A Republikon úgy mérte, hogy a Fidesz stagnál, míg az ellenzéki mozgósítás jobban megmozgatta az embereket, a hatpárti összefogás a pártválasztók körében nyolc százalékpontot erősödött a kormánypárttal szemben.

A Republikon felmérése szerint csökkent a bizonytalanok aránya a pártok fokozott kampányának hatására – ismertette a felmérés eredményét a Telex

Felmérés: egyre növekvő előnyben van a hatpárti összefogás a Fidesszel szemben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a teljes népesség körében a DK, a Momentum, az MSZP és még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is erősödött: a DK 13-ról 14 százalékra, a Momentum 6-ról 7-re, az MSZP 5 százalékról 6-ra, az MKKP pedig 1-ről 2 százalékra. 

A Jobbik tábora viszont megfogyetkozott, a párt támogatottsága 12 százalékról 10-re csökkent. A Párbeszéd és a Mi Hazánk továbbra is 1-1 százalékon állnak, az LMP pedig 2 százalékon. A legerősebb ellenzéki párt címét a DK érte el. 

A felmérés szerint az ellenzék annak is köszönheti az erősödést, hogy a bizonytalanok aránya a korábbi 24 százalékról 22-re csökkent. A Fidesz stagnál, az ellenzéki mozgósítás viszont jobban megmozgatta az ellenzéki választókat, a teljes népesség körében 6 százalékkal, míg a pártválasztók körében 8 százalékponttal erősebb a hatpárti összefogás a Fidesznél. A kormánypárt a pártválasztók körében is gyengült a Republikon felmérése szerint, a 45 százaléka 44 százalékra esett. 

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A népzsebi iránti efftársi igény, bizony, ilyen "elsöprő" tud lenni!
Yoda69
Erik a 2/3 a demokratikus ellenzéknek.
Lekukazzuk a NER-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.