Két közvéleménykutatás is azt sugallja: a főpolgármesternek kell meghátrálnia a második fordulás előválasztás finisében. A Závecz intézetet Márki-Zay mozgalma kérte fel a vizsgálatra.

Egyre nagyobb a nyomás Karácsonyon: a Závecz intézet mérése szerint is veri őt Márki-Zay

Fotó: Facebook

A Mediánhoz hasonlóan a ZRI Závecz Research október 4-én és 5-én végzett közvélemény-kutatásából is az derült ki, hogy Márki-Zay Péternek több esélye van Dobrev Klárával szemben – írja a Magyar Hang.

A Závecz – a Mindenki Magyarországa Mozgalom megbízásából készített, szerdán a Magyar Hang szerkesztőségébe eljuttatott – mérése jelentős részben azokat kérdezte, akik a közös ellenzéki listára, esetleg a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra (MKKP) szavaznának.

Az eredmények: 55 százalék mondta, hogy Dobrev Klárára szavazna, közülük 37 biztosan, 18 pedig valószínűleg.

Márki-Zayt a megkérdezettek 49 százaléka tartotta elképzelhetőnek: 27 biztosan, 22 pedig valószínűleg. Ezzel szemben Karácsony Gergelyt 44 százaléknyian említették, ráadásul biztosra csak 14-en, tartalékai pedig a valószínűleg rá szavazók közt vannak, harminc százaléknyian.

Érdekes módon a legelutasítottabb a főpolgármester, 36 százalék biztosan nem szavazna rá, míg Dobrev esetében ez az arány 33, Márki-Zaynál pedig 32 százalékos.

Márki-Zay a Medián számainak ismeretében közölte: ezek után nem neki, hanem – az egykori közvéleménykutatóként éppen a Mediánnál kutatási igazgatóként dolgozó - Karácsonynak kellene visszalépnie.

Forrás: magyarhang.hu

Címlapkép: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Unszimpatikus mind a kettő. Dobrev nyerjen. Mádik kettő meg maradjon a seggén otthon. Főleg az a csúszó mászó takony mayzay
evacica
Jaj nekünk, ha Márki Zay nyerne! Nem sok különbség Orbán és közte! Ő is csak a hatalmat akarja! Elegem van a 7 gyereke és a keresztény hívősége folytonos emlegetésével! Semjén és pártja is fene nagy hívők, és mit is művelnek?!Emberek jól gondoljátok meg hogy hová húzzátok a voksotokat! Ez az ember is diktatórikus hajlamú, mint Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.