A miniszterelnök a sztrájkolni készülő pedagógusoknak 10 százalékos béremelést ígért. Sokat beszélt a rezsiharcról: ismét ezt a témát húzzák elő a 2022-es választási kampányban?

2022-ben ismét a rezsiharc lesz a Fidesz kommunikációs csodafegyvere?

Fotó: Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az előző évben is megtapasztaltuk, hogy a vírus ilyenkor gyorsabban terjed – írja a hirado.hu.

Orbán megállapította: a magyar komoly ember

Látható, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel, könnyen megfertőződhet. Van olyan szakember, aki szerint mindenképpen megfertőződik, aki nem oltatja be magát – tette hozzá a kormányfő.

A magyar komoly ember, fel tudja mérni, hogy veszélyben van, és el tudja dönteni, hogy vállalja ezt a kockázatot, vagy védekezik

– reagált a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy helyesnek tartaná-e, ha fizetnének azoknak, akik felveszik az oltást. A felelősségteljes magatartás az, ha mindenki beoltatja magát, tette hozzá Orbán Viktor és elmondta, hogy a jövő héten ő is felveszi a harmadik oltást.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy habár a koronavírus fiatal vírus, de rengeteg mutációja van, így mindenkinek azt tanácsolja, hogy vegye fel a harmadik oltást.

Az Európában emelkedő rezsiárak kapcsán felidézte, hogy 2002-ben figyelmezették az embereket, hogy ha a baloldal győz ismét emelkedni fognak a rezsiárak. Ezt a baloldal tagadta, mégis rengetegszer emelték a rezsit.

Orbán: Brüsszel klímavédelme = áremelés

A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítettük volna, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát havi 32 ezer forinttal lenne drágább a rezsi egy átlagos magyar családnál – hívta fel a figyelmet.

Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni – mondta a kormányfő.

Amíg mi a rezsit csökkentenék, ők úgy gondolják, hogy akkor lehet rákényszeríteni az embereket, hogy más energia forrást válasszanak, hogy felemelik az árakat.

Magyarország a többi V4-es országgal közösen követeli, hogy Brüsszel vonja vissza ezeket a terveket.

Brüsszel ahelyett, hogy segítene, tovább rontja a helyzetet. A következő uniós csúcson újra napirendre kerül a rezsikérdés – tette hozzá.

A gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető.

Elmondta, a legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú novemberben egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez. E mellett a magasabb infláció miatt visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat.

Orbán megemel szinte mindent: nyugdíj, bér, szja-visszatérítés

Emlékeztetett rá, hogy az idősek mellett a gyermeket nevelő családok is kapnak segítséget, miután jövőre 1,9 millió szülő kapja vissza az idén befizetett adóját.

Emellett az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal és a kulturális dolgozókét is 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.

A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – mutatott rá.

Arra is rámutatott, hogy hitelből nem lehet bért emelni, ezért a gazdaságpolitika fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek

Kiemelte, hogy a pedagógusok a 2013-as nagy arányú béremelésük után jövőre újabb tíz százalékos fizetésemelést kaphatnak, amit 2023-ban egy nagyobb arányú emelkedést követhet.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Amit ad rezsi csökkentésre azt viszont vissza veszi az őrületes áremelkedések áfájával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A "Rezsiharc" lesz a végső fijjuk! Mi lett volna, ha nem nyomtátok volna a rezsikamut, talán több maradt volna a legendás liberális hitelességetekből!? Ne feledjétek, ha már a felhasználók elfelejtették, hogy a lakosság legalábbis vidéken, az utolsó petákig kifizette a gáz és csatornahálózat kiépítését, és ti államosítottátok a tulajdonukat, és használati díjat szedtek érte! Olyan volt mint a tsz szervezés, még kérdezni se lehetett, mit gondolunk erről, mert kimaradt valahogy a Nemzeti Konzultációból.
CsipkeRózsa
@szaboria1: Nem ad, csak papíron kimutatják.
colibri
A rezsicsökkentés örökös csodafegyvere, de most külünüsen kilóg a lóláb, hogy mekkora hazugság!
Nessy
Ha nem tud kézzel fogható eredményeket 10 évi kormányzás után felmutatni, jó lesz a híveknek a régi szlogen is!
kissé felnőttem
csábitóan nagy handa banda akár a viktor, az árak a plafonon az ÁFA 27 % akkor kenje a seggére az egészet
kissé felnőttem
10 5 a pedagógusoknak a parlamentieknek meg ??? millákat a hazudozásért ? bohózat ám viktorka hazudj otthon máskor! itt már tulléptél minden határt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.