17 fok lehet hétfőn napközben, éjjelre viszont 5 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Kedden viszont már kevesebb lehet a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevésbé felhős területek délutánig leginkább az északkeleti harmadban lehetnek, majd késő délutántól északnyugat felől átmeneti határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Helyenként, elsősorban a déli és a keleti határ közelében lehet számítani többnyire gyenge – előbbi vidékeken néhány helyen időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású – esőre. Az északnyugatira, északira forduló szél főleg a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti, északkeleti határnál 16, 17 fok is lehet, illetve a tartósan borult déli részeken 10 fok alatt maradhat a maximum. Késő estére döntően 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Esős és szeles idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel a délkeleti, keleti harmadban, negyedben jobbára zárt lesz felhőzet, és nagy területen valószínű – többnyire gyenge, ugyanakkor folytonos – eső. Másutt kisebb a csapadék esélye, és lesznek kevésbé felhős időszakok, ugyanakkor több szakadozott felhősáv is vonul északnyugatról délkelet felé. Az északnyugati, északi szél főleg az Észak-Dunántúlon lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 9 fok között várható, azonban az északi völgyek kevésbé felhős, szélvédett pontjain akár fagypont alá is hűlhet a levegő.

Kedden az összefüggőbb felhőzóna kelet, délkelet felé elhagyja az országot. Napközben felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 10 és 15 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.