A hosszasan tartó alkudozást és bejelentéseket követően, ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely pénteken visszalépett.

Óriási a felháborodás – betámadták Karácsonyt a kommentelők
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A politikus oldalán tömegek fejtették ki véleményüket, azt azonban nem lehet nem megemlíteni, hogy sokan egyetértésüket vagy megértésüket fejezték ki, de emellett rengetegen írták ki magukból csalódottságukat és mentek neki Karácsonynak.

Én csalódott vagyok! Azért vagyok csalódott, mert nem ezt ígértétek. Azt ígértetek megmérkőztők, aztán aki az előválasztást megnyeri, az mögé beálltok mindannyian. Én azt szerettem volna, ha nem taktikáztok az előválasztáson.

Tudod Gergő, annyian bíztunk benned!! 42 órát dolgoztam 7 nap alatt a hidegben, esőben, szélben...a sátorban. Érted es miattad! Becsaptál bennünket!!!miért nem csináltad végig?? Innentől kezdve, nem fogok tudni benned bízni!! Gondolkozz, hogy mit tettél!!!

Arról volt szó, hogy mi döntjük el a három közül kire szavazunk. Rád szavaztam és még mennyi ember. Csalódás! Fogalmatok nincs a tisztességes versenyről. Átvertetek bennünket!

Nem megyek el a második fordulóra. Nincs miért, nincs kiért.

Biztos, hogy nem szavazok MZP-re!

Nem tudom mi zajlik a színfalak mögött, ki keveri a kártyát, de az összefogás ezzel megbukott!!

Te buta,elvtelen,szélkakas ember! Minden emberi méltóságodat elveszitetted a mai napon!! Most már a főpolgármesteri székből is felállhatnál!

A bejegyzés alá egyébként Márki-Zay Péter is kommentelt:

Köszönöm, Gergő, a támogatásod! Hiszem, hogy közös munkánkkal 2022-ben le fogjuk tudni váltani ezeréves történelmünk legkorruptabb rendszerét! Most, amikor Orbán szakadékba taszítja a nemzetet, nem az a kérdés, jobbra vagy balra, egy út van: CSAK FELFELÉ!

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ha ránézek, mintha nem ugyanaz az ember lenne ez az MZP. Kíméletlenül odébbtolja a másikat, majd szívhezszólóan megköszöni, hogy odébblépett. Mi lett volna, ha ő lép félre, mivel későn kezdett, kicsi a hatósugara, nem felkészült és a kormányzáshoz semmije sincs az egy Pálinkáson kívül. Pusztán szavakkal meg lehetett verni Karácsonyt ? Meg lehetett volna egyezni bármiben akkor is, ha egyenként mérkőznek meg, ez még nem az éleslövészet ! Persze, nehéz lett volna egy abszolúte (ha bejön) elsőt hátrébb szorítani, Dobrevet meg nem is lehetett volna csak úgy odébbtaszajtani. A választás után összeborulás jön, sebek kötözgetése ? Vagy egy virtigli árnyékkormány összekalapálása ? Mit mond erről ez a felkent államférfiú ? Semmit !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Toller Béla: El tudod képzelni a tavaszi összefogást ezek után? Egy közös, hatpárti kormányzást?
Tegnap szembejött velem egy plakát, rajta a Gyurcsányt leleplezni szándékozó film címével.
És arra gondoltam, hogy ennél kifejezőbben nem is illethetném a most történtek szereplőit.
Béla333
Én nem vagyok felháborodva, üdvözlöm Karácsony döntését!
Márki-Zay az ország előtt álló problémára a jelen pillanatban a legjobb választás.
Aki demokrata, az - esetleges győzelme esetén - őt is ugyanúgy támogatja, mint pl. Dobrevet.
Elvégre a cél Orbán leváltása, nem a saját jelölt célba juttatása!
Igaz? Demokraták!
Nessy
MZP egy törtető, akarnok, jellemhibás ürge! Szavazzon rá a svábhegyi betegszamár . Valahol talán Karácsonyt megértem, hogy kiszállt ebből a drága cirkuszból! Az ellenzéki összefogás meg levizsgázott! Két hónapig nem tudják betartani az ígéreteiket!
Nyírfa
@Béla333: Kérdezz meg egy sakkozót, hogy beáldozza-e a lovát azért, hogy megijessze a királynőt?
Nem. Ő az egész táblát nézi, és fejben lejátssza a mérkőzést.
Hosszú távon kell gondolkodni, mérlegelve minden lehetőséget, mi éri meg, és mi nem a kitűzött cél elérésének érdekében.
Erre mondhatod, persze, hogy ezért üdvözlendő Karácsony visszalépése, hiszen ez lehetőséget teremt a végső győzelemre. Mert ebben a pillanatban ez látszik. Ezt akarjátok látni, és ezt akarja a fidesz láttatni.
És nem néztek a táblára, nem figyelitek az ellenfél mozgását.

Éppen most beszélgettem az exemmel, ő nem ért egyet azzal, hogy csak feltételekkel vagyok hajlandó szavazni tavasszal. Vagyis, azt mondja, amit Te.
Én pedig azt az álláspontot képviselem, hogy egy társadalomban csak akkor várhatóak érdemi változások, ha arra a nép, a kollektív többség megérett. Ha ennek nyoma sincs, én nem erőlködöm.
Tanulni kell az USA demokráciaexportjából. Vagy az EU bővítéseiből.
Béla333
@Nyírfa: 11.09
Csakhogy neked nem kívülállóként kellene nézned a körülötted történteket, és így eldönteni, hogy elég érett-e már a helyzet, hogy te is lépj, hanem neked is, mindenkinek meg kell lépni, meg kell tenni amit tud, hogy legalább saját magaddal el tudj számolni: én mindent megtettem, ami tudtam.
Ha itt van egy lehetőség a maffiát leváltani, akkor bizony mindenkinek lépni kell.
Én is elmegyek szavazni tavasszal, még akkor is, ha az általam nem akart jelölt lenne a közös miniszterelnök-jelölt.
Meg ne felejtsd el, hogy a változás szempontjából sokkal fontosabb a 106 körzet. Ott kell nyerni!
Nyírfa
@Béla333: Igen, először a 106 körzet gondolkodóba ejtett, ezt első dühöm után jeleztem is sgl-nek egy kommentben. De utánagondoltam, és maradtam az első döntés mellett. Ha Márki győz, én lekapcsolom a villanyt. Attól nektek még világíthat a tiétek.
Nem kívülről nézem, nem kívülállóként, csak abból a távolságból, ahonnan jobb a rálátás. Attól én még belül vagyok, csak ez a belül sokkal tágabb, nagyobb mozgásteret ad. Nem véletlen, hogy nincsen pártelköteleződésem. Véleményem szerint mindenki legyen demokrata a saját életében, képviselje a kiforrott értékrendjét - ha van ilyen - , és élje meg a szellemi szabadságot. Ha majd elég sokan fognak a belső iránytűjük szerint haladni, akkor nem kell senkinek azon morfondíroznia, hogy melyik akarnokot válassza "maga fölé". Mert egyelőre így áll a helyzet: feletteseket választunk, nem alkalmazottakat.
Én azzal szolgálom a haladást, hogy ebben már nem veszek részt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.