A Magyar Hang a rendőrségtől tudta meg, hogy nyomozást indítottak az előválasztás technikai hátterét ért hackertámadás okán.

Nyomoz a rendőrség az előválasztási rendszer meghackelése ügyébenFotó: Karácsony Gergely/Facebook

Ahogyan mi is megírtuk, az ellenzéki előválasztás első fordulója során megakadt az online szavazás, a rendszer szeptember 18-án teljesen le is állt. Először arra gyanakodtak, hogy a túl nagy érdeklődés miatt történt így, később azonban hackertámadásról keringtek információk.

Ezt pedig most hatósági segítséggel is megpróbálják bizonyítani.

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ellenzéki előválasztás rendszerét ért hackertámadás miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hang megkeresésére. A nyomozás érdekeire hivatkozva további kérdésekre nem válaszolt a rendőrség – írja a hang.hu.

Forrás: hang.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Majd becsukják a Magyar Györgyöt mert a hec-kert nem találják. Úgy mint a Ceglédinél a feltöltést.
Bár Csutilandban mindegy ahol egy nem létező Nokiás dobozzal hülyíteni lehet egy fél országot.
human
Valamennyit értek az informatikához. Az ilyen támadásokat nem szokták tudni végig követni az elkövetőig. A megrendelőig meg főleg nem. Amatőrök persze hibázhatnak és elkaphatják őket. Volt nemrég ilyenre példa. Hódmezővásárhelyen egy hajdani fideszes polgármester fia tört be az önkormányzat informatikai rendszerébe, csak az technikailag más fajta támadás volt és a cél is más volt. A rendőrség bár lefoglalt számítógépeket és bírósági ügy is lett belőle, de végül felfüggesztettet kapott. Nem tudtuk meg miért tette, kinek a megrendelésére tette. Nem nagyon érdekelte a hatóságokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.