Márki-Zay csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.

Márki-Zay Péter: megérkezett a villamosFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

A beszélgetés fókusza természetesen az előválasztáson volt, pláne, hogy az utóbbi néhány napban több váratlan fejlemény is volt ezen a téren. Először arról volt szó, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indulnak a második fordulón, majd jött az, hogy egy ponton visszalépnek egymás javára, leginkább a harmadik helyezett, Márki-Zaytól várták ezt. Ezután a Jobbik bejelentette, egy jelölt mögé sem áll be a következő körben, majd a Momentum Márki-Zay támogatása mellett döntöt.

Ezzel pedig fordult a kocka: már nem arról van szó, hogy Márki-Zay lépjen vissza Karácsony javára, hanem éppen fordítva.

Ezt támasztja alá az, hogy Karácsony ma hosszú tanácskozást tartott, az ATV információi szerint többek között a visszalépéséről is. Most pedig történt még egy erős utalás, Márki-Zay részéről. Az MMM politikusa a műsorba érve ezt mondta:

Megérkezett a villamos.

Ezzel pedig egyértelműen Karácsony azon kijelentésére utalt, miszerint csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Hozzátette: minden rendelkezésre álló adatot, kutatást kielemezve arra jutottak, hogy Karácsony Gergely nem nyerheti meg az előválasztást, ha pedig ő visszalépett volna, azzal Dobrev Klárát juttatta volna győzelemhez, akiről már korábban is azt mondta: nem tudja majd leváltani Orbán Viktort – írja a blikk.hu.

Mint fogalmazott, egyetlen cél vezérli, hogy jövőre ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök.

Márki-Zay azt is mondta, Karácsony Gergely péntek reggeli bejelentésén ő is részt vesz, megkapta a meghívást. Azt mondta, a holnapi eseményről nem mondhat többet, Karácsony döntése, hogy mikor és mit jelent be, de ő ott lesz mellette.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Én már nem is tudom követni ezt az egészet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@kereső: A Fudan egyetem a Budapest=Belgrád vasút az soha a büdös életbe nem fog megtérülni, viszont Paks 2 re sajnos szükségünk van,hisz csak megújuló energiából Magyarország elektromos igényeit nem tudnánk kielégíteni!Ezt szándékosan így tervezték, hogy legyen Paks 2 meg legyenek újabb giga hitelek amit nem Orbánnak és a Fidesznek kell majd vissza fizetnie, hanem a magyar embereknek! Kutya világ jön, ha ezt a több 1000 milliárdra igényt tartanak, na akkor megyünk csődbe,de ez még 10=15 év minimum!!!
kereső
@rokker33: Nincs annyi időnk! Nagy kérdés, hogy a 600 milliárdot mire szánja orbán( az össz kibocsájtott devizás kötvény értéke 1600 milliárd Ft),
karma1
@kereső: Aaaa' ! Szoval Neked is lejott ez a "megjott a villamos"... (ami elgazolna Karacsonyt) Mert nekem is az jutott eszembe, amit skandalni szoktak, hogy "indul a vonat Auschwitzba"... Ezt azert nem kellett volna ilyen karorvendoen kijelentenie - meg o sem tudja, hogy mekkora pocegodorben fogja vegezni!
kereső
@karma1: Kár, hogy csak nekem "jött le", rajtad kivül.
fűre lépni szabad
Oszkó Péter: az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy Márki-Zay ilyen interjúkat adhat

hirklikk.hu/kozelet/oszko-peter-az-ellenzeki-oldal-politikai-minosegere-nezve-kinos-hogy-marki-zay-ilyen-interjukat-adhat/387994/

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

telex.hu/belfold/2021/10/09/karacsony-visszalepes-tamogatas-partok-gyengul
karma1
Gusztustalannak tartom, hogy a ket eselytelen - akiket MINDKETTOJUKET tamogatta a DK! - most egymas kedvere visszalepeget, es karigerinek van pofaja arra kerni a szavazokat, hogy a sokkal kevesbbe tamogatott JOBBOLDALI ontelt mzp-re adjak le a szavazatukat. Szegyen ez, de mindenesetre mas masodszor - es immar vegleg - levizsgazott nalam a karigeri: a sajat alairasat es beleegyezeset is meghazudtolva lepett ki a 6 parti kozos megegyezesbol, felrugva az alapszabalyokat, es most arra uszit mindenkit, hogy a joval eselytelenebb - es eddig sem tamogatott - mzp-re szavazzanak! Mar elfelejti, hogy a DK tamogatasa nelkul 19-ben a fopolgarmesterseget se kapta volna meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.