A Bajnai-Gyurcsány-kormány hagyatéka, a járvány, Brüsszel, az LMBTQ-lobbi – ezek a magyar gazdaság erősödését nehezítő tényezők Orbán Viktor szerint. Minderről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken beszélt a kormányfő.

Orbán kiakadt a Kossuth rádióban: "Miért nem adják nekünk oda? Hát emiatt az LMBTQ-lobbi miatt"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán szerint Brüsszel szándékosan idéz elő olyan helyzetet, hogy a gáz- és szénalapú energia ára növekedjen, mert úgy vélik, így lehet küzdeni a klímaváltozás ellen, rákényszerítve a gazdaságokat a kevésbé környezetszennyező energiaforrásokra. Azonban, ha ilyen forrás nincs, akkor maradnak a magas áron elérhető források.

Elbaltázták. Brüsszel nem a megoldás, hanem maga a probléma

- közölte Orbán, aki szerint a baloldali kormányok alatt mindig emelkednének az energiaárak, ha a nemzetközi érdekek úgy kívánják, mer azt a baloldal mindig kiszolgálja.

Brüsszel ahelyett, hogy segítene, súlyosbítja a helyzetet

A két hét múlva esedékes EU-s miniszterelnöki csúcson ezért rezsikérdést napirendre kell tűzni.

Rendszeresen visszatért az interjúban Orbánnál a Gyurcsány-Bajnai-kormány, amely magas államadósságot, magas rezsiköltséget és rossz szabályozókat hozott, ami miatt “segélyből jobban megérte” élni, mint munkából.

A meleglobbi miatt nem jön az EU-s hitel

Orbán Viktor az „LMBTQ-lobbit” okolja azért, hogy az ország még nem kapta meg az uniós helyreállítási pénzeket.

Egyébként – ahogy a 444.hu emlékeztet . amikor ez a vita júliusban elkezdődött, akkor az Európai Bizottság azért nem hagyta jóvá a magyar kormány a 2511 milliárd forintos támogatási programról szóló tervét, mert további korrupció elleni intézkedéseket és a pénzek szabályos felhasználását garantáló lépéseket várt volna el. Didier Reynders igazságügyi biztos ki is mondta, hogy az Európai Bizottság mindaddig nem fogja jóváhagyni a magyar nemzeti helyreállítási tervet, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok. De a magyar miniszterelnök ehelyett most inkább erről beszélt:

Miért nem adják nekünk oda? Hát emiatt az LMBTQ-lobbi miatt.

Az Európai Unió azt mondja, hogy akkor adja oda Magyarországnak a pénzt, ha beengedjük az iskolába az LMBTQ, ez a nem hagyományos... nem tudom, hogy kell, nem akarok senkit megbántani. Tehát akik nem úgy élnek, mint mi, ahol nem lány szeret fiút és fiú lányt, hanem összevissza.

Hozzátette:

Tehát ennek a világnak a szószólóit ha nem engedjük be az iskolába, a gyerekeink közé, akkor nem fogják ideadni a pénzt. De kérdem én: mi köze van ennek a gazdasághoz? Az unió visszaél a hatalmával, túlterjeszkedik azokon a jogkörökön, amelyek őt megilletik. Nem csoda, hogy egyre nő velük szemben az ellenállás szinte minden országban.

Szerencsére a magyar gazdaság jól teljesít, és olyan áron nem akarjuk elfogadni tőlük a pénzt, hogy átengedjük a gyerekeink nevelését mindenfajta furcsa életmódokat népszerűsítő LMBTQ-aktivistáknak, erről szó sem lehet – közölte Orbán.

És a végén ezt a pénzt meg is fogjuk kapni, mert ez jár nekünk, csak ez a vita sajnos időben egy csúszást eredményez. Ezért a forrásokat máshonnan kell elővenni. Miután a magyar gazdaságnak működnie kell, ahhoz nem járulhattunk hozzá, hogy a magyar gazdaságba ne menjen be az a pénz, ami bemegy a több országba, mert akkor lemaradunk a versenyben. Csak nekik az uniós költségvetésből érkezett a pénz, nekünk magunknak kellett előteremteni. De mi megindítottuk az összes programot, amire egyébként a brüsszeli pénzeket költeni akartuk.

"Tehát a magyar gazdaság nem szenvedhet amiatt, hogy Brüsszelben összekeverik a gazdaságpolitikát a szexuálpolitikával” – zárta a témát Orbán.

A mai rádiós interjú további részleteiről ITT írtunk.

Forrás: Telex.hu, 444.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
azért - ha nagyon agyafúrt módon is - van ráció ebben a meleg-lobbis dologban.
Igen, "az Európai Bizottság azért nem hagyta jóvá a magyar kormány a 2511 milliárd forintos támogatási programról szóló tervét, mert további korrupció elleni intézkedéseket és a pénzek szabályos felhasználását garantáló lépéseket várt volna el. ". Azonban ez komolyan sértené az Orbán család & baráti kőr érdekeit, ahol - mint ismert - erősen reprezentált ez a jelzett népesség! =))
Maxipocak
Mocskos kis görény vagy te orbán, megspékelve egy jóadag aljassággal és gerinctelenséggel. A gyáva kis bűnőzői atitűdödről már nem is beszélve. Azért a hazaáruló lényedet sem felejtem ki.
Néro
"Miért nem adják nekünk oda? Mert nem NEKTEK akarnák odaadni hanem az Országnak ! Mit nem értesz rajta zakkant ?
ómió
Bizony! Amig az aberró-nevelés mellett hitet nem teszel, ez így fog menni! Szóval, mindig!
kereső
Ne hazudj orbán - Te akkor is hazudsz, amikor Gyurcsány már régen alszik. Nincs itt semmiféle LMBTQ feltétel- jogállam!, demokrácia, korrupció és lopás mentes ország - na ezek a feltételek.
solidedge
A Monty Python után szabadon; A Hülye Mondások Minisztériuma. Azért annyira nem hülye, hogy ne értené mi a baja az EU-nak velük. De a választóiknak be kell adni a maszlagot, hogy ne csorbuljon a tekintélyük. Így aztán a minisztérium létrehozta a Hülye Választók csoportot.
jesz
egy humoristánk az önálló estjén megemlítette, mi lenne, ha a B közép Wimledonban is szurkolhatna egy magyar teniszezőnek...a britek megdöbbenésére azt skandálnák, hogy ...-Wimbledonban mindenki cigány...

Nos erre fel van egy jobb..-brüsszelben mindenki buzi?
tudode
Miért, miért!
.
Az EU-s adófizetők adóbefizetései nem a tiszteletreméltó Soros György potya pénze, akit civil valamikért lelelelmoltak a szájhős Bibó-isták
.
--- Ciki, de a fél Fidesz Soros pénzén tanult
nol.hu/belfold/ciki-de-a-fel-fidesz-soros-penzen-tanult-1616363
---------------------------
.
---- Külföldi pénzből fölépítve
magyarnarancs.hu/belpol/kulfoldi-penzbol-folepitve-103487
---------------------------------
.
Arról nem is szólva, hogy 2011-től napjainkig hasonlóan az EU-ban is kiállította/ja saját bizonyítványát, hogy a hatalom, és a lóvéra utazik csupán, amelyről Frank Engel tolmácsolta az EU-s képviselők azon óhaját, hogy nem szívesen szív egy levegőt egy szektavezérral, aki győzelmi kényszerrel lelejmolhatja az egész világot
.
---- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
--------------------------
.
Nem süllyedt el szégyenében az, aki még saját pénzeszsákját sem kímélve kiiktatta Simicska Lajos, aki szerint
.
----Simicska: Orbán hazaáruló
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
-------------------------
.
Ezek után egyeduralkodó politikai szélhámosként
.
---Mit remélsz?
m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/15253/kovacs-kati/mit-remelsz-zeneszoveg.html
------------------------------
.
Linkek szintjén a honfoglalás óta még nem bitorolna hozzá hasonLÓ egyeduralkodó kényszer képzetével ezt a jobb sorsra érdemes orságot!
..
Ideje lenne roszidőben, rossz helyen az utolsó öngólt berugnia annak érdekében, hogy elfoglja helyét a történelem szemétdombján, a méltó eföldi büntetéssel!!!
nezelodo
Na végre világos, bár a híveknek ez sem gyújt fényt a fejében, az LMBTQ=Mészáros, Tiborcz, Simlicska, Csányi, Orbán papa és a többi fia, Boldog, Dr. Flóri, Mengyi R. Kósa, Rogán, és még hosszan lehetne sorolni az enyveskezűeket. Elég sokáig türelmes volt Brüsszel, azt hitték, egyszer jóllaknak a dakoták. Tévedtek.
csipetke
A gazdaság erősödését nehezítő tényező maga orbán,aki úgy kezeli a közpénzt,mintha a sajátja lenne, szórja is kétkézzel,mint a bolond a lisztet,mindenféle baromságra. Az LMBTQ-s emberek,akiknek eszük ágában sincs a magyar gyerekek közt nemváltó kezelést népszerűsíteni,a hab a tortán. Nem értem,hogy az EU miért nem ad ki egy közleményt,hogy amit orbán buzgón tol,az nettó hazugság,miután nálunk szigorúan,törvényileg szabályozva van a gyerekekkel kapcsolatos összes dolog.Vagy ezt orbán nem tudja?Valaki szólhatna neki,hogy ne rugózzon folyton az LMBTQ-s embereken,mert értelmetlen
csipetke
@csipetke: Ja,és még mindig emlegeti a Bajnai-Gyurcsány hagyatékot?Vajon orbán milyen hagyatékot fog hagyni maga után? Nyóccáz évre titkosított mindenfélét,és soha nem látott nagyságú adóssághegyeket... büszke lehet magára.Erre futott 12 év kormányzás,hogy Európa majd'utolsó országa lettünk,igazi szegényház..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.