Megismételte azt, amit vasárnap már elmondott. Nem vissza, hanem előre lép. A helyzet így még kiélezettebbé válik az előválasztási kampány finisében.

Karácsony Gergely bejelentette: nem lép vissza

Fotó: Facebook

Nem lép vissza, lényegében ezt jelentette be szerdán délután Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt.

Mint beszámoltunk róla, a nap híre volt, hogy a legfrissebb közvéleménykutatások szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester megelőzi Karácsonyt.

Márki Zay a Medián vizsgálatának napvilágra kerülése után szinte azonnal bejelentette: nem neki kellene visszalépnie az előválasztás második fordulójában.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját Dobrev Klára (DK) nyerte. Azóta tart a nyilatkozatháború a második helyen végzett Karácsony és a harmadik helyen végzett Márki-Zay között, hogy ki legyen Dobrev egyedüli kihívója a 10-én kezdődő második fordulóban.

Tehát Karácsonyt nem befolyásolják a friss közvéleménykutatási adatok, folytatja a kampányt 10-ig, a második fordulós előválasztás megkezdéséig.

Fotó: Facebook

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@emerencia: Annyira megütött ez a mondat: " Mi leszünk a fidesz, aki nem lop."
Jó, hogy idézted, mert ez önmagában is vissza tudja zökkenteni az elbizonytalanodó választót.
Márki, aki fidesz akar lenni. Nem kell akarnia, egy az egyben az.

Boldog vagyok, hogy Gergely magához tért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: Remekbe szabott írás! Nem is vitatkozom, csak sajnálom, nagyon-nagyon, hogy Gergely bepalizható volt. És nem akarok, nem is merek arra gondolni, hogy mi lesz, ha Klára ármány áldozatává válik.
Csak bízom benne, hogy vele, velünk, az országgal ez már nem történhet meg.
A rendszerváltás első éveiben, amikor szörnyülködve néztem, hogy kifordult magából egy egész nemzet, elképzeltem, hogy rakunk egy nagy tüzet, egy akkorát, hogy köré férjen mindenki, aki békét akar, aki szeretni akar. Aztán ez a kör bővült, egyre többen jöttek, mert jó meleg volt, nemcsak a tűz miatt, már mögöttünk is alakult egy kör, aztán , mint a hullám, amely sok-sok kis gyűrűt vet maga körül,
az emberek megtöltötték a teret, ameddig csak a szem ellátott , emberek sokasága gubbasztott.
Amíg így képzelődtem, olyan jó kedvem lett. Arra gondoltam, hogy így szeretek élni, mindig is így akartam. Ezért értem Gergelyt. Azt szeretem benne, ami hasonló. De reálisan nézve, nem látom benne azt a potenciált, amely őt miniszterelnöki rangra emelhetné. Klárában, igen.
Lepényleső
Összefogás, magyar módra? Akkor kinek is a szekerét tolja?
evacica
Végre a sarkára állt Karácsony, és nem hagyja agát zsarolni Marki Zaytól!Márki Zaynak nem a felkészültségével van a bajom, ha nem a túlzott önbizalmával, és arroganciájával és erőszakosságával! Mit is akar?! Hogy majd ő mit miniszterelnök helyettes, engedélyez illetve agy jóvá minden miniszterelnöki döntést! Ez azt jelentené, hogy a miniszterelnök egy bán, és ő Márki Zay a mindenható! Azt is elfelejti ez a jóember, hogy itt 6 párti koalíciós vezetésről an szó! Köszönöm ebből nem kérek, cseberből vederbe esnék!
kereső
"de mind a ketten ebben a versenyben a nálunk erősebb és rendkívül sikeres Dobrev Klára mögött végezne, akinek hihetetlen képessége és ahogy épp az imént is elmondtam, rendkívül büszke vagyok arra, hogy női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus. Én azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus eredmény.”
MZP-" női mivolta létére!!"
ómió
Hát, ne is! Első a hatalom! Igaz, Dugógeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.