Ahogy arról korábban beszámoltunk elözönlötték a csalódott, felháborodott kommentek Karácsony Gergely közösségi oldalán megosztott bejegyzését a visszalépése után.

Karácsony reagált: "Tudom, sokan rosszul érzik most magukat."
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közleményében reagált:

Egy baloldali jelölttel egy vereség számomra nem ér annyit, mint Orbán Viktor leváltása egy szélesebb koalícióval. Tudom, sokan rosszul érzik most magukat, de kérem, ha eddig bíztak bennem, bízzanak ebben a döntésemben is. Igen, Márki-Zay Péter nem baloldali, de egy széles koalícióban, amelyben megkerülhetetlen erők a zöld és baloldali pártok, képes legyőzni Orbán Viktor. '22-ben akkor van esély a győzelemre, ha most Péter nyeri az előválasztást.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Aha.."széles koalíció" - egyelőre kizárólag a Momentum támogatja MZP-t!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Aha.."széles koalíció" - egyelőre kizárólag a Momentum támogatja MZP-t!
Nyírfa
Gergely, a bizalom már ott kapott egy pofont, amikor Tarlóst kitüntetted. De még állt a lábán.
Most eldőlt mint a zsák. Hogy hihetném el, hogy megakadályozod a Fudan idetelepítését, hogy felépül a Diákváros az eredeti tervek alapján?
Még érzem irántad a rokonszenvet, de már nem hívnálak táncba.
Nessy
Ezt sikeresen elszabtátok. Aztán ha elszabtátok, a végén szabhatjátok. ( Hofi után szabadon)
Nyírfa
@Emmersson71: Gergelynek nincs tekintélye, Márki úgy penderítené ki a közös munkából, mintha nem is létezne.
Áh! Nem lesz ebből semmi! Vagy Klára kap felhatalmazást, vagy történik valami , készül egy új forgatókönyv, fokozódik a nemzetközi helyzet, szétesik a fidesz...valami.
Már Jakabot is inkább preferálnám.
rokker33
Patkány Gergely! Remélem 22 ben Orbán szarrá veri ezt az áruló összefosást!Nem érdemlik meg a kormányzást soha!
Emmersson71
@rokker33: Na..valami hasonló O1G "programja" is :P
Pálinkás Pál
nos...bizalom nincs...vastagon hozzájárulsz orbán újabb 4 évéhez...talán mzp is befenyített,mint tóth zuglóban?...szardarab puhapöcs vagy te a politikához...régen mondom, talán egy bio farmot el tudnál vezetni,bár kétlem...
kereső
Tudod Gergely, és ezt minden politikai pályára lépőnek tudnia kéne- az a legnagyobb tolvaj, aki az emberek bizalmát eljátssza, meglopja. És Te meg a pm, és ki ne hagyjam a háttérben sunnyogó mszp-t, ezt tettétek. Mert nem az a lényeg, hogy Te mit akarsz,és mit gondolsz- hanem mit gondol erről az egészről a szavazó, akit szépen bevittetek az erdőbe- hiszen mindezt már az előválasztás előtt tudtátok, hogy ezt fogjátok csinálni- ezt elárultátok Ti magatok, ezt megerősitette MZP, és megerősitette Jakab Péter. És, Te még mindig nem mondasz igazat a választóidnak- hogyan bizzanak továbbra is bennned? És hogyan bizzanak tettestársaidban? Hála az égnek, hogy nem vagyok Bpesti, mert akkor most nagyon nagy dilemmában lennék- mikor fogod elárulni azt az ellenzéki koaliciót, amely most a fővárost irányitja:
És még egy dolog- kitatkitáztátok, hogy mindezzel az előválasztás első fordulája után kell előállni, hogy a pártjaitok a tényleges támogatottságotokon felül reprezentálva legyen az egyéni képviselők számában. Megy ám a dicsekvés - olyanok részéről, akiknek nem is volt ellenfelük egyéniként, hiszen összpárti támogatással lettek az , az egy "kiválasztott".

Mi meg a listavezetést illeti: nekem is van egy listám: Jakab, Dobrev...és Márki. Jakab azért mert vissza kéne állitani a parlament tekintélyét, mint a népképviselet helyét,éés erre Ő lenne a legalkalmasabb, mert bizonyitott, hogy egy gerinces, tisztességes ember. Dobrev- mert nála alkalmasabb miniszterelnöke nem lenne az országnak . Márki meg- ha belép az ellenzéki koalicióba, és betartja mindazokat a megegyezéseket, amelyeket amelyek most igy jelen pillanatban kicsit csálén állnak a Ti jó voltotakból
Sziszifusz
Ahogy a mondás állítja: " Valami bűzlik Dániában."
Milyen ok kényszerítette a Karácsonyt a hirtelen elhatározásra, a visszalépést illetően.
Este még határozottan előre a miniszterelnök jelöltség felé, másnap pedig visszalépés MZP javára.
Valamiért nem kerek a történet. Mi volt az indíték, vagy a kényszerítő erő ?
lampa laz
Gergely, és te hogy érzed magad ezek után, h egy csomó embert becsaptál akik bíztak benned, rád szavaztak. Úgy gondolod, h őket most odaküldheted MZP ládájához szavazni? Nem sokan lesznek, az biztos. Rohadt nagyot kell alkotnod a fővárosban, h az emberek felejteni tudják ezt a lépésedet.
Gazella
Hulladék vagy... gerike... hulladék de nagyon.
Gazella
Petikét senki nem támogatja csak a momentum. Az meg édes kevés
kereső
Most jut eszembe, Márki nem szerepelhet a közös listán, hiszen egyéni képviselőként indulhat Csongrádban. És ez a hely névre szóló, nem adható át másnak.
Nyírfa
@kereső: Nem értem. Lemaradtam valamiről?

".. mindezt már az előválasztás előtt tudtátok, hogy ezt fogjátok csinálni- ezt elárultátok Ti magatok, ezt megerősitette MZP, és megerősitette Jakab Péter. "

Amúgy, Márki, ha belép az ellenzéki koalícióba, az milyen jelentőséggel bír? Írást ad arról, hogy nem billenti tunikán a baloldalt? A tegnapi tájékoztatón azt mondta, semmit nem ad írásba, legyen elég az úri becsületszava. Az úri. Mint a XIX. században.
kereső
@Nyírfa: Na, ha valaki MZP úri becsületszára ad, az nem komplett. Hiszen nincs olyanja.- már bemutatta,(nagyobb szélkakas, mint orbán, pedig azt nehéz űberelni)
Igen- Jakab elmoindta, hogy MZP Őt már decemberben megkereste- már akkor, amikor még sem száradt a tinta a koaliciós szerződésen.Úgy, gondolod, hogy az előválasztás első fordulójának ismeretében ad-hoc azonnal tudta a kiszoritásra a választ KG és MZP: Ugye ez olyan nagyon hihető és valószinű?
Sziszifusz
@Nyírfa: 12:38
Van egy olyan érzésem, hogy MZP nem egy " Római jellem".
A mai szövetségest, ha érdeke úgy kívánja, holnap eltapossa.
Megjelenése az ellenzéki összefogást nem erősíti, hanem inkább bomlasztja.
A megosztással Orbán Viktor érdekeit szolgálja. Miért ???
Nessy
Márki és az "úri becsületszó"? Könnyű olyant adni, ami nincs! Egy gátlástalan, megbízhatatlan manusz!
Nyírfa
@Sziszifusz: Jó kérdés. Nem véletlenül érezzük többen is, hogy Márki trójai faló az Összefogás pártjai között.
Az a baj, hogy mire minden dokumentáltan nyilvánosságra kerül, addigra ő elvégezte a dolgát.
Hogy a fidesz megbízásából, vagy saját felbuzdulásból, karriervágyból, éppen hogy a megingott fideszesek szimpátiájára apellálva tör-zúz a baloldalon, előbb-utóbb kiderül.
Nyírfa
@kereső: 12.50

Nem, nem hihető. De én ezt a fidesz számlájára írtam. Ugyanis olyan rohamosan emelkedett az állítólagos felmérésekben Márki támogatottsága, ami akkor is kételyeket ébresztett volna bennem, ha rá fogadtam volna. Ezekre a közvélemény-kutatásokra hivatkozva jöttek az újabb és újabb bejelentések. Szóval, valami nagyon nem kerek.
Béla333
@Emmersson71: 11.56
"Aha.."széles koalíció" - egyelőre kizárólag a Momentum támogatja MZP-t! "

Aha! És a DK-t a jelen állás szerint ki támogatja? A Dk-sok?
Emmersson71
@Béla333: De nem is hivatkozik senki kívülálló a DK-ra!

Karácsony "széles koalíciózik" MZP-re hivatkozva. Szánalmas!
lampa laz
@Nyírfa:(13:16) "Szóval, valami nagyon nem kerek." De nemám, nincs mögötte párt, így szavazó bázis sem, ehhez képest hatalmasat tarolt. Nagy kételyek vannak a hirtelen jött szimpátia körül. Nem is kampányolt úgy mint Dobrev és Jakab és mégis..., ugyan már...ez csak úgy jöhetett létre, h valaki(k) erősen 'belenyúltak' ebbe, mondjuk, fideszes szavazókkal. Én nem támogatom ezt a fickót még akkor sem ha tényleg csak ő lehet a legjobb kihívója orbánnak, mert nem bízom benn. Nekem elég belőle annyi, h fanatikus konzervatív, jobboldali és nemzeti keresztény. Szociális érzékenysége nulla, a felvázolt programjából csak a lopás hiányzik (még) a többi fideszes. Mindemellé egy borzasztó nagyarcú, egoista törtető. Ez is az egyházakra szórná ez is az adófizetők pénzét ész nélkül.
Nyírfa
@lampa laz: Amit írtál, azt én is, egy az egyben így gondolom. Ezért tartom magam ahhoz, hogy Orbánt nem váltom le egy ugyanolyanra, akit csak másképpen hívnak.
A Telex cikke nyomán: ezzel a meglátással nem vagyunk egyedül. Karácsony támogatói inkább Dobrev mellé állnak, mert nem akarnak jobboldali aspiránst, a pártok pedig nem fogják a szavazóikat Márki felé hajlítani.

propeller.hu/itthon/3720121-ezert-volt-karacsony-visszalepese-kockazatos-dontes?all#c3171807
kereső
@Nyírfa: Bocsi, a legelején , amikor bejelentkeztek azzal, hogy Dobrev nem alkalmas orbán legyőzésére- szó nem volt semmiféle közvéleménykutatásról, hát még annak eredményéről. Hanem csak úgy spontán- mivel valamely okból kifolyólag ki lett golyózva a harmadik helyről Jakab Péter az egyik legerősebb ellenzéki párt elnöke(majd egyszer kiderül, hogy hogyan- belső puccs volt-e, vagy hekkelés)- és erre a legalkalmasabb MZP, de hogy a második fordulóban ez bebizonyosodjon a szavazók által, igy sakkoztak, hogy kinek kéne hátralépni, összefobva indulni- ki kit mikor , és hogyan. A közvéleménykutatás majd csak ezután jött- az első csütörtök este. Na erre az előpzményekre mondom én, hogy semmiféle spontanaetás nem volt benne. Csak számunkra, mint derült égből villámcsapás.
Nessy
Száz szónak is egy a vége, megtalálták a legkevésbé alkalmas személyt! Úgy lett volna korrekt, ha Karácsony visszalép, Jakab belépett volna harmadiknak! Mert a valós támogatása biztos, hogy több, mint ennek a gátlástalan törtetőnek!
rokker33
@Emmersson71: Ja hasonló csak a fideszben legalább fixek az emberek,de a Gyurcsány pártban napról napra vannak változások. Lassan már azt sem tudom hogy ki kivel van. Egymás ellen harcolnak nem Orbán ellen,ezért bukjanak a patkányok és mehetnek vissza a csatornába !!
lampa laz
@Nessy: Nekem borzasztóan gyanús az, h Jakab csak 4. lett az első fordulóban. A Jobbik a második legerősebb párt, akkor annak a vezetője akit naponta látunk, hallunk megszólalni (az emberek szimpátiáját élvezi) az, h a fészkes csudába csúszhatott a 4. helyre úgy, h közben az egyéni jelöltjei kimagasló eredményt értek el országosan. Itt a háttérben borzalmas kavarások lehetnek.
Emmersson71
@rokker33: Nem hiszem, hogy a DK szavazóbázisa fluktuációt mutatna. De téged milyen szempontból érint, hiszen nem vagy ellenzéki, pláne nem DK szavazó?!
Örülj a fix elvtársaidnak ;)
ibn Said
@Béla333: "Aha! És a DK-t a jelen állás szerint ki támogatja?"
Teszed fel a kérdést, ha nem tudod akkor leírom a VÁLASZTÓK! Ők fontossbbak minden pártnál!
Nyírfa
@kereső: 14.30

Már nem is tudom, mikor volt a legeleje. :) 35:27:20 volt az első eredmény, ha jól emlékszem. jakabnak is volt 17 %-a. Aztán Márkié megugrott, Jakabé zuhant, Karácsonyé Márkié mögé került. Utána kell nézni, mi történt a köztes időben.
Nyírfa
@ibn Said: Annyira, hogy holnap délelőtt elsétálok Klárára leadni a voksomat.
Nyírfa
@ibn Said: Szerintem már holnap jó sokan leszünk, az emberek szimpátiaszavazást fognak rendezni.
Nessy
Nekem most szerencsém van. Csütörtökön a rendelőbe, kezelésre menet útba esik a szavazó pont. "Kellemetlent" a hasznossal tudom összekapcsolni.
Nyírfa
@Nessy: Milyen jó lenne, ha Jakab felkerülne a szavazólapokra. Inkább megyek többször is szavazni, csak legyen igazságos, tisztességes a verseny!
Nessy
@Nyírfa: Nem is tudom, kire haragszom jobban! Karácsonyra, a békeséég kedvéért történő visszalépésért, vagy erre a gátlástalan ürgére! Úgy lett volna korrekt, hogy három indulóról volt szó, felhozzák a negyedik helyről Jakabot! Valami itt a háttérben tényleg nem gömbölyű!
Nyírfa
@Nessy: Horpadt kocka lett egy szépen gömbölyödő labdából.
Még nem láttalak így felháborodni! :)
Szimpla csalás történt. Hogy kinek, kiknek a keze van benne, úgyis kiderül.
Karácsonyról már csak annyit: aki nem tud korcsolyázni, ne menjen a jégre. Oda voltam érte. Még fáj, de már tovább léptem.
Béla333
Javaslom a Dobrevre szavazni szándékozóknak, hogy az egyszerűség kedvéért keressék meg a szavazólapon a Fidesz/Orbán kockát és mindjárt tegyenek oda egy x-et!
ibn Said
@Béla333: Menthetetlen vagy! Sajnállak...
Sziszifusz
@Béla333: 13:40
Fordítsd meg a kérdést.
Az MZP-t és a DK-t ki NEM támogatja ?
A válasz MZP-től a Momentumon kívül mindenki elhúzódik. A DK-tól csak MZP és a Momentum. A többi párt semleges.

Vedd már észre, hogy MZP ugyan azt a szerepet tölti be, amit az LMP a 2018-as választások idején. Az ellenzéki erők széttagolása, Orbán Viktor hatalmának megőrzése érdekében.
Béla, Béla, te melyik oldalon állsz ?
Béla333
@Sziszifusz: 16.14
"Vedd már észre, hogy MZP ugyan azt a szerepet tölti be, amit az LMP a 2018-as választások idején."

Pontosan ezért szurkolok Márki-Zay Péternek! Hogy végig tudja vinni a politikusi bűnök, a korrupt közélet felszámolását, ahogy azt az LMP is akarta és amit a DK-s fanatizmus szétbombázott '18 tavaszán!
Hogy ne az legyen elszámoltatás címszóval, amit az elmúlt 30 évben láthattunk, magyarán semmi!
Mert elég volt ebből! Dobrev/Gyurcsány pedig ettől fél, írtózik, nyilván ő tudja, hogy miért?!
Nessy
@Béla333: Mint lelkes LMP védőt, ezt a pártod már 2018-ban megtette!
Nessy
@Béla333: Köszönet, amiért 2018-ban a jelöltetek miatt a fidesz jelöltje maradt a nyakunkon, majd akit indítottatok, listán piros szőnyegen besétált a parlamentbe!
Béla333
@Nessy: 16.25
Az LMP 2018 tavaszán éppen Márki-Zay hódmezővásárhelyi győzelmét követően bejelentette, hogy egy teljes körű, a DK-tól a Jobbikig terjedő összefogást szeretne, ezért folytatna tárgyalásokat.
Ez a szándéka azonban érdeklődés hiánya miatt elhalt.
De azért a mai napig lehet rájuk mutogatni, ezzel mindenki a saját balfaszságát rájuk tudja kenni!
Béla333
@Nessy: 16.29
Ahogy a mostani előválasztáson a pártod a DK külön megállapodást kötött a Jobbikkal a körzetek jelöltjeiről, úgy '18-ban ugyanezt tette az MSZP-vel. Felosztották egymás között a 106 körzetet. Akkor miről beszélünk?
Először különmegállapodás, aztán meg megpróbál a DK fellépni, mint az igazság bajnoka?
Röhej!
Nessy
@Béla333: Nálunk a két kamupárt mellett csak az LMP indított jelöltet , ezzel gátolva meg pár szavazat híján az ellenzéki győzelmet!
kereső
@Béla333: 13:40 Igen, a dk-sok. Az a 850-900 ezer ember. És azt hiszem, hogy ők a fontosak.
MZP-nek mennyi támogatja van a szavazók- az emberek között? Mert nem az a fontos, hogy kiáll mellette??/nem is mellette , hanem mögé áll, mintegy alantasabb szerepre kárhoztatva magát- KG. És KG szavazói, az emberek? Ők hol vannak? Kicsit el kéne már szakadni az "elittől".
Tudod mit mond Dobrev Klára? "Veletek együtt fogunk győzni". Nem ÉN, hanem MI. Van egy némi kis különbség a megközelitésben nemde?
kereső
@Béla333: Külön megállapodás: van még másik száz- az lmp,az mszp-vel, a pm-el, a momentummal és vica verza.Egyetlen bűnös van a csapatban a dk. A fene egye már meg Béla. Azért még Te is tudsz különbséget tenni, hogy az előválasztás megkezdése előtt kötnek pártok együttműködést, vagy amikor már van eredmény -és nem azért pávatáncolnak, hogy le legyen gyózve orbán, (ez csak álca), hanem hogy kiszoritsák a harmadikat, aki történetesen megnyerte az első kört- rommá verve őket. NNe legyél már ennyire bekötött szzemű. Ha tényleg Márki az, aki hatalmas egóval megszavazta magát az ellenzék vezetőjének, akkor megnyeri a második fordulót( a fidesz segitségével- mint ahogy kiszoritotta Jakab Pétert a versenyből), akkor esélyes lesz a koaliciós pártok által jelölt miniszterelnöki posztra. És akkor rászavazunk 2022-ben, ill.. arra a listára, amelyet ő vezet.Addig meg még idő, mint a tenger. lássuk a medvét!
Béla333
@Nessy: 16.35
Lehet, azt te jobban tudod! De miért nem állapodtak meg annak idején az LMP-vel is?
DK-MSZP különalku mellett az LMP már nem kellett?
Volt olyan nemes "felajánlás" ha jól emlékszem, hogy ha az LMP visszaléptet vagy 30 jelöltjét, akkor felajánlottak nekik 2-3 helyet. Ez lenne a korrekt alku?
Jó hogy ebbe nem mentek bele.
Emmersson71
@Béla333: Segítek: ez egy ELLENZÉKI előválasztás, O1G megbuktatása a cél, így nincsen ilyen általad kedvelt rubrika :P
Béla333
@kereső: 16.41
Nem hagytál le egy egyest a támogatók számából? Nem véletlenül 1.900.000 embert akartál írni, mint DK támogató?

"MZP-nek mennyi támogatja van a szavazók- az emberek között?"
Egy hét és egy kicsi és kiderül! Remélem több lesz legalább egy szavazóval, mint ahányan Dobrevre szavaznak!

Semmi gond, te Dobrevnek szurkolsz, én meg Márki-Zay-nak! Ennyi!
Béla333
@kereső: 16.49
Az előválasztás jelenleg is tart, a miniszterelnök-jelölti választás két fordulós. Tehát ha tegnap, az első és a második forduló között megállapodik Karácsony és Márki-Zay, az pontosan ugyanolyan, mint amikor a DK állapodott meg a Jobbikkal a választások előtt. Semmivel sem rosszabb vagy aljasabb, mint amit a DK csinált 2018-ban vagy éppen egy-két hónapja!
A DK is azért kötött a Jobbikkal külön megállapodást, hogy ő közülük kerüljön ki az adott körzet győztese, ne mondjuk a Momentumból. Ez pontosan ugyanaz, mint amit most láttál és amin mélységesen fel vagy háborodva.
Tudod: szálka - gerenda!
Béla333
@kereső: 16.49
Ja és mégegy! Ha ilyen aljasságokat terjesztesz, hogy Márki-Zay a Fidesz segítségével nyert, akkor az a minimum, hogy erre bármiféle bizonyítékot mutatsz!
Mert ennyi erővel más meg azt mondhatja, hogy 2006-ban azért nem kapták el a Fideszes államcsíny szervezőit, irányítóit, mert azt Gyurcsány a Fidesszel való összejátszása miatt nem engedte.
rokker33
@Emmersson71: 15:09 végülis igazad van a jelenlegi kormányt támogatom meg természetesen Sebastian Kurzot hisz én nem fogok egyik magyar patkányra sem szavazni, se Orbán gecire se a kampósorrú gyurcsótányra!
kereső
@Béla333: Kedves Béla, miért is futott fel vasárnap délután és este az online szavazatok szám MZP-re? Te tudod a választ. És, ha MZP mondhatja a dk-sokra, hogy ők a fideSS szavazóii(utána meg azt klri, hogy ezek a dk-sok szavazzanak őrá) akkor én - aki nem is készülök miniszterelnöknek , mondhatom, hogy simlis dolog van MZP szavazóinak számában- Jakab Péter kárára.
Béla333
@kereső: 18.44
Bármit mondhatsz, bármivel szurkálhatod a ködöt, csak magadat minősíted!
Tegyél feljelentést!
kereső
@Béla333: Keves Béla! Nekem erről más a véleményem. Mindegyik párt alkudozott mindenkivel- mert!!! az adott választókerületben nem volt olyan alkalmas jelöltje, aki a legalkalmasabb lett volna, a másikban meg neki volt. Igy aztán kiválogatták a jelölteket- a jobbik olyan választókerületeket kapott!! vidéken, ahol a fideSS nagyon erős- és mögötte a legerősebb a jobbik, és mindezt dk-sok támogatásával./amely pártról azért kiderült, hogy vidéken is van bázisa-és ami még fontosabb, vannak kiépitett szervezetei(Dobrev előválasztási eredményei ezt igazolják) Nyertek is gyakorlatilag mindenhol. És azért van egy nagyon fontos különbség- nem füstös szobákban születtek a döntések, hanem a nagyközönség előtt. Ami meg az egész módszert illeti- javasolom olvasd el mit ir Vona G. , és nem ő az egyetlen aki igy látja-hogy ez a manőver nem a "legalkalmasabb"jelölt megtalálására irányult első sorban, hanem Dobrev Klára ellen. Még el is mondták. Szóval- kinek van szálkája, és kinek gerendája? Azt hiszem, hogy nem nekem,.A te nemtelen támadásaid- okkal, ok nélkül a dk, és adk-sok ellen irritáló, és sokszor igaztalan. Annyira erőszakosan igazolnád az igazadat, hogy mindenki hülye, aki nem a te favoritodat támogatja mostan. Engedd már meg mindenkinek, hogy a saját belátása szerint döntsön, egyenlőre MZP nem mondott semmi olyat, és nem tett semmi olyat, ami igazolná az ő egyedüli alkalmasságát- ezt amessianisztikus kijelentést csak ő hangoztatja magáról.Egyszóval Te csak ne oktass ki senkit, hogy hogyan gondolkodjon, hogyan föntsön- itt mindenkinek egy szavazata van. Döntsön a választó-én, te, MI. Azután majd meglátjuk.Mert az esetleges gyózelem után- kormányozbi is kéne, nem csak dumálni. Abban bizom, hogy egy sokpárti parlament valódi ellőre lesz a végrehajtó hatalomnak , és mindenképpen az ország érdekében fog dolgozni- nem egy ember érdekében. Mert abból izelitőt kaptunk az utóbbi 12 évben.
kereső
@Béla333: 17:03 Nem, nem hagytam le egy 1-est. A biztosan szavazók száma 5-5,5 millió . A biztos szavazók a dk-ra 17%.ban szavaznak. Számolj,és nézz utána a tényeknek- mielőtt gúnyolódsz.
kereső
"Akkor most, ha jól látom, egy bírákat listázó, ellenfeleit lebuzizó ember az aktuális messiás, aki helyreállítja a jogállamot és mindeközben az egykulcsos adórendszer megtartásával igazságot is tesz."- Schiffer András.
Béla333
@kereső: 19.00
" És azért van egy nagyon fontos különbség- nem füstös szobákban születtek a döntések, hanem a nagyközönség előt"

A DK-Jobbik paktumról semmit sem tudhattunk, csak amikor bejelentették, hogy hogyan döntöttek.
Ha jól emlékszem, még te is fel voltál háborodva velem együtt, hogy arról volt szó, azért lesz az előválasztás, hogy mi tudjuk kiválasztani, hogy ki az a jelölt, akiben megbízunk. Nem arról volt szó, hogy ők eldöntik hogy hol ki lép vissza és hol kire szavazzunk. Esetenként egy jelöltet elénk tolva, hogy eszi-nem eszi nem kap mást!

" Engedd már meg mindenkinek, hogy a saját belátása szerint döntsön.."
Pontosan ezt kérem tőletek is: ne mocskoljatok mindenkit, aki nem DK-s, had döntse el mindenki, hogy mit is akar.
Az elmúlt 1 hét másról sem szól, csak arról, hogy a DK hiszterizálja a közéletet, mocskolja Márki-Zay-t és Karácsonyt, mert más a véleménye, mint nekik.

"Egyszóval Te csak ne oktass ki senkit, hogy hogyan gondolkodjon, hogyan föntsön.."
Ezt kérem én is tőled, tőletek!
kereső
@Béla333: Nem figyeltél Kedves Béla. Erről is ugyanúgy lehetett tudni, mint a többi megegyezésről.És igen háborogogtunk, de meg voltak az indoklások, magyarázatok-és ezeket el kell fogadni. Na, ami a mocskolódást illeti, ebben nem a dk-sok vitték a primet- olvass bele KG fb oldalán a hozzászólásokba. És igencsak úgy nézett ki a dolog, hogy talán még a koaliciós egyezségnek- szerződésnek is annyi, mert a két kiskakas nem tudott dönteni, hogy melyikük az erősebb a szemétdombon.
Hogy a francba ne háborogtun k volna- hiszen, mint minden a mi bőrünkre történik-és a mi fejünk felett.Nem ezt untuk már meg? Nem ezért lett kierőszakolva általunk a kialició -és kitalálva az előválasztás- döntsün a választó. Ől meg? Majd mi döntünk. Szive joga, csak akkor nem kell szerződést szagni- az a fideSS tempója, hogy az adott szó nem kötelez. Ebből a szempontból MZP a kakukk fióka, hiszen Ő nem részese a koaliciónak- nem irt alá semmiféle szerződést. És , mintegy kivülállóként kivánt hekkelni. Ha nem látod ezt, akkor nem érted a demokrácia műkodési elveit. Úgy győzni minő nagy dicsőség, hogy aprehendálom az ellenfelet- a versenytársamat igy akarom elgáncsolni. Két jelölt volt, aki semmiféle dehonesztáló, lenéző megjegyzést nem tett a többi jelöltre és pártjaikra- és ez a kettő Dobrev Klára, És Jakab Péter. Ugyanakkor MZP nem fogta vissza magát ezen a téren sem. A messiásod , aki kjelentette, hogy "nagyom búszke arra, hogy Dobrev Klára női mivolta ellenére nagyon sikeresen szerepelt az előválasztáson"- ezzel mindent elmondott. Csak azt nem tudom, neki mi része volt ebben a sikerben, hogy büszke lehetne rá. Nekem meg kinyilt a kiskés a zsebemben.
Nyírfa
@kereső: 18.44

Tényleg agyrém! :) Elmondja a DK-t mindennek, el akarja számoltatni Gyurcsányt, és ezek után Felszólítja a párt szavazóit, hogy őt támogassák! :DDD Ilyen nincs! És ez akar miniszterelnök lenni!
Normális?
Nyírfa
@lampa laz: Most néztem az X-faktort: 4 NEM! :))
Nessy
@Nyírfa: Ezt látja a nagyoktól! Szidják Brüsszelt, aztán felszólítják, hogy tisztelje őket, adjon több pénzt, és ne szóljon bele Orbán dolgaiba! Az ablak alá piszkít, és bekopog wc papírért.
Nyírfa
@Nessy: Igazán remek életkép! :)))
Nem szeretnék Karácsony helyében lenni. Annyian kérdőjelezték meg a főpolgármesteri alkalmasságát is, hogy nem lennék meglepve, ha az utódját keresné.
Azt, hogy Márki javára mondott le, soha nem fogja tudni megmagyarázni. Magyarázkodhat, de, ugye, az nem ugyanaz. Mintha Dobrev ellen irányulna az egész manőver, bárki lehet a miniszterelnök, csak Klára ne. De, hogy ezt baloldaliként meg tudta tenni...
A szoci nagyágyuk a DK mögé állnak, és a szavazóik sem respektálják Márkit.
ómió
Az már a "fellépéseddel" elkezdődött, Dugógeri efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.