Márki-Zay csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.

Márki-Zay Péter: megérkezett a villamosFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

A beszélgetés fókusza természetesen az előválasztáson volt, pláne, hogy az utóbbi néhány napban több váratlan fejlemény is volt ezen a téren. Először arról volt szó, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indulnak a második fordulón, majd jött az, hogy egy ponton visszalépnek egymás javára, leginkább a harmadik helyezett, Márki-Zaytól várták ezt. Ezután a Jobbik bejelentette, egy jelölt mögé sem áll be a következő körben, majd a Momentum Márki-Zay támogatása mellett döntöt.

Ezzel pedig fordult a kocka: már nem arról van szó, hogy Márki-Zay lépjen vissza Karácsony javára, hanem éppen fordítva.

Ezt támasztja alá az, hogy Karácsony ma hosszú tanácskozást tartott, az ATV információi szerint többek között a visszalépéséről is. Most pedig történt még egy erős utalás, Márki-Zay részéről. Az MMM politikusa a műsorba érve ezt mondta:

Megérkezett a villamos.

Ezzel pedig egyértelműen Karácsony azon kijelentésére utalt, miszerint csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Hozzátette: minden rendelkezésre álló adatot, kutatást kielemezve arra jutottak, hogy Karácsony Gergely nem nyerheti meg az előválasztást, ha pedig ő visszalépett volna, azzal Dobrev Klárát juttatta volna győzelemhez, akiről már korábban is azt mondta: nem tudja majd leváltani Orbán Viktort – írja a blikk.hu.

Mint fogalmazott, egyetlen cél vezérli, hogy jövőre ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök.

Márki-Zay azt is mondta, Karácsony Gergely péntek reggeli bejelentésén ő is részt vesz, megkapta a meghívást. Azt mondta, a holnapi eseményről nem mondhat többet, Karácsony döntése, hogy mikor és mit jelent be, de ő ott lesz mellette.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Én már nem is tudom követni ezt az egészet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Orbán Viktor rendszerét el kell söpörni, a NER-t fel kell számolni, a törvénytelen alaptörvényt semmissé kell nyilvánítani, és népszavazással egy új demokratikus Alkotmányt kell elfogadni. Nem lehet a jogállamot úgy helyreállítani, hogy nem nevezik nevén Orbán rendszerét, annak törvénytelen voltát, s nem szembesítik Orbán híveit ennek az ideológiának önkényuralmi jellegével. Nem lehet Magyarországot meggyógyítani, ha a “keresztény-nemzeti” antiszemita, fasiszta és náci ideológiát, mint rákos daganatot ki nem vágják a magyar emberek lelkéből.
Ezért alapvetően téves és hibás Márki-Zay Péter stratégiája, aki azt a látsztatot próbálja kelteni, hogy az Orbán-féle jobboldalisággal semmi baj nincs, a híveinek nem kell semmiben megváltozni, csak Orbán Viktor önkényeskedésétől és korrupciójától kell megtisztítani."
nepszava.us/marki-zay-peter-azt-allitja-hogy-a-fidesz-hivekkel-semmi-baj-nincs-csak-orbannal/
rokker33
Ez már tényleg nevetséges. Döntsék már el végre hogy mit akarnak !Nem kicsi a tét ha Orbán marad, akkor az összefogásnak vége!!
Qqberci
"egyetlen cél vezérli, hogy jövőre ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök"

Ez elég kevéske. Egy diktátor helyébe egy másik?...
Manhattan
Én már nem is tudom követni ezt az egészet...
csak úgy....
@rokker33: ha orbán marad akkor magyarországnak van vége,te ezt nem veszed észre?
csak úgy....
@Qqberci: ezt mire alapozod? szerinted diktatórikus módszerek nélkül a shikarik és a kubatov emberei fejéböl ki lehet verni a hülyeséget?
nem érzitek,hogy fideszék a dobrev-gyurcsány duettet szeretnék mint kihívót,akik sosem nyerhetnek ellenük!? -ok, talán statisztikailag ...
csak úgy....
@grincss: attól függ,hogy ki honnan nézi! szerintem fideszéknek is tetszik...
rokker33
@csak úgy...: Mondjuk 12 éve nem ment csődbe az ország...2010 előtt sem volt jobb .
Nyírfa
@simmering73: 21.32

És a Momentum beállt mögé. Ilyenkor menthetetlennek érzem ezt az országot.
csak úgy....
@rokker33: ezt éppen a titkosított kölcsönök miatt nem tudhatod,hogy hol tart az ország! te ennyire bugyuta? neked otthon kéne maradnod és nem az osztráknál rontani a statisztikát..
Nyírfa
Mit ígérhetett Fekete-Győrnek Márki? Felajánlotta a miniszterelnök-helyettesi pozíciót?
Adja az ég, hogy Klára lesöpörje ezt a társaságot!
csak úgy....
@Nyírfa: ha te is és én is a fideszre szavaznánk,akkor valóban menthetetlen lenne! :) gyurcsány ugyan úgy nem kell sokaknak mint orbán ,ezt miért nem lehet megérteni?
Néro
Ha igy csinálod tovább inkább elmegy az a villamos és nem érkezik.
Nyírfa
@csak úgy...: Nekem Klára kell. És inkább ezer Gyurcsány mint egy Márki.
csak úgy....
@Nyírfa: elkényeztettet leányzó lehettél a XX. sz. ban,csak ,hogy ez már a XXI. -és nincs toporzék,különben kapod ismét orbánt! :)
sokszor azon csodálkozok ,hogy málna mitöl van viktortól annyira elvarázsolva...,erre te meg a ferkótól! :)
csak úgy....
@Nyírfa: klára mivel gyözné meg a szemkilövetözö csöcseléket ,kiküldené nekik ferit? lassan egy erkel opera lesz ez a történet, csak még nem tudni ki böki le gertrudist..
csak úgy....
@Nyírfa: azt tudod,hogy a magyarok 60-70% a nem tudja a mai napig,hogy az árpád-házi királyaik külföldi csajokkal csináltak maguknak trónörököst!?
mire kihaltak már nem is voltak magyarok..
karma1
@csak úgy...: Hat azert most kisse felhuztam a csodalkozastol a szemoldokom! Hogy is mondod? Hogy mi a kulonbseg orban es Gyurcsany kozott??? Te tenyleg nem latod ezt? Akkor azert van baj am rendesen, de ugy gondolom, a Te ertekiteleted csuszott meg egy kisse! Hogy lehet ezt a ket embert egy napon emliteni? Es azert kis miheztartas vegett: Gyurcsany, a "szemkiloveto" (sic!) KIMEGY az utcara, szamara ellenseges kornyezetben is, kevlar nelkul, mint ahogy a felesege is teszi. Mikor tette, teszi ezt meg orban?
karma1
Azert ezzel a "megerkezett a villamos" cimu dumaval elegge kene vigyazni, haver. Tudom, hogy Karigeri mondta azt, hogy o csak akkor lep le, ha elgazolja egy villamos, de ahogy ezt igy kijelentetted , mzp, ez nagyon hajaz arra, amikor a kemenymagos szurkologarda elkezdi skandalni, hogy "indul a vonat Auschwitzba" ... Talan nem kene, Peter... Maradj meg otthon a tieid kozott polgarmesternek, az a meret valo neked. majd legkozelebb, ha az MMM mar tenyleg csinalt is valamit. Egyenlore Patyomkin diszlet mogotted, hogy azt mondhasd "ok" allnak mogotted, teged tamogatva. (Vagyis te magad allsz magad mogott, mint az MMM mozgalom kitalaloja, vezetoje es tagsaga egyszemelyben)
csak úgy....
@karma1: elöször is te engem totál félreértettél! a másik,hogy gyurcsányt soha nem dícsértem és nem is fogom,a különbséget csak ti dönthetitek el orbán és ferkó között! :)
ti szeretitek a politikai retrót a régi kisz bútordarabokat,másik kárpittal...,színben ..., én a seggemet sem tenném rájuk!
míg a ragaszkodásotoknak nem lesz vége,addíg mo.-n minden marad a régiben! jövöre ismét orbánék röhögik körbe a beragadt ,csöppöt személyi kultuszos ellenzéket! én szóltam...
karma1
@csak úgy...: Sajnos abban igazat kell adnom, hogyha igy mennek tovabbra is a dolgok, es a macsok a farokmeregetes helyett nem allnak bele TENYLEG az orszag dolgaiba, akkor tenyleg orbannak all a zaszlo - bar van egy olyan erzesem, hogy most el akarja vesziteni a valasztasokat, mert ekkora csodtomeggel, amit most generalt a rengeteg rossz kondicioju kolcsonnel, a mestersegesen lerohasztott egeszseguggyel - amivel meg mindig nem allt le, mert a legszarabb viszonyok koze most meg behivja a legsulyosabb roman covidosokat is gyogyitasra - szoval ezzel a merhetetlen csodtomeggel o sem fog tudni mit kezdeni. Nekem sohasem lesz a ketto kozott semmilyen verseny sem. En soha eletemben nem voltam semmilyen partnak sem a tagja, de amit latok, az az, hogy a jobbos, benaculo rendszerekbol nem kerek. Ha pedig sem en, sem sokan hozzam hasonloan nem kernek ebbol, akkor marad a "regi" rendszer - de NEM a szocialista, plane nem a soha meg sem valosult kommunista rendszer! Azert ekozott kellene tudnod kulonbseget tenni! Nekem nem tetszett trump, de nem tetszik Biden sem, mert amit a hivatalba lepese ota muvel, az maga a katasztrofa. Nem hiszem, hogy ne lenne arany kozeput - mert van es lesz is! Ez egyaltalan nem a zoldek csoportja, inkabb a demokratake - mert az azert nem olyan rossz, de legalabbis tobb figyelem van benne a szocialis kerdesek irant, mint mas rendszerekben, Kicsit jobban emberkozpontu, mint a tobbi politikai iranyzat.
szaboria1
Márki még nem mérte fel, hogy sok fele azt sem tudják, hogy ki csoda pláne olyan helyeken ahol csak mindig tv. van. A másik Bp 2 millió lakosa sok mindent eldönt.
lampa laz
Ha MZ nyerne másnap koalíciót kötne orbánnal.
Béla333
Márki-Zay egy olyan lehetőség az ország részére, amit kihagyni hiba!
Ja?! Inkább bűn!
Hajrá Márki-Zay Péter!
Pálinkás Pál
mzp a fidesz rejtett tartaléka...egy nagy nulla...az impotens ellenzéknek megint sikerül majd tökön lőni magát jövőre...
Béla333
Az LMP-t is sikerült a magát demokratának hazudó ellenzékieknek legyalulni.
'18-ban itt a propin nevezték Szél Bernadettet genetikai hulladéknak, mocskos hazaárulónak azért, mert valamit másképpen gondolt, mint az őt gyalázó DK-sok.
Most ugyanez megy Márki-Zay Péterrel is!
Nem kellene! Az ország érdeke előbbrevaló.
kereső
@grincss: Egy jellemóriás , "tiszta" ember- aki csak úgy merő hatalomvágyból adott egy hatalmas gyomrost a magyar demokrata közösségnek az mszp/pm segédletével és aktiv közreműködésével. Amire még rátesz egy lapáttal a B-középre hajazó kijelentésével- megjött a villamos. Meg. Az, amelyik csirájában kivánja elfolytani a demokratikus Magyar Köztársaság talán utolsó próbálkozását.És ehhez felhasználnak egy végtelenül naiv ,politikai analfabéta, jó szándékú embert.
Megmondta Török Gábor még az előválasztás első fordulója után, amikor elkezdődött a kettő bohózata- "ennyi volt, itt a vége".
Végül is ez kell- egy leightos orbán 2.0. Mert nemzethy, mert kersztény- mert bigottan vallásos, mert elkötelezett a kettős külhoni magyarok felé- de ugyanolyan nulla szociális érzékeny, mint az etalonja/orbán/, nincs egy szava sem Magyaraország európai elkötelezettségéről, ugyanúgy kiszolgálója és pénzelője lesz az egyháznak.Egyetlen erény- Talán nem fog annyit lopni.
kereső
@sgl: Azért idéztem be Török egyrésztmásrészt Gábort, mert a kezdet-kezdetén megmondta- , hogy vége.
Az meg, hogy a 2010 előtti dolgokról nincsen szó az ellenzéki kommunikációban: ha Gyurcsány mondja...az nem hihető.
Az mszp nem mondja,hiszen ők ott sem voltak- igy aztán nem is érdeke. Neki az az érdekük, hogy a 2010 előtti kormányzás minél negativabb szinben túnjön fel.Hiszen az ősellenség, Gyurcsány.
rokker33
@csak úgy...: Egy pár kölcsönöltől nem megy tönkre egy ország te bugyuta! Viszont ha Orbán irányítása alatt megy csődbe,akkor bukik az egész csürhe Orbánnal együtt, de elméletileg még nem tartunk ott. A kórházakról is mindig azt hallom,olvasom hogy 1 hét múlva 1 hónap múlva pár napon belül összeomlik, ahhoz képest csak pár kórházban vannak fernnakadások az orvoshiany miatt.Sajnos nem csak Orbán szokása rémiszgetni az embereket hanem a másik oldalon is, csak hogy osszezavarjanak!
kereső
@sgl: Nem érted. nem mondhatja, mert akkor kiderülne, hogy Ő is ott vót-amikor gyurcsányozik a Gyurcsány kormány volt államtitkára, a volt tanácsadó, meg mind, akkor mit vársz az ujságiróktól? Nekik is élni kell- nem hitelesen tájékoztatni. Ennyi.
kereső
@rokker33:" Egy pár kölcsönöltől nem megy tönkre egy ország te bugyuta! "- nem , ha azt olyan befektetésekre, beruházásokra , termelési támogatásokra forditják, amelyek kitermelik a kölcsön kamatát és megteremtik a gond nélküli visszafizetés lehetőségét- most úgy néz ki a dolog, hogy ezt az 1000 milliárdos kölcsönt , megesszük, megisszuk, lesz belőle új Tv, telefon- esetleg egy új autó- azaz elfogyasztjuk.Kinek-és mikor térül ez meg?
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap 23.31

Soha nem fogom megtagadni a szocialista eszmét, mert annál haladóbb ma sincs, nem véletlenül nevezik magukat szocialistának pártok Nyugaton is - ne kelljen definiálni a jelentését.
Történelmi sorsszerűség, hogy a szocialista társadalom megbukott, de nem az eszme, hanem az azt meglovagoló karrieristák, hatalomvágyók miatt - minden, ami a földön történik, az általunk, emberek által elkövetett, akár jó, akár rossz, s minden cselekedetünk attól függ, hol mozgunk az egyetemes fejlettségi skálán.
Karácsonyt szociálisan magasan fejlett embernek tartom, ma talán ő a leghaladóbb közéleti személyiség, csak éppen politikusnak nem való, gyenge mint a harmat, ezt, sajnos, be kell látnom.
Gyurcsány abszolút a XXI. század embere, vérbeli demokrata, aki ezt tagadja, az nemcsak szemellenzőt visel, hanem vak is. Hogy nem vált be miniszterelnökként, való igaz, de, ennek nem a mentalitása az oka, hanem a személyiségét eléggé domináló csapongás - kell mellé valaki, aki mindig vissza tudja fogni, de ilyen fék az ő idejében ezek szerint nem volt.
Abszolút egyetértek sgl-lel abban, hogy a fidesz karaktergyilkoló kommunikációja tematizálja a közvéleményt, ami arra enged következtetni, hogy a magyarok egy része vagy lusta gondolkodni vagy buta és kész. A lusta ember mozdítható, a butát ott kell hagyni.

Az a baj, hogy Te, akit egyébként kifejezetten jószemű, értelmes embernek látok, azok közé állsz be, akik ítélkezni akarnak, nem különbséget tenni. Tudom, hogy megbántották a családod, ezért érzelmileg érintett vagy , de ezt nem kéne rávetítened mindenre, aminek a baloldalhoz egy kicsit is köze van.
Nyírfa
@sgl: Az állatok olyan empatikus, szolidáris viselkedést tudnak tanúsítani, amelyre sok ember egy életen át sem képes - nem is értik, nem is érzik szükségét.
Ha átbillen, kritikus többséggé válik a társadalmi szolidaritás, akkor emelkedni fog az ország kollektív intellektuális szintje is. Amíg ez nem történik meg, addig uralhatják az életet az orbánok, a tiborczok, a márkik.
rokker33
@kereső: A Fudan egyetem a Budapest=Belgrád vasút az soha a büdös életbe nem fog megtérülni, viszont Paks 2 re sajnos szükségünk van,hisz csak megújuló energiából Magyarország elektromos igényeit nem tudnánk kielégíteni!Ezt szándékosan így tervezték, hogy legyen Paks 2 meg legyenek újabb giga hitelek amit nem Orbánnak és a Fidesznek kell majd vissza fizetnie, hanem a magyar embereknek! Kutya világ jön, ha ezt a több 1000 milliárdra igényt tartanak, na akkor megyünk csődbe,de ez még 10=15 év minimum!!!
kereső
@rokker33: Nincs annyi időnk! Nagy kérdés, hogy a 600 milliárdot mire szánja orbán( az össz kibocsájtott devizás kötvény értéke 1600 milliárd Ft),
karma1
@kereső: Aaaa' ! Szoval Neked is lejott ez a "megjott a villamos"... (ami elgazolna Karacsonyt) Mert nekem is az jutott eszembe, amit skandalni szoktak, hogy "indul a vonat Auschwitzba"... Ezt azert nem kellett volna ilyen karorvendoen kijelentenie - meg o sem tudja, hogy mekkora pocegodorben fogja vegezni!
kereső
@karma1: Kár, hogy csak nekem "jött le", rajtad kivül.
fűre lépni szabad
Oszkó Péter: az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy Márki-Zay ilyen interjúkat adhat

hirklikk.hu/kozelet/oszko-peter-az-ellenzeki-oldal-politikai-minosegere-nezve-kinos-hogy-marki-zay-ilyen-interjukat-adhat/387994/

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

telex.hu/belfold/2021/10/09/karacsony-visszalepes-tamogatas-partok-gyengul
karma1
Gusztustalannak tartom, hogy a ket eselytelen - akiket MINDKETTOJUKET tamogatta a DK! - most egymas kedvere visszalepeget, es karigerinek van pofaja arra kerni a szavazokat, hogy a sokkal kevesbbe tamogatott JOBBOLDALI ontelt mzp-re adjak le a szavazatukat. Szegyen ez, de mindenesetre mas masodszor - es immar vegleg - levizsgazott nalam a karigeri: a sajat alairasat es beleegyezeset is meghazudtolva lepett ki a 6 parti kozos megegyezesbol, felrugva az alapszabalyokat, es most arra uszit mindenkit, hogy a joval eselytelenebb - es eddig sem tamogatott - mzp-re szavazzanak! Mar elfelejti, hogy a DK tamogatasa nelkul 19-ben a fopolgarmesterseget se kapta volna meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.