Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi villamosbeszerzési tenderrel bemutatta "a baloldal közbeszerzési modelljét" – jelentette ki Volner János független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.

Volner keményen nekiment Karácsonynak: "Ez nem közbeszerzés, ez a főváros kasszájának lefosztását jelenti"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Volner Párt elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: a fővárosi vezetés a német VGF céggel már 2021 februárjában tárgyalásokat kezdett arról, hogy frankfurti villamosokat fognak vásárolni. A cég meg is adta az árajánlatot, Karácsony Gergelyék pedig úgy tették közzé az Európai Unió hivatalos lapjában a közbeszerzési felhívást, hogy ismert volt a beszállító, hogy mit fognak venni és mennyiért.

Ez nem közbeszerzés, ez a főváros kasszájának lefosztását jelenti

- fogalmazott.

Megjegyezte azt is, augusztusban ráadásul olyan módon írták a közbeszerzést, hogy beleírták:

az kifejezetten a frankfurti villamosok beszerzésére vonatkozik.

A politikus emlékeztetett: ebben az ügyben a Volner Párt már büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

Volner János szerint

"ezt a bűncselekményt olyan emberek terjeszthették elő, akik korábban is besározódtak" a fővárosi beszerzésekkel kapcsolatban. A főpolgármester hagyta, hogy helyette a BKV vezetői kezdjenek politikai színtéren kommunikálni, miközben a 7,7 milliárd forint értékű közbeszerzésről szóló előterjesztést ő fogadta el egyszemélyben

- tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy a fővárosi villamosbeszerzés ügyében hétfőn a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul. Ez olyan súlyú ügy, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) is vizsgálódnia kell – hangsúlyozta.

A párt elnöke azt mondta: Karácsony Gergely megérkezésével a fővárosi élére visszatértek "azok a baloldalhoz köthető vörösbárok, azok a baloldalhoz köthető vállalkozók, akiket egyszer már megismerhettünk a Gyurcsány-korszakban". A baloldali előválasztás során – folytatta – még Karácsony Gergely kampányfőnökét is Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke "biztosította" egykori államtitkára, Gál J. Zoltán személyében.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Volner egy politikai prostituált!
Aki megfizeti, annak a véleményét fújja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@csipetke: Ja,és nálunk olyan magasak az árak,megfejelve a 27%-os ÁFA-val,hogy a határszélen élők járnak jól, minden környező országban jobban lehet vásárolni, a fizetésekkel meg nem lehet dicsekedni.
Gyurka80
@csipetke: Te minden pozitív intézkedésben meglátod a negatívumot."aki eltartsa a nagyranőtt parlamenti vízfejet" ki csökkentette le a parlamenti képviselők számát 400-ról 200-ra? A svájci indexálást pedig libajnai függesztette fel a csődbe vitt ország miatt. Na ugye!
nezelodo
@Gyurka80: Ne téveszd a 2002-es kasszát a 2010-el. Az elsőben még a Tompika ócsakavasait sem tudtuk kifizetni, lízingeltük dupla áron tíz éven át a semmit. 2010-ben az IMF hitel túlnyomó hányadát a Varga Mihály hívta le, és tapsolta el. Ha visszanézed Orbán első nyilatkozatait a hivatalba lépéskor, elismerően nyilatkozott az örökölt gazdasági helyzetről. Aztán egy reggel elfelejtették beadni neki a marék dilibogyót, és elkezdte a vitustáncot.
Gyurka80
@nezelodo: Nagyon szeretitek a csödbevitt országot beállítani elismerő nyilatkozattal, egy kiragadott szöveggel ."Elismerően eddig mindössze Orbán Viktor nyilatkozott, ő is csak egyszer, egy Merkellel közös külföldi sajtótájékoztatón. Itt - ellentétben a hazai megnyilatkozásokkal – méltatta a kormánynak azt a munkáját, amivel az államháztartási hiányt sikerült drasztikusan lefaragni." Ennyi és NEM dicséret, okostojás, a hiány lefaragását dicsérte, nem a csőd gazdaságot!
Gyurka80
@csipetke: " havi 30-40ezer elvétele a 150 ezres átlagnyugdíjból(?)", Néha gondolkozzál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.