A bordeaux-i borvidéken sikerült Kalocsai Lászlónak megvennie egy történelmi szőlőbirtokot.

A 24.hu cikke szerint Kalocsai László, aki Mészáros Lőrinc borászati érdekeltségeit vezeti, Franciaországban egy történelmi szőlőbirtokot vett meg egy kint alapított cégen keresztül a bordeaux-i borvidéken. A lap szerint bár nem tudni az 1782-ben létrehozott Chateau de Clotte vételárát, de tudtak beszélni a szomszédos birtok tulajdonosával, aki arról beszélt, korábban hatmillió euróért (több mint kétmilliárd forint) árulták a szőlőbirtokot. 

Történelmi francia szőlőbirtokot szerzett meg Mészáros Lőrinc borásza

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a birtokot megvásárló cég kizárólagos tulajdonosa Kalocsai, aki a cégadatbázis szerint ezen kívül még kizárólag olyan cégekben érdekelt – kisebbségi tulajdonosként, vagy ügyvezetőként –, amelyek Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartoznak. A 24.hu szerint ha Kalocsai céges érdekeltségeinek bevételét és profitját nézik, akkor nem igazán lehet látni, hogy honnan volt ekkora tőkéje, de mivel magánügyletről van szó, nem is köteles elárulni ezt Kalocsai (aki a lap ezt fiertató kérdésére sem felelt).

A 24.hu szerint a NER szereplői, így Mészáros Lőrinc által is előszeretettel használt OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 típusú luxusjet tavaly kétszer is leszállt Bordeaux-ban – először július elején, majd október közepén. A gép mindkétszer egy-egy napot tartózkodott Bordeaux-ban.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Már a magyar tőke is globalizálódik?
Aki Én
@KisTehen: @Shikari: @ómió: Most akkor vegyen külföldi földet, céget..., vagy ne?
Vagy ez is csak attól függ, mint minden, hogy ki az illető?
ómió
@Aki Én: Olyat "hallottál" tőlem, hogy ne vegyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.