Jobbik elnökét az eredménye okairól, az előválasztás feszültségeiről, és pártja második fordulós szerepéről is kérdezte az Index.

Jakab Péter: Márki-Zay folyamatosan üzenget, arra kért, hogy lépjek vissza a javára
Kép: Facebook/Jakab Péter 

Azt, hogy a korábbi közvélemény-kutatásokkal ellentétben nem sikerült bejutnia az előválasztás második fordulójába Jakab azzal magyarázta, hogy az előválasztás alapvetően egy nagyvárosi műfaj, ő pedig a kisvárosokban, falvakban erős, pont ott, ahol az anyagi erőforrások hiányában többnyire előválasztási sátor sem volt.

Szerinte a Jobbikban stabilitás van. Mindenki tisztán látja, honnan hova jutottak el. Egy 6 százalékos pártból 14-15 százalékos párt lett, 29, előválasztáson győztes képviselőjelölttel. 

A Jobbik elnöke a hatalomtechnikai vitákat tartja veszélyesnek, amelyek nem elsősorban a jelöltek, hanem a szavazóik között jelentenek feszültséget.

Ő sem Karácsony Gergelyt sem Márki-Zay Pétert sem Dobrev Klárát nem kereste meg azzal, hogy támogassa valamelyiküket a második fordulóban.

Egyedül Márki-Zay Péter az, aki már tavaly decemberben arra kért, hogy lépjek vissza a javára. Akkor világosan elmondtam neki, hogy ezt nem fogom megtenni, részben tartalmi, programbeli eltérések, részben emberi okok miatt.

- nyilatkozta.

Azóta folyamatosan üzenget neki hol így, hol úgy, hogy mégis támogassa. A többiek ezzel nem zaklatták soha – mondta Jakab.

Együtt indulunk az Orbán-rendszer ellen valamennyi ellenzéki szereplővel. A Jobbik elnöksége és a frakciója pedig világosan fogalmazott ebben a kérdésben. A győztes mögé fogunk beállni, mert ezt vállaltuk. 

- mondta. 

A további terveiről annyit mondott, hogy először megvárná ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt.

A terveimet először vele akarom majd megosztani. Most az a legfontosabb, hogy maradjunk együtt, mi ellenzékiek, tartsuk a sort, és győzzük le a rezsimet.

- zárta a beszélgetést.

Forrás: Index
Címlapkép: Facebook/Jakab Péter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Foxley: Mi lez ? Mi lesz ? Az LMP már továbbállt, ha ezt meteszi az MSZP is máris vége egy szép történetnek és a döntőben Dobrev - Orbán csörte lesz.
Ha Dobrev nyer a fideSS-kdnp és a NER megy a levesbe, ha Orbán nyer az MSZP-Párbeszéd megy a levesbe és 1 millió magyar külföldre.
Lesz itt még meglepetés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Ha a harmadik helyezetnek nem kell a díj akkor a negyediknek kell odaadni.
Végül is ha nem akar indulni minek a helyezés ?
Ha nem akar indulni Gergely hát nem indul majd indul a következő.
relatív
Ez a ner ' trójai falova ' - nem nyílt támogatójával elérte, hogy nagyon megnehezítette a váltani akarók törekvésének sikerét. Ennek ellenére - ha nélküle IS - de győzedelmeskedhet minden nehézség ellenére a normális emberek akarata, és végleg eltűnik a ner !!!
justhpeter
@Foxley: Mi lez ? Mi lesz ? Az LMP már továbbállt, ha ezt meteszi az MSZP is máris vége egy szép történetnek és a döntőben Dobrev - Orbán csörte lesz.
Ha Dobrev nyer a fideSS-kdnp és a NER megy a levesbe, ha Orbán nyer az MSZP-Párbeszéd megy a levesbe és 1 millió magyar külföldre.
Lesz itt még meglepetés.
surdilloFUJT
@ómió: napihülye,téged meg utolért a svábhegyi beteg szamárcsődör ÉS nem tudsz szabadulni te 1 bites fidessnyalonc!!!
evacica
Gratulálok Jakabnak! Ö tartja a megállapodást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.