A fenntarthatóság a fiatalok szívügye, fontos ugyanakkor, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért, például zárja el a csapot, gyűjtse szelektíven a hulladékot és vegye meg a nem teljesen hibátlan árut is a termelőktől – mondta Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap a Hungexpón.

Rácz Zsófia a vadászati világkiállításon tanácsokat osztott arról, hogy a lusta emberek mit tehetnek a bolygónkért

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Megjegyezte: az ember sokszor azt érzi, hogy túl kicsi ahhoz, hogy globális változásokat érjen el. Pedig nem kell egyik napról a másikra megváltani a világot, különböző felelősségi szintek figyelhetők meg a fenntartható életmódban is – fogalmazott.

Ha lecseréli valaki a műanyag fogkeféjét bambuszra, vagy a műanyag szívószálat szilikonra, azzal inspirálja a családot, a barátokat – hangsúlyozta a helyettes államtitkár utalva arra, hogy mindez összeadódva már érzékelhető hatást fejt ki.

Közösségi szinten fontos lenne, hogy a helyi termelőktől ne csak a legszebb termékeket vegyük meg, ezzel az ételpazarlás ellen tehetünk, hiszen a megmaradt árut kénytelenek kidobni

- mutatott rá Rácz Zsófia.

Azokkal az egyszerű lépésekkel is tehetünk valamit a bolygóért, ha 10 perccel kevesebbet zuhanyzunk, lekapcsoljuk magunk után a villanyt, nem hagyjuk a töltőket bedugva, kevesebb húst fogyasztunk

- sorolta. A fast fashion jelenséget úgy lehet csökkenteni, ha olykor használt ruhát vesz az ember vagy az általa már nem használt darabokat odaadja másnak – tette hozzá.

Rácz Zsófia azt tartaná kívánatosnak, ha az ember nem a szokások, hanem a jó szokások rabja lenne. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak a gyerekek tanulhatnak szüleiktől, sok esetben a környezettudatosság témakörében oktatott gyerekek inspirálják a felmenőiket.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s libuska mi van a diplomáddal??? =))
csipetke
Kiváncsi lennék a milliomos fidesznyákokra,ahogy egy turkálóban válogatnak..Áder is ezt javasolta,hogy vegyünk használt göncöt. ...és vajon pl Áderék?Találkozhatunk majd velük egy second hand-ban?Inkább ne mondott volna semmit
gina
Egy OV fajtája beleszól a nagyok dolgába, menj haza buta liba és söprögess a putridban ahova való vagy
ómió
Pedig az efftársak számára a Lenin összest kellett volna ajánlania!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.