Komoly pofont kaphat a Fidesz-kampány, ha Márki-Zay Péter tud élni a lehetőséggel, a második fordulóban legyőzi a DK-s Dobrev Klárát, és ő lesz az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor olyan helyzet állhat előre, melyre biztosan nem volt vész-forgatókönyv.

Hatalmas pofon ez Rogánnak és Orbánnak – Márki-Zay porszem a propaganda szemében

Hónapok óta milliárdokból építgeti a Fidesz azt a negatív kampányt, ami az előválasztási folyamatot Gyurcsány-show-ként mutatja be, amiben mindenki báb, és amiben mindenki úgy táncol, ahogy a DK elnöke fütyül, és a legfőbb báb pedig nem más, mint Karácsony Gergely.

Ugyanis Karácsonyt tartotta a legesélyesebbnek a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal és miniszteri stábja. Amikor a főpolgármester a Fudan-tüntetésen szimbolikusan elindította előválasztási kampányát, beindult a nehéz gépezet, 99%-ban Gyurcsány, Gyurcsány embere és még ki tudja mi volt a tarsolyban. 

Porszem a gépezetben

Ma, ahogy arról mi is beszámoltunk a főpolgármester bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, így vagy a hódmezővásárhelyi polgármester vagy Dobrev Klára lesz majd Orbán kihívója 2022 tavaszán.

Márki-Zay teljesen esélytelennek tűnt a negatív kampányban említésre se méltatták, Jakabot a Jobbik elnökét is sikerült az első reklámokban beterelni a Gyurcsány-sztoriba, ő lett a 

bohóc.

Ám, most porszem került a gépezetbe, csikorogva húzhatták be a féket, nehezen gördülő kerekek fordultak át. Nem lennénk most Rotyis Bálint helyében sem. A Nézőpont Intézet elemzője ugyanis kijelentette:

Ha van olyan személy, aki Magyarországon az előválasztás első fordulója után nyertesnek jelentheti ki magát, az Gyurcsány Ferenc, hisz vagy a felesége, Dobrev Klára, vagy egykori alkalmazottja, Karácsony Gergely foglalhatja el a miniszterelnök-jelölti pozíciót

A kormánypropaganda szerint az előválasztás színjáték, nincs érdemi verseny, a baloldal már korábban megállapodott. Karácsony Gergely a visszalépését bejelentő sajtótájékoztatón utalt is az ellene jó ideje zajló, de most feleslegessé vált kampányra is.

Csattan a pofon, koppan az áll

Őszintén szóval máskor sem, de most különösen nem lennék Rogán Antal helyzetében. Mert azt az összeesküvés-elméletet, amit Márki-Zay Péterre lehet felépíteni, az nem lesz nagyon életszerű.

- mondta Karácsony Gergely, arra utalva, hogy Márkin nagyon nehezen lehet fogást találni.

A Rogán-féle narratíva elvérzett, összeomlott. Hiszen, ha Gyurcsány megrendezett egy show-t, azaz eljátszott egy előválasztási versenyt a baloldalon, de véletlen saját magát szúrta hátba. Ez nem túl komolyan vehető. Méghozzá, a bizonytalanok számára sem lesz élet-szagú.

Csak mese.

Ezeknek a narratíváknak az életszerűtlensége aligha hozza zavarba a Fidesz elkötelezett választóit. De ott vannak a bizonytalanok, és adott egy jelölt. Aki semmilyen szinten nem köthető Gyurcsányhoz.

Márki-Zay ugyanis történész, közgazdász, marketingszakember és villamosmérnök, hét gyermekes, gyakorló katolikus. 

Hódmezővásárhely polgármestere, már akkor katolikus volt amikor Orbán még nem fordult a vallás felé, és akkor is jobboldali volt, amikor a Fidesz tagjai még vad liberálisok voltak.

Márki-Zay a pénteki beszédében utalt rá, hogy a kormánynak érdeke lehet valamilyen módon mozgósítani Dobrev Klára szavazóit, mert így a tavaszi országgyűlési választásokon könnyebb győzelmet remélhetnek.

Ám ennek ellenére, ha mégis a hódmezővásárhelyi, hét gyermekes katolikus és konzervatív családapa nyer, az alaposan feladja a leckét nem csak Rogánnak, hanem az egész fideszes propagandának is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: tehén, összekevered a DK szavazókat a fideSS birkákkal. A DK szavazok tudjak mi a tet, es akkor is el fognak menni szavazni az összefogás mellett, ha nem Dobrev lesz ME jelölt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
@KisTehen: tehén, összekevered a DK szavazókat a fideSS birkákkal. A DK szavazok tudjak mi a tet, es akkor is el fognak menni szavazni az összefogás mellett, ha nem Dobrev lesz ME jelölt.
Néro
Jakab meg egy titánrúd lenne a Fitymák gépezetében .
Nagyon nem a szívem csücske a jobbik de eddig két ember állta a szavát Klára asszony meg Jakab.
A másik három csak rágta a gittet.
jesz
,..." ha mégis a hódmezővásárhelyi, hét gyermekes katolikus és konzervatív családapa nyer, az alaposan feladja a leckét nem csak Rogánnak, hanem az egész fideszes propagandának is."...

Érdekes, soha egy szó nem esik a nyerő ember árnyékkormányáról... olyanokból álló kormányról, akik önállóan is viszik az ország ügyeit...méghozzá jobban, mint most...
Libbantölő
Jólvan kis balosférgek! Most fordultok rá a célegyenesre az előszopáson! A főszopás majd 2022 ben jön nektek bőnyállal! Ha ha ha ha ha
CsipkeRózsa
@Libbantölő: Ezért az egyetlen hozzászólásodért regisztráltál ide?

A féreg pedig te vagy!
tothjani
Valójában esélytelen, hiszen Fasiszta kormányt demokratikus választáson még soha nem győztek le.
De azért ne feledjük amikor politikai pályára lépett akkor a Fidesz röhögött rajta hogy biztos azt hiszi azért mert különleges neve van az emberek majd rá szavaznak.
Ugyanakkor Lázár jelöltjére azt mondták "ha Lázár a lovát indítaná az is nyerne", azóta a "lova" iskolai Kancellár mert csak kell neki valami jól fizető (1,2 millió) állami állás.
gina
@Libbantölő: HOgy te mennyire rátapintottál a neveddel a témára, hogy hibbant vagy az is biztos, csak elirtad az L betű az H akart lenni hahahahhahahaha,,,
ómió
Még "gyakorló katolikus" is? És a templomban is az Internacionálét énekelgeti - már csak a "még hatalmasabb pofon" érdekében is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.