A pártelnököt leszavazta a küldöttgyűlés, miután az előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett. A bizalmi szavazást az ellenzéki előválasztás első fordulója után kezdeményezte Fekete-Győr. Akkor azt mondta, „a miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős”. Fekete-Győr András megalakulása óta vezette a Momentumot. A 2017-es Nolimpia-kampány meghatározó arca volt. 

A gyenge miniszterelnök-jelölti szereplése után leváltotta a Momentum a pártelnökségről Fekete-Győr Andrást. A vasárnap esti bizalmi szavazáson a közgyűlésen Fekete-Győr ellen szavazott. A 24.hu értesülése szerint

a tagság még támogatta volna posztján Fekete-Győrt, a küldöttgyűlés azonban kétharmados többséggel a távozása mellett voksolt.

Belebukott az előválasztás miniszterelnök-jelölti eredményébe, Fekete-Győr lemondott a Momentum elnöki posztjáról

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy nemrég mis megírtuk a 24.hu értesülése alapján, közel kétharmados arányban megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum küldöttgyűlése. A bizalmi szavazáson a tagság még kétharmaddal támogatta volna posztján Fekete-Győrt (ebben a körben minden Momentum-tag szavazhatott), a küldöttgyűlés azonban kétharmados többséggel a távozása mellett voksolt.

Kedden derült ki, hogy bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András. Az ellenzéki előválasztáson elinduló politikus a döntését azzal indokolta, hogy a miniszterelnök-jelölti voksoláson az utolsó, 5. helyet érte el: a szavazatoknak mindössze a 3,4 százalékát tudta összeszedni.

A 24.hu és az Index.hu értesülése szerint

Fekete-Győr András le is mondott elnöki posztjáról vasárnap este.

A Telex.hu emlékeztet:

Fekete-Győr András lett az előválasztási küzdelem legnagyobb vesztese, a pártja népszerűségi indexéhez mérten váratlanul gyengén szerepelt az első fordulóban, húszezer szavazattal az ötödik lett az öt miniszterelnök-jelölt közül.

A lap szerint az aláírásgyűjtésből az is kijött, hogy sok Momentum-szimpatizáns sem a pártelnököt szeretné látni közös jelöltként, innentől kezdve inkább csak az volt a kérdés, mennyire hasal el a végén a jelölt. 

Forrás: 24.hu, Index.hu, Telex.hu

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Na végre egy bohóccal kevesebb :) Mehetsz egy összeszerelő gyárba telefont szerelni, vagy árufeltöltőnek is kiváló leszel :D ;D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Na végre egy bohóccal kevesebb :) Mehetsz egy összeszerelő gyárba telefont szerelni, vagy árufeltöltőnek is kiváló leszel :D ;D
rokker33
Hullik az összefogás 2022 re semmi nem marad belőle :)
surdilloFUJT
@durbincs: ODA KERÜLT,AHOVA TE SZAROSFAROK IS KERÜLNI FOGSZ NEMSOKÁRA,HACSAK NEM KISÉRED VEZÍRED HÁTSÓJÁT NYALVA A SITTRE!
Eladott Ország
Hála a Jóistennek! Én mindig egy fideszes seggnyalónak ( orbán román cigány seggnyaklójának tartottam) egy rohadt geci a sok közül!
Eladott Ország
@rokker33: Ez attól független . A bűnöző román cigánynak a magyar nép érdekében buknia kell ! Itt nem egy segghülye magát polihisztronak tartó "Svarc" ( fekete) nevű lófaszjankóról ( Momentum) van szó, hanem az ország jövőjéről. Egyébként ez a segghülye munkára alkalmatlan. Ez úgy hülye ahogy van! További fejlődéséért ennek szarházinak Diósgyőrt javaslom, hogy bassza meg a kurva anyját aki ebből a városrészből koldusházat csinált! És ott rohadjon meg azokkal együtt, akik antal józsefnek (SZÁNDÉKOSAN KISBETŰVEL ) szobrot állította Miskolcon ! Elmentek a kurva anyátokba 1
rokker33
@Eladott Ország: Igazad van Orbánt lekell váltani, de nem ezek a ripacsok fogják ezt megtenni!Fekete Jakab Karácsony teljesen alkalmatlan erre a feladatra és mzp se fog tovább jutni sajnos csak Dobrev marad akinek nagyon nehéz lesz ezt megtennie.
Aki Én
@Shikari: Nem is ő teszi tönkre, hanem az egyik kikotort embere, orbán.
Nem is bocsátjuk meg neki soha!
ómió
Szóval, már az övéinek se szalonképes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.