Ma hajnalban 9-9 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára is. Így előbbi átlagára 482, utóbbié 493 forintra nőtt.

Rekord szinten az üzemanyag ára – nem lép a kormány
Kép: Pixabay

Soha nem került még ilyen sokba az üzemanyag idehaza. Ez már az a szint, amely az autózók jelentős részének már fáj, és érdemben igyekszik csökkenteni az autóhasználatot.

Az egyre többe kerülő tankolás nem csak az egyszerű embereknek okoz keserűséget, de könnyen lehet, hogy a jegybanknak is, az MNB számára a mostani történések nem okoznak meglepetést.

Mint írják, a maginfláción kívüli tételek esetében az üzemanyagárak jelentős mértékű emelkedése prognosztizálható az idei évre.

Az üzemanyagok inflációja a világpiaci olajárak emelkedése, illetve a tavalyi alacsony bázis következtében a következő hónapokban továbbra is 20 százalék körül alakulhat, jelentősen befolyásolva az infláció jövőbeli alakulását.

Az áfa mellett az üzemanyagokat terhelő másik nagy adónem a jövedéki adó, mely

a benzin esetében fix 120 forint literenként, a gázolajnál fix 110,35 forint /liter.

Ezt negyedévente felülvizsgálják, és amennyiben a három hónap átlaga 50 dollár alá csökken, akkor a benzin jövedéki adómértéke literenként 5 forinttal, a gázolajé pedig literenként 10 forinttal nő. Ám jelenleg nem úgy néz ki, mintha érdemben lépni akarna a kormány!

Címlapkép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Bolond lenne lépni.Miután az üzem anyagár közel fele ilyen, olyan adó, több pénz kerül a költségvetésbe. A magas üzemanyagár miatti áremelkedések, szintén több ÁFA befizetést generálnak! Kell most minden fillér szavazat vásárlásra határon innen, és túl!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Bolond lenne lépni.Miután az üzem anyagár közel fele ilyen, olyan adó, több pénz kerül a költségvetésbe. A magas üzemanyagár miatti áremelkedések, szintén több ÁFA befizetést generálnak! Kell most minden fillér szavazat vásárlásra határon innen, és túl!
Maxipocak
Hogy rohadnátok meg! Kellene egy taxissztrájk 2.0
De ugye anno gyorsan betiltották a CB-t hogy mégse legyen olyan könnyű szervezkedni.
telegdilaci
@Nessy: Ezzel nekem csak annyi a gondom hogy Orbán még ellenzékben,visítva uszított a kormány ellen a magas üzemanyag ára miatt,kormányon most másként látja a helyzetet,mivel ő van kormányon nincs itt semmi látnivaló,a magas üzemanyag árak miatt!
Nessy
@telegdilaci: Az is olyan volt, mint a 300 Ft. feletti Euró ár, amikor is egy kormánynak le kell mondani! Ma már a 360 Ft sem bántja a mimóza lelküket! Hiteltelen egy társaság!
ómió
Nem úgy néz ki, hogy lépni akarna? Kérdeztétek, vagy ráhazudjátok?
Néro
Rekord szinten az üzemanyag ára – nem lép a kormány. Le se ? Pedig az mindenkinek a hasznára lenne.
Aki Én
@ómió: Úgy néz ki?
Mit lépett a hetek óta tartó emelkedés ellen?
Elég lenne, ha azt tenné, amit ellenzékből hörgött, mikor fele ennyi volt az üa. Te buta fajankó.
ómió
@Aki Én: "Lépni"? A "szent piacotok" ellen? Talán még az új "októberitek is kitörne"! És még mindig buta fajankót látsz a tükörben? Húzz el onnan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.