl
@karma1: 2000-ben kijelntettem: a 3. ÉVEZRED A NŐKÉ!

Szerintem szumma a nők jobbak és erősebbek mint a férfiak, - nem fizikai erő,- sznte mindenben jobbak tudnak lenni, talán, de nem vagyok benne biztos, mert szerintem csak sztereotipia, hogy műszaki dolgokban reál dolgokban gyengébbek.
Két oylan Nobel díjas van aki két témában kapta:
Egyik hölgy és pont reál, azaz fizikai és kémiait. Sklodowska,
A másik neve hrtelen nem ugrik be, - orvosi és béke Nobelt kapott-
KisTehen
akkor már csak dobrevet kell megelőznie
sgl
@Nyírfa: 19-ben a nyertes ellenzéknek ott maradtak a helyi médiák. Tóth Z felháborodottan mondta -és igaza van,- ezt is elbaszta az ellenzék, nem támogatta, hagyta elveszni.
Nem veszik észre a legfontosabb a média és kommunikáció!
A fidesz ezzel arat .
2002 bukás után jöttek rá, azóta kiépítették szoci hátzéllel .
kereső
@karma1: Nincs vitám Veled ebben az ügyben. MZP néhány elszólásából arra következtetek, hogy nem volt ez olyan hipp-hopp döntés!!!??, ez el volt tervezve előre az mszp-s/fidesz?? boszorkánykonyhában.Mi másért következett be az, hogy MZP kiejtette a jelölti fordulóban a jobbik elnökét?Próbáljon már meggyőzni valaki érvekkel, hogy ez nem az előválasztás meghekkelése volt , és egy puccs előkészitése Jakab ellen- mert a Jobbik, mint párt kell MZP-nek.(ollan összeesküvés gyanús amit irok, ), de ennek feltárása majd a jövő feladata lesz, ha a jobbik tagsága is úgy akarja.
Lassan az ellenzéki oldal néhány prominense többet, és jobban "gyurcsányozik", mint a fideSS. Csak halkan kérdezném őket, akkor miért is kötöttek szövetséget a büdös lábúval, miért nem indultak nélküle orbán ellen? Mert van 850-950 ezer ember, aki csakis és kizárólag Gyurcsány hivó szavára hajlandóak rájuk IS! szavazni- orbán ellen?A szavazat az kell, na de aki hozza azt, az meg nem?
karma1
@Horizont: Azert valami nagyon erdekes tenyre hivta fel a figyelmet egy nagyon jol osszeszedett ujsagcikk (ne kerdezd, hogy hol olvastam, mert nekem minden a neten jon es nem nezem, hogy netes oldal vagy van papirvaltozata is, hihi), szoval valaki levezette MZP polgarmesternek valo valasztasat, es egyenesen hatborzongato volt, mert bennem is megfordultak ezek a kerdesek anno - en is rettenetesen orultem a megvalasztasanak anno! - , szoval valaki levezette, hogy a Hodmezovasarhelyen a fidesz valasztotta meg ot tulajdonkeppen, - hiszen fideszes volt o! - es nem volt veletlen ez a gyozelem. Hogy ez a tamogatottsag orban buntetese volt lazarral szemben - mzp nagy mellennyel henceg, hogy mekkorat ment lazar ellen, holott egy milliardos erteket nem tudott visszaszerezni lazartol, hanem csak 22 millat tudott tole bevasalni. Gondolom, ez a penz meg lazarnak a zsebpenzbol meg sem kottyant kifizetni! Ha megnezzuk, akkor olyan ez, mintha orban direkt a legkisebb bajt okozo "ellenzeket" (fuggetlenkent!) rakta be a varos elere. Nem nagyon tudom, hogy mit kuzd azota lazarral, de az tuti, hogy lazar birtoka, vagyona folyamatosan es gatak nelkul no, hozzakerult a Menes vagy mi a banat, szoval ez a cikk leirta step-by-step, hogy mi tortent 2018 februarjaban - es sajnos ezek olyan tenyek voltak, ami eleg cifra puzzle-e' allt ossze! Azert van olyan kommentelotarsunk, aki a korzeteben lakik, es egyaltalan nincs elragadtatva tole, sot!
En nagyon vartam, hogy amikor a rabszolgatorveny utan volt az a sok nagy setalos tuntike, es arra mzp is eljott, nagyon vartam, hogy most Budapesten is fog mondani egy olyat, amitol nemzetive valik a mondanivaloja, ami egyarant szol a videkhez, es a nagyvarosokhoz is, meg a fovaroshoz is. hat nem mondott a vilagon semmit - amit mondott, azt mar a varosaban sem ettek volna meg.
karma1
@kereső: Minden szavaddal egyetertek - es igenis, ez az elovalasztas meghekkelese volt a ket ferfi altal!
Nyírfa
@sgl: 7.42

Ahhoz képest, hogy Gergely volt a liblingem, most én is azt mondom, a teljes visszavonulás lenne a legadekvátabb lépés. Tudod, kire bíznám a fővárost? Baranyi Krisztinára. Ebben a Karácsony-Márki-Zay keltette cirkuszban nemcsak, hogy nem vett részt, de, mint Jakab is, emlékeztette a résztvevőket a valódi célok fontosságára.
karma1
@kereső: A Beke Nobel-dijat meg az arcon lott pakisztani lany kapta, aki azota is emberjogi- es nojogi vonalon dolgozik. Valamilyen Malawi
kereső
@Nyírfa: Baranyi Kriszta a Civil előválasztási bizottság tagja , melynek elnöke Magyar György-. aki egyébként az MMM mozgalom tagja (alapitó tag is??).
sgl
@Nyírfa: Ok.
talán emléxel, mindíg mondtam KG alkalmataln minden tekintetben.
Tökéletesen bejött.
Hogy lehet valaki olyan segghülye, hogy a szemmel látható negatív eredményt hozó szemét kukák számát csökkentse? Stb.
Ma aszem szinte nincs ember aki ne látná mennyire alkalmatlan a fidesz ellen.
Békidőben vigyorgó főnöknek ok, de ma?
sgl
@kereső: M. Curie, tudom, - Megnéztem a Pantheonban, két nő volt eddig benn a többi férfi.
A legtöbb Nobelt a Curie család kapta, 5-öt.
Nem semmi ebből 3 nő!!!
Minden engem igazol: a nők jobbak !!! o)))

A második aki biológia és béke Nobelt kapott. Még az arca is előttem.
Kis kopi, aranyos emberke kb 15-20 éve halt meg, ő mondta napi 1000 mg C vitamin elég a rák ellen.
Aszem rákban halt meg o)
Nyírfa
@kereső: 9.23

Azt mondod, ha lesz is kormányváltás - és ez most, lehet, hogy Orbánnak jól is jönne, hiszen igazolhatná a kritikusai felé, hogy szó nincsen autoriter vezetésről, lám, az ellenzék, ha kap támogatottságot a lakosság részéről, akkor nyer, amikor csak akar ( és ezzel befogná az EU száját is, egy darabig, legalábbis ) - , akkor a fidesz segítségével az MSZP adhatja a kormányfőt, s mint tudjuk, ha valakitől nem tart a mai kormány, az a szocialista formáció. Nem lenne elszámoltatás - látszólag , imitt-amott , kisebb ügyekben , igen, hozzá dobpergés, sikerkommunikáció , ők megmondták, visszaszerzik a közvagyont. Ellébecolnának négy évet vagy még annyit sem, és úgy jönne vissza Orbán, mint egy nemzeti hős.
Ez, persze, lehet fidesz-forgatókönyv, de vagyunk ebben az országban elég sokan, akik másképpen gondoljuk a jövőnket.
kereső
@sgl: Nekem ehhez nem kellett "pantheon"- a róla szóló életrajzi könyv volt az egyik tini kori kedvencem.
karma1
@jesz: Dronok... Akar egy lakasbol is iranyithatoan. Benne van a neveben: "ROPcedula"...:) Elvegre repulogepekbol szortak a haboru alatt is...:)
Nyírfa
@kereső: 9.34

Igen, Magyar György alapító tag, és azt mondta, ha Karácsony és Márki-Zay nem hagyja abba ezt a szégyenteljes fellépést, akkor ő kiszáll a mozgalomból. Ő nyilatkozta elsőként, hogy nincs tandem-indulás, menet közben nem írjuk át a szabályokat.
kereső
@Nyírfa: Igen. Ha az mszp adja a miniszterelnököt/ olyan mintha a fideSS adná- és ebbeől a szempontból teljesen mindegy, hogyan hivják az illetőt. Én abban bizom csak!, hogy a választók bölcsebbek, mint a szimpatizáns pártok vezetői.
kereső
@Nyírfa: Nézd meg a fenti képet.MZP-ről süt a felsőbbrendűség , a, ki ha én nem!
Szegény Gergely, belerángatták ebbe rút játszmába.
karma1
@Horizont: Minimalis reprezentativ felmeres! Ez olyan dolog, hogy van 40 baratom, es abbol 3-at megkerdezek, hogy szereti-e a palacsintat, es mindegyik ravagja, hogy imadja! En megsutok 500 darabot lelkesen - mert a felmeresem szerint 100 % szereti a palacsintat - majd amikor megkezdodik a vendegeskedes, kiderul, hogy CSAK ez a 3 ember szerette a palacsintat, a tobbi vagy cukros, vagy nem szereti, vagy glutenmenteset enne, - mert kb. ez az arany. 633 847 emberbol 30000et megkerdezni - meg a 6338 ember is egy % lenne, de a 3000 az pont 0.5 % alatt van. A z meg eppen a hibaszazalek...
karma1
javitas: Nem 30000 ezer volt, hanem csak 3000 volt a megkerdezett! Belelkesedtem a nullakkal...:)
sgl
@kereső: Mármint Eva Curie: Madam Curie c. könyve ugyi?
Nekem is teCCeTT.
Régen nagyon sokat olvastam, faltam a könyveket.
karma1
ha csak ezt a felso kepet nezem a cikkben, akkor a testbeszeduk tragikus! Enervaltak, tavolba - de inkabb a semmibe - nezok, szerencsetlen testtartasban, szomoruak, remenytelenek - tenyleg EZEK akarjak belelkesiteni a meg nemn szolithato reteget? Vagy eppen nekik kene elhinni, hogy lesz itt valtozas?
Nyírfa
@sgl: 9.34

Ha nem indult volna el a szocialisták előretolt bábjaként a miniszterelnöki pozícióért, de, ha már megtette, nem kötött volna paktumot Márkival, ha nem kampányolna Dobrev ellen Gyurcsányozással, még mindig élvezné a bizalmam - mint főpolgármester. Bíznék benne, hogy a konszenzuskeresése hosszú távon mindannyiunk előnyére válna, s hogy megfelelő kormány mellett ki tudna teljesedni.

De hát, ennek már lőttek.
Horizont
@Nyírfa: 9:46
Tökéletes vélemény!!!
Nyírfa
@kereső: 9.53

Márki-Zay II. Orbán. Tegnap a Házon kívülben láthattuk mozogni a választók között, hallhattuk beszélni azokkal, akik rá voltak kíváncsiak. Olyan lekezelő volt, olyan magas lóról nézett az emberekre, hogy , ha csak ennyiből kellene eldöntenem, kell-e nekem egy ilyen vezető, akkor is tudnám, hogy, nem.
Köszi, ahogy Karácsonyról szóltál, nagyot hibázott, bebizonyította, hogy politikusként nem számíthatunk rá, de, afelől nincs kétségem, hogy jó ember.
Horizont
@Nyírfa: Persze, hogy jó ember, csak politikusnak nem igazán jó.
Nyírfa
@Horizont: 10.18

Csak kifejtettem azt, amit kereső felvetett. Sajnos, nagy a valószínűsége annak, hogy a fidesz keményen beleavatkozik az előválasztásba
sgl
Nna eszembe jutott a 2x Nobel díjas férfi neve aki kétfélét kapott:.-
Linus Pauling.
Nyírfa
@Horizont: :)) Köszi, hogy nem utálod. Ha valakit fókuszba állít az ember, fontossá válik, de kiderül, hogy nem ő az igazi, az rosszabbul tud esni, mint amikor valaki nyilvánvalóan irritál.:)
sgl
@Horizont 8h54: Félreérted!!
Dobrevről mint NEGATÍV KOLONCot kell leválasztani,
Gyurcsánynak ezred annyi hibája volt a Ondó Vitéznek, de karaktergyilkokkal leamortizálták, és Gyurcsány hagyja!!
Ez a legnagyobb hibája!!
Meg az a politikai gyengeség, hogy a fideszt hagyta a fejükre nőni.
sgl
@Nyírfa: ztem nem tud hatékonyan beleavatkozni, mert központi utasítást nem kap többszázezer fideszes, és ellenzéki szsvazó mmeg van többszázuezer.
Arányokat talán valamyennyire meg tudnak változtatni.

Szerinetm Dobrevtől kéne legjobban félniük, és Karácsony kimagaslóan a leggyengébb.

Középen MZP.
Megint kikezdték a nejét hogy gyilkos, pedig több pert, két milliót is nyertek az Origótól hogy hazudnak, de folytatják. Fideszhúgyagyu meg beveszi.
ómió
Na, ugye! Még, hogy "előválasztás"! Elég ide egy (efftársi?) "felmérés" is!
Nyírfa
@sgl: Ha az érdekei úgy kívánják, miért is ne adna ki központi utasítást? Megy egy mail, ennyi. Csak arra kell vigyáznia, hogy ne lépje át a vélelmezhető ellenzéki szavazók számát, illetve vonja ki belőle a DK-sokat.
Horizont
@Nyírfa: Utálni jelenleg az egész kormányt, fideszt kdnp-t tudom orbánnal az élen. És az árulókat.Na de őket aztán ezerrel:)
Horizont
Szerintem orbánnak Karácsony a jó, gyepálhatnák, mert ugyan Dobrevet is tudnák ők ezerrel, de szerintem tőle tart. Inkább fél. Mivel Gyurcsánytól is fél és most megkétszereződik ez a vonal. Hahahahaha szegény, szegény orbi sokáig fent volt, remélem most megtudja milyen lent. Be is bújhat a hatvanpusztai bunkerjébe a föld alá. És persze még ahová gondolom:)))
sgl
Erre a Bruck-ra is oda kell figyelni!!

nyugatifeny.hu/2021/10/06/bruck-andras-a-nok-lesznek-a-merleg-nyelve-jovo-aprilisban-oket-pedig-dobrev-klara-tudja-megszolitani

Bruck András: A nők lesznek a mérleg nyelve jövő áprilisban, őket pedig Dobrev Klára tudja megszólítani
{[1.jpg]} {Nyugati Fény} {2021. október 6., 10:472021-10-06} · {Politika}
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem tesznek jót maguknak a szervezkedéssel.
Napok óta nem tudja eldönteni Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, hogy melyikük lépjen vissza melyikük javára abból a célból, hogy az előválasztás első fordulójának nyertesét, Dobrev Klárát legyőzzék a második fordulóban.

A második és harmadik helyezett hétfőn azt találta ki, hogy egymás mellett szerepel majd a nevük a szavazólapon, ám ezt az OEVB a szabályokra hivatkozva nem engedélyezte. A két férfi leggyakrabban hangoztatott érve a szervezkedésre az, hogy szerintük a DK miniszterelnök-jelöltje nem tudná legyőzni Orbán Viktort, noha az előválasztást Dobrev 16 körzetből 85-ben megnyerte.

Az alábbiakban Bruck András író, publicista véleménye olvasható arról, hogy valóban hátrányt jelentene-e Dobrev Klára személye jövő áprilisban.

“A mérleg nyelve

És mi van, ha Dobrev Klára személye nemhogy hátrány lenne áprilisban, hanem inkább előny?

Mert van valami, ami nagyon erősen mellette szól. Egyelőre azonban hiába nyerte meg az előválasztás első fordulóját, tartja magát a vélemény, hogy Orbán Viktorral szemben neki lenne a legkevesebb esélye.

Se szeri, se száma az elemzéseknek és spekulációknak, de a többségük ehhez hasonló:
hallotta a süket a némától, hogy mit látott a vak.
sgl
...
Végtére is precedens nélküli feladatok tömege áll majd előtte: igazságot szolgáltatni a kifosztott, félrevezetett nemzetnek; Moszkva és Peking tudtára adni, hogy visszatérünk a Nyugathoz, és nem vagyunk többé vevők a keleti despotizmusukra: az erőművükre, egyetemükre, vasúti pályájukra, metrójukra, a méregdrága hiteleikre, rendszerük inherens romlottságára; s végül el kell majd kezdeni Orbán haszontalan mániái helyett az emberek igényeire költeni, azokat kiszolgálni: a kórházakban, iskolákban… mindenhol, ahol elkerülhetetlen a kapcsolatunk az állammal.

Ráadásul mindezt a bukott rezsim elszánt utóvédharcai közepette kéne majd véghez vinni. Nem fogjuk egyből visszakapni a porig rombolt demokráciát, téglánként kell majd újraépíteni, mint egy lebombázott gyárat.

Egy dolgot viszont biztosan tudni. A női hatalom egy évszázada erősödik, és nálunk is zajlanak a nők számára kedvező változások, éppen csak csigalassúsággal, alig észrevehetően.

Na itt mutatkozhat meg Dobrev Klára versenyelőnye:
egy női miniszterelnök valóságos női forradalom kiváltója és katalizátora lehet.

Mintegy hatvan országnak volt már vagy van ma is női vezetője, épp itt az ideje, hogy nekünk is legyen.

A nők mást látnak és másképp, ennél jobb pedig aligha történhetne ebben a még mai döntően férfiszemeken és férfiakaraton keresztül alakuló sötét, merev, korlátolt magyar világban.

A nők lehetnek áprilisban a mérleg nyelve, márpedig őket minden korábbinál nagyobb számban viheti el a szavazófülkékbe Dobrev Klára.”
sgl
@sgl: Miről is beszélek régóta?

Dobrevnak egyik legnagyobb előnye, hogy NŐből van!!!
100x ide is leítram végre valaki rájött!!

Eddig csak azzal találkoztam hogy ez a hátránya.
Sztem hatalmas szinte nyerő előnye!!
Nyírfa
Egy felmérés, aminek a vége igencsak lehangoló. Még szerencse, hogy nem a felmérésekben hiszek.

444.hu/2021/10/06/a-legujabb-felmeres-szerint-mindenkeppen-dobrev-a-masodik-fordulo-eselyese

Annyira fontos a mozgósítás, hogy ne magukat tolják a jelöltek, hanem az ország érdekeinek szerezzenek érvényt - és az nem Orbán, nem a fidesz, nem a kis ego.
Ezerrel hajrá, Klára!
sgl
Miről beszélek?

444.hu/2021/10/06/bejott-a-dk-taktikaja-hogy-dobrevet-es-gyurcsanyt-kulonvalasztottak-az-orszagjarason

Bejött a DK taktikája, hogy Dobrevet és Gyurcsányt különválasztották az országjáráson

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.