Viszont a koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő. 

"Nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedő görbét. A delta vírusvariáns rendkívüli fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva"

- fogalmazott az Inforádónak a szakember, aki szerint az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de nyájimmunitás nem érhető el, vagyis "gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget".

Merkely szerint az oltatlanok mind koronavírusosak lesznek

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hogy a harmadik oltást hogyan érdemes időzíteni, arról azt mondta, a második oltástól számított hat hónap múlva érdemes azt beadni az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek.

"Természetesen a vírus változhat, ezért ezek a szabályok is módosulhatnak"

– figyelmeztetett Merkely Béla. 

Forrás: Infostart.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Merkely szerint az oltatlanok mind koronavírusosak lesznek.
IS.
Nagy eséllyel Őket szeretettel várja a temetkezési vállalkozó.
De van egy jó hírem lehet megint VILÁGELSŐK leszünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Merkely szerint az oltatlanok mind koronavírusosak lesznek.
IS.
Nagy eséllyel Őket szeretettel várja a temetkezési vállalkozó.
De van egy jó hírem lehet megint VILÁGELSŐK leszünk.
Emmersson71
"Kelemen Csaba tavaly októberben hunyt el koronavírus-fertőzés következtében, alig több mint két héttel azután, hogy utoljára színpadra állt a Gárdonyi Géza Színház egyik előadásában.

Bár a kollégái látták rajta, hogy nincs jól, azzal senki nem volt tisztában, hogy a színész covid-fertőzött, így senki nem került karanténba a színház alkalmazottai közül.

A művészt a halála után sem felejtették el Eger polgárai. Kelement a város posztumusz díszpolgárává választották, illetve a színház stúdiószínpadát is róla akarták elnevezni, ám az erről szóló hétfői bizottsági ülésen nem mindenki fogadta örömmel az ötletet.

Mirkóczki Ádám polgármester szerdán kiadott közleményében ugyanis elárulta, hogy az egri színház igazgatója, Blaskó Balázs „minősíthetetlen, gyalázatos és aljas” kijelentéseket tett Kelemen Csabára.

A beszámoló szerint az igazgató azt mondta, ha Kelemen életben maradt volna, azonnal fegyelmi eljárást és bűnvádi eljárást kellett volna kezdeményeznie ellene a rendőrségen, amiért eltitkolta betegségét, ezzel veszélybe sodorta a társulat tagjainak életét, illetve hangsúlyozta, szerinte Fekete Péter államtitkárt is ő fertőzte meg.

A polgármester a bizottsági ülésen elhangzottak miatt Blaskó Balázs Gárdonyi Géza Színházból való távozását és nyilvános bocsánatkérését követeli."

Innen: www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/blasko-balazs-koronavirus-polgarmester-koronavirus/g1g2228

Vajon mi hogyan gondolkodnánk egy kollégáról, ha így viselkedik?!
Blaskó Balázs azon kevés jobbos nézetű színészek köréhez tartozik, akiket elismerek és nagyra tartok! Most is egyetértek vele!
Gazella
Igen ostoba vagy. No covid. Influenza van. Meg megfázás.
Gazella
@Emmersson71: Vádaskodni felesleges bárkinek. A boncolás mást mond mint amit pofáznak.
Emmersson71
@Gazella: Mert nem Covidban halt meg a színész?!
És ez nem vádaskodás. Ha koronavírusos volt, akkor megáll Blaskó minden mondata TÉNYként!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.