Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumról és a kiegészítő nyugdíjemelésről.

Meglepetés a nyugdíjasoknak: magasabb lesz a visszamenőleges nyugdíjemelés mértéke

Fotó: pixabay.com

A csütörtöktől hatályos rendelet szerint a január–október hónapokra járó emelés összegét, illetve a tizenharmadik havi nyugdíjra vagy tizenharmadik havi ellátásra való jogosultság esetén az arra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani – írja a 24.hu.

Hivatalossá vált az is, hogy idén, egyszeri alkalommal, a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményére tekintettel novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémiumot fizetnek egységesen, tehát arra a legalacsonyabb összegű nyugdíjban részesülők is jogosultak.

Ezt korábban Orbán Viktor az állami rádióban már bejelentette, amikor jelezte, 435 ezer embernek 80 ezer forintnál kevesebb lett volna a nyugdíjprémiuma, de azt egységesen megkapja mindenki.

A Portfólió szerint a visszamenőleges nyugdíjemelés mértéke viszont meglepetés, mert a januári kötelező 3%-os emelést a kormány két lépcsőben összesen 1,8 százalékkal pótolja ki az elszálló infláció miatt.

A visszamenőleges hatályú, 1,2%-os emelés lényegesen meghaladja a várakozásokat és azt a mértéket, ami a törvényből szigorúan következne.

Forrás: 24.hu/portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Meglepetés mi?Az lenne meglepetés,ha választás előtt nem lenne esztelen pénzszórás,amire nem is nagyon lenne szükség,ha meghagyták volna a svájci indexálást. Varga Mihály most foghatja a fejét. Felvették a rohadtnagy hitelt,minthogy valami pozitív dolgot mutatnának az EU-nak,és megkaptuk volna a helyreállítási alap pénzeit,de ugye az nem kell,mert ellenőrzötten lehetne elkölteni.Inkább eladósította az országot (asszem) 30 évre,a meglévő óriási adósságok tetejére,ezt a lóvét lehet szórni mindenféle kontroll nélkül.Nemcsak az unokáink,még a dédunokáink is fizethetik.De orbánnak egy a lényeg, a választás,és a lehetőség,hogy mindenkit megvehet kilóra.(már akit lehet,a birkákat)
Orbán 10 évvel ezelőtt.- " Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni.-karddal.vagy adóssággal" Ezekszerint most folyik a leigázás
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ami a törvényből szigorúan következne??? nos az 4,9 lenne, ergo ha nem is nagyon sokkal de ez is kevesebb! Hogy valós áremelkedésektől ne is beszéljünk! =))
csipetke
Meglepetés mi?Az lenne meglepetés,ha választás előtt nem lenne esztelen pénzszórás,amire nem is nagyon lenne szükség,ha meghagyták volna a svájci indexálást. Varga Mihály most foghatja a fejét. Felvették a rohadtnagy hitelt,minthogy valami pozitív dolgot mutatnának az EU-nak,és megkaptuk volna a helyreállítási alap pénzeit,de ugye az nem kell,mert ellenőrzötten lehetne elkölteni.Inkább eladósította az országot (asszem) 30 évre,a meglévő óriási adósságok tetejére,ezt a lóvét lehet szórni mindenféle kontroll nélkül.Nemcsak az unokáink,még a dédunokáink is fizethetik.De orbánnak egy a lényeg, a választás,és a lehetőség,hogy mindenkit megvehet kilóra.(már akit lehet,a birkákat)
Orbán 10 évvel ezelőtt.- " Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni.-karddal.vagy adóssággal" Ezekszerint most folyik a leigázás
Katalina62
Hát, igen, most muszáj hízelegni! Aztán jön a feketeleves!
Nessy
De azért ugye, nem kell kézcsókra járulni? Hány éve is, hogy az inflációnál jóval kevesebb a nyugdíj emelés?? Boldogok az arany halak, 9 másodperc az emlékezetük időtartama.
simmering73
1,2% lényegesen meghaladja a várakozást? De nem a nyugdíjasoknál. Talán 12% lenne a reálisabb.
Eladott Ország
Orbánéknak a hatalomban maradásért semmi sem drága. Minden korábbi tervet felülmúlhat az idei költségvetési deficit, 4000 milliárd forint felett várható.
Nyírfa
Tudjátok miért fogunk nyerni? Mert Orbán csődbe vitte az országot, és azt akarja, hogy mi vigyük el a balhét.
De most nagyot fog koppanni.
nezelodo
Milyen jó világ jönne a nyugdíjasokra, ha legalább negyedévente lenne választás! Most valahogy megjavult Orbán emlékezete, hogy eddig csak propagandával etette a nyugdíjasokat. Sokat lendített az adakozó kedvén, hogy már most rezeg a léc, pedig még neki sem futott megugrani a hatalom megtartásához szükséges magasságot. Ja természetesen ezt a gazdaság az EU többi tagállamát megszégyenítő hatalmas gazdasági sikereink teszik lehetővé! Kell is ez a kis emlékeztető, addig sem az egészségügyi várólistát böngészi a nyugger, azért sóhajtozva, hogy megérje az orvossal való találkozás idejét.
Nyírfa
@Katalina62: Szerinted merné így szórni a pénzt? És most nemcsak a nyugdíjkifizetésekre gondolok. Ugyan abban reménykedik, hogy az EU utalja majd a helyreállítási alap első részletét, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy azt feltételek nélkül megkapja az ország.
Nem véletlenül ment el a nagylánya családostól, nem véletlenek az alapítványi kiszervezések stb.
tudode
A nyuggerek választás előtt tinglitangli meglepetésbéből az a kövekeztetés vonható le, hogy a mindenreható ugyanolyan játékszere, mint pl. a lájkvadászat vagy sakkozás az alárendeltségébe tartozókkal!
.
Már amiilyen katyvaszt hozott létre ez a rezsim, még a klf. alrendszerekben is, úgy, ha mégsem kapnak bizalmat, 8, 9 évre kapnak megbizatást, pl. a főügyész, és a többiek úgy, hogy a következő kormány munkáját őfőméltósága kedvére folytathassák a "hadicseleket", mint ahogy 2010 előtt, amikor narancsos lett a térkép!
.
Ellentétben a parlamenti képviselők, és az országlók tiszteletdíjával, amely autómatikusan emelkedhet, nincs okuk meglepire, mert az a lóvé akkor is, azoknak is jár, akik nem vesznek részt a plenáris üléseken, de a lóvéért betyognak!
.
Nem beszélve arról, hogy az un. köztársaság nélkülii köztársasági elnök KÉTSZER KAP FELHATALMAZÁST, szemben az un. kormányfővel, aki bármilyen gyengén muzsikál, az idők végeztéig RONGÁLHATJA A LEVEGŐT, építgetheti a diktaTÚRÁJÁT!
,
Mindebből az a következtetés vonható le, hogy a nyuggereket MEGLEPETÉSSZERŰ, na nem IGAZGYÖNGY, üveggyöngy osztogatással ejthetik át, kizárólag a voksukrara építve egy olyan rendszer fenntartását, ahol még a kutyáknak is élhetetlen az az ország, ahelyett, hogy kompenzálnál a százezrek számára már az éhhalál küszöbének is nvetséges 28.500 Ft-os nyugdíjat, mint pl.l a Gyurcsány kormány, amely NYUGDÍJKOMPENZÁCIÓVAL rendezte a nyuggerek nyugdíját
.
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
---------------------------
.
Őfélesége tisztességesebb lenne akkor ha a nyuggerek cicózása helyett inkább azzal játszadozna ami egyidős vele, és a nyuggereket csak a választás előtt veszi emberszámba, számítva,hogy a voksaikkal folytathatja pávatáncát tszakbarbárként az idők végezetéig a demokratikus világ megvetésével!
------------------------
.
Szégyenletes piti bagázs!
rokker33
Tuti hogy nyerni fog ! Nyugdíj prémium adó visszatérítés a családoknak 13.havi nyugdíj szb stb még jön tavasszal a krumpli osztás egyből 3 miliő szavazó a fideszre!
ómió
A lenyulás meg még mindig a Böszmére vár?
Nyírfa
@sgl: Dehogynem látom. De most arról van szó, hogy Orbán jövőre nyerni akar vagy inkább taktikai vereségre készül.
Nyírfa
@Katalina62: 70-80 %-ra teszem, hogy nyerünk. Vagy azért, mert jól sikerült az amúgy is elégedetlenkedő társadalom mozgósítása, vagy, mert Orbán úgy akarja.
Nyírfa
@sgl: A nyugalom fél egészség! :))
Ha a fideszesek feltennék a szemüvegüket, elszörnyednének attól, amit meglátnak. De, mert sejtik, hogy nem minden arany, ami fénylik, inkább maradnak a tompa látás mellett.
tudode
Jól emlékeztem arra, hogy a MÉLTÓSÁGOS NAGYURAK un. fizetése nem a csalóka inflációval, az átlagkereset emelkedésével arányosan nő, nem kell vacakolniuk, azzal, hogy saját illetményüket emelgessék, hanem az átlagkereset növekedésével csiphessék fel az élet, halál urai a , nem teljesítményük arányában, ha esik, ha fúj vannak olyanok is akik rikásan vesznek részt a mindenreható jóvoltából, mert minden szentségnek maga felé hajlik a keze.
------------------
..
Felhábító az, hogy azért a teljeítményért amit az országló, élet-halál urai felcsíphetnek az élhetet diktaTŰRÁN többet fáradozva, mint az alattvalók számára élhetőbb országon, több lóvét felcsípve a mindenféle fizetős tisztségükkel, mint bármely rabszolga!
.
Az a nyugger, aki hálkodik ezeknek a kaparjkurta pasiknak, bársonyfotelban tartva azokat, akik ELTEMETTÉK a demokráciát, nincsenek tudatában azzal, hogy milyen kárt tesznek hazájuknak azzal, hogy bazi X-el megajándékozzák azokat is, akik soha nem dolgoztak érdemi munkát, de megfogták az Isten lábát a Bibó-ista selejtjeivel!
.
Hol van akkor az igazság, és a GAZSÁG!
tudode
Bocs!
.
Lemaradt a DICSŐSÉGES NAGYURAK automatikusan emelkedő judáspénzükről a LINK:
.
-----Márciustól újra nő a képviselők fizetése
hvg.hu/gazdasag/20210226_kepviselok_fizetese_marcius
.
„””Mivel a képviselők fizetése az átlagkeresethez van kötve, automatikusan jár nekik az emelés. A legjobban Kövér László járt.”””
------------------------------
.
Nyuggereknek ezek szerint a nyomor járhat csak az ENYVESKEZŰ mindenreható hadicsle következtébenaz átlagkeresettel nővekedve, miközben a nyuggerek letöbbje annyiszor lepdik meg, amennyiszer elhúzza őfőméltósága az orruk előtt a mézesmadzagot!
verőce21
Úgy látszik, néhány lipsi megtalálta a kokót, amit szűkösebb napokra tett el...
simmering73
Aki meg idén ment nyugdíjba, az persze nem kap. Mintha őket nem érintené az infláció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.