Szentkirályi Alexandra: Kormányinfó Plusz.

„Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt” – Így próbálja megnyerni a 25 év alattiakat a FideszFotó: Szentkirályi Alexandra/Facebook

Nemcsak a normál munkaviszonyra, de diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-kedvezménye, és az árvaellátást kapók is megkapják a nyugdíjprémiumot – többek közt erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött, Kormányinfó Plusz nevű videójában, amelyben állampolgárok által feltett kérdésekre válaszolt.

Arra a kérdésre, hogy azokra a 25 év alattiakra is vonatkozik-e az szja-kedvezmény, akik a felsőoktatásban tanulnak, azt mondta: igen, ha van jövedelme vagy fizetése a hallgatónak, így januártól több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete. Nekik jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt – tette hozzá.

Már lehet tervezgetni, hogy ki mire költi azt a pluszpénzt ami egy átlagfizetés esetén a havi plusz 40 ezer forintot is eléri

– fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy az adóvisszatérítés annak is jár-e, aki havonta igénybe veszi a családi adókedvezményt, úgy válaszolt: persze, hiszen épp az a cél, hogy a gyermekes, dolgozó szülőket támogassák, és a gyermekes családokat tudják megerősíteni a járvány okozta nehézségek közepette. Ezt a támogatást is a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé – fogalmazott a kormányszóvivő, hozzátéve: a családi adóvisszatérés alapja az idén befizetett személyi jövedelemadó, és annak is jár, aki igénybe vette a családi adókedvezményt.

Ezt a 2021-ben ténylegesen befizetett adó alapján számolják ki, az összege a 2020. decemberi adatok alapján számolt éves átlagbér adószintje lesz

– mondta.

Hozzátette: minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez kapják a nekik járó összeget.

A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció célját firtató kérdésre azt mondta: őt is elkeseríti, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után egyáltalán még felmerül az a baloldalon, hogy Gyurcsány Ferencet segítsék vissza a hatalomba.

Ezért írtam alá én is a kormánypártok petícióját, mert sokakkal együtt aggodalommal látom azt, hogy a baloldalon ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni, aki egyszer már tönkretette az országot, a pénzügyi összeomlás szélére sodorta Magyarországot, aki elvette a családtámogatásokat, az otthonteremtéri támogatásokat, aki eladósította az országot, a családokat, egekbe emelte a rezsit és az adókat

– fogalmazott. Hozzátette: sokakkal együtt nem szeretné, hogyha a lánya egy bevándorlóországban nőne fel. „Mert ha a baloldal kerül hatalomra, akkor ők bizony végrehajtanák Brüsszel megrendeléseit a migránsok betelepítésére” – mondta, arra biztatva másokat, hogy aki szeretné valamilyen formában kifejezni, hogy nem kér a múltból, a Gyurcsány-korszakból, – még akkor sem, hogyha azt új arcokkal próbálják eladni –, az írja alá ezt a petíciót.

Szentkirályi Alexandra igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az árvasági ellátást kapók is megkapják-e a nyugdíjprémiumot.

Minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapja a nyugdíjprémiumot, nemcsak az öregségi nyugdíjban részesülők – tette hozzá. Ismertette: a prémium mértéke a gazdasági növekedésnek köszönhetően egységesen 80 ezer forint mindenki számára, és a nyugdíjkiegészítéssel együtt kapják az érintettek. Beszélt arról is, hogy 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdasági teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni a teljes összeget. Kitért arra is, hogy a kormány vállalta a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítését is. Az eredeti terv kétheti nyugdíj februári kifizetése, de ha a gazdaságban minden jól megy, akkor akár egy teljes havi nyugdíjat is kifizethetnek – mondta.

A hitelmoratórumban maradásra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: október 31. után ez már nem automatikus, akik jogosultak rá és hosszabbítani szeretnék a moratóriumot 2022. június végéig, azoknak most nyilatkozniuk kell a bankjuk felé.

Arra a kérdésre, hogy a kormány a koronavírus negyedik hullámában tervez-e valamilyen szigorítást, azt mondta:

a kormány figyelemmel követi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további döntéseket hoz. Úgy folytatta: a helyzet most már teljesen más, mint a korábbi járványhullámok esetén, amikor még nem volt vakcina, és ezért a védelmet csak a korlátozások jelentették. A korlátozások viszont komolyan fékezik és fékezték a gazdaságot, ezért az a cél, hogy ne a korlátozásokkal, hanem az oltással tudjunk védekezni – húzta alá Szentkirályi Alexandra.

A zöld csokról azt mondta: október 1-jétől új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához igényelhető maximum 2,5 százalékos kamat mellett, és a legmagasabb támogatási összeg 70 millió forint lehet. A meglévő otthonok felújítására továbbra is rendelkezésre állnak a különböző családtámogatások, úgy mint az otthonfelújítási támogatás vagy a csok – tette hozzá.

Az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó kérdésre, miszerint sok helyen használják még őket, azt mondta: a tiltás az újabb készletek beszerzésére vonatkozik. A már meglévő készleteket még fel lehet használni, a kereskedők tehát el tudják még adni azokat.

Forrás: MTI
Fotó: Szentkirályi Alexandra/Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Olyan sem , hogy 12 éven keresztül egy kormány egyfolytában meglopjon egy országot.
12 évnyi rablásotok után xarok az alamizsnátokra. Tegyétek vissza az ellopott ezermilliárdokat és ennek többszöröse is kijön.
Ja és aztán TAKARODJATOK.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Pipás: Román. A csau rendszerét sírja vissza, de ott már nem kellett.
csipetke
A fiatalokat nehéz lesz megnyerni,mert ők már nemcsak az orbán tv-t-rádiót hallgatják/nézik, így pontosan tudják,mi folyik itt.
Látják ezt a nappali szabadrablást, amit a fidesz már meg se próbál leplezni. Amit meg már ők is rühellnek,azt titkosítják nyóccáz évre.
orsos vendel
Mindenkinek azt a fizetest, ami neked van !!!
Toller Béla
Szerencsétlen lotyó, a férje kézbábja, annyi önállósága sincs, mint egy palacsinasütőnek ...És akkor bejelent ...
ómió
Szja mentességet ad nekik? Na, ne má'! Hát, ez tényleg nem efftársi!
csipetke
Aszongya a libuska,hogy a kormány figyelemmel kiséri a járványhelyzetet..Sztem már nem is figyelik. A lovak közé dobták a gyeplőt,és nem foglalkoznak semmivel. Itt az előző hullámoknál se volt se kontaktkutatás,se semmilyen ésszerű intézkedés.
Itt az történt,amit orbán jónak látott,de miután a világon semmihez se ért, olyan volt a járványkezelés is.- semmilyen.
Kásler,meg nyunyó néni, a két leghaszontalanabb ember az eü-ben. Velük is csak kettővel többen vagyunk,hasznuk semmi. De meg is volt az "eredménye".- több,mint 30 ezer halott. Ezt tudta az orbán kormány produkálni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.