A 444 cikke szerint nem sokon múlt, hogy összejöjjön az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott két jelölt közös nyilatkozata, amire szükség lenne, hogy az előválasztásban kissé magasra csapó kedélyeket lenyugtassák.

A 444 kedd reggeli cikke szerint egyetlen mondaton múlt az, hogy Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közös nyilatkozatot adjon ki, amellyel a kissé már bedurvulni látszó ellenzéki előválasztási hangulatot lehetett volna lehűteni kissé. 

Egyetlen mondat miatt nem adott ki közös nyilatkozatot Dobrev Klára és Márki-Zay Péter?

Fotók: Facebook/Dobrev Klára, Facebook/Márki-Zay Péter

Kollázs: propeller.hu

Mint ismert, hétfőn Márki-Zay egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy a haza elárulóinak tartja azon párbeszédes politikusokat, akik nem követték Karácsony Gergelyt, hanem Dobrev Klára mögött álltak ki. A megszólaláson többen felháborodtak, ezek után Márki-Zay bocsánatot kért, és azt nyilatkozta, fáradtan rosszul fogalmazott, és nem tartja az érintetteket hazaárulóknak. 

Az ATV-n futó Egyenes beszéd című műsorban hétfő este ez volt a téma, Dobrev Klára itt arról beszélt a cikk szerint, hogy nem tudna olyan fáradt lenni, hogy hazaárulónak nevezze politikai ellenfeleit. A műsorban előkerült, hogy a két jelölt pár napja még közös nyilatkozatot tervezett kiadni, hogy ne durvuljon el a kampány, de ez végül nem jött össze. 

A cikk szerint Dobrev a műsorban azt mondta, Márki-Zay Péter ajánlotta a közös nyilatkozat kiadását, amely arról szólt volna, hogy bármelyikük is nyeri az előválasztás második fordulóját, a másik beáll mögé. Dobrev állítása szerint azt kérte, hogy kerüljön bele az a tétel is, miszerint nem lehet alaptalanul vádolni bárkit bármivel, például zsarolással vádolni – ám végül a nyilatkozat nem jött össze.

A 444 még vasárnap, a fővárosi Madách téren tartott rendezvénye után kérdezte Márki-Zayt a Dobrev Klárával történt beszélgetéséről. Márki-Zay a lapnak elmondta, ő hívta fel a DK jelöltjét az ötlettel a közös nyilatkozatról, hogy nem fog szétesni az ellenzék a második fordulóban.

„Ő tett egy szövegjavaslatot, én egyetlen mondatot kértem, hogy vegyünk ki belőle: ami azt állította, hogy kettőnknek azonos esélyeink vannak Orbán Viktor ellen. Mondtam, hogy ezt nyilvánvalóan nem írhatom alá, mert ez nem igaz.”

- mondta el Márki-Zay a lapnak, amely szerint a hódmezővásárhelyi polgármester ezzel arra utalt, hogy szerinte neki vannak jobb esélyei Orbán Viktorral szemben, ezt pedig többek között a Medián felmérésével támasztja alá. A politikus szerint emiatt nem született meg a közös nyilatkozat, pedig 

„nagy szükség lett volna az interneten elharapózott gyűlöletkeltés miatt egy békítő nyilatkozatra”.

Forrás: 444.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Béla333: "bármelyikük is nyeri az előválasztás első fordulóját, a másik beáll mögé. "

Vajon ezt miért nem volt hajlandó elfogadni a Mak izé?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: amig szét nem veri az ellenzéki koaliciót. Mert teljesen világos- ezért megy a "harc". JP-vel nem boldogult,hát ment KG-hez-sikresen- vasárnap már együtt kampányoltak a szinpadon.És ugye pedzegeték már, hogy kell az ellenzéki megegyezésen belül egy új tipusú szövetség. Lesz az is. És akkor itt a vége.
lampa laz
@sgl: @kereső: majd akkor hogy fog óbégatni, hisztizni, (még tán földhöz is veri magát) ha az utolsó fordulóban második helyre fut be megint.
evacica
MZP túl sokat képzel,magáról! Egyébként egy hím soviniszta is! bizonyítja ezt az mikor DK "dicsérte"/Dobrev Klára/Öntelt nagyképű erőszakos agresszív!!!
Béla333
"„Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dorev Klára választási kampányába. Már az előző heteken észrevettük, hogy a Kossuth rádióban, az állami médiában, közmédiában nemhogy nem támadják, hanem kimondottan dicsérik, ott is velem kapcsolatos kritikus hírek, vagy Karácsony Gerelyt lejárató hírek jelentek meg oly sokáig” – így Márki-Zay, aztán kitért a kormánypárti Magyar Nemzetre, amiben Dobrev Klárát méltató cikk jelent meg. "
telex.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-beszed-dk-elovalasztas

Nehogy egy DK-s is elgondolkozzon ezen! Előre, bátran! Mocskoljátok Márki-Zay-t! Mást úgysem tudtok!
Szemét banda!
kereső
@Béla333: Csakhogy ennek épp az ellenkezője igaz. Dicsérjen meg téged a MN. Nem az ellenfél/versenytárs malmára hajtja a vizet? Komolyan néha gondolkodni is kéne- nem mindenki hülye ám!
kereső
@Béla333: Ja, és védjen meg Téged OV.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.