A hétfői időjáráshoz képest kedden naposabb idő várható, ám kedd éjjel ráadásul már újabb csapadékzóna éri el az országot, így szerdára zivataros lehet az idő, a hegyekben esetleg még hózápor is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden északnyugat felől csökken a felhőzet, délelőtt a keleti országrészben is megszűnik az összefüggő csapadék. Napközben fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég, és helyenként alakulhat ki gyenge eső, zápor. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére 5, 11 fokra hűl le a levegő.

Kicsit naposabb keddre van kilátás, de éjjel gyenge fagy is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel átmenetileg csökken a felhőzet, majd éjfél után északnyugat felől újabb felhősáv éri el hazánkat, amely reggelre a középső országrészig jut. A Dunántúlon, a főváros tágabb környezetében, Nógrádban lehet ebből kisebb eső, zápor. A többnyire mérsékelt északnyugati, északi szél a Dunántúlon hajnalban megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, azonban a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb, akár gyenge fagy is lehet.

Szerdán nyugat felől vastagabb felhők érkeznek fölénk, emiatt elsősorban az Alföldön, illetve a Kisalföld térségében csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan valószínű eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt, sőt a hegyekben esetleg hózápor is lehet. Megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.