Október elején egy légpisztollyal elkövetett lövöldözéshez riasztották a VII. kerületbe a rendőröket, ám a vizsgálatok folyamán mostanára kiderült, a légpisztoly azután került elő az erzsébetvárosi játékteremben, hogy a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei törni-zúzni és bántalmazni kezdtek a helyiségben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint szövevényesebb a története annak a légpisztollyal elkövetett VII. kerületi lövöldözésnek, amelyhez október 3-án hajnalban riasztották a rendőröket, és amely során két ember könnyebben megsérült, a lövöldöző férfit pedig a helyszínen elfogták. 

Zsarolás állhat az október eleji erzsébetvárosi légpisztolyos lövöldözés mögött, elfogták a támadókat – videó

Fotó: YouTube/police.hu/videórészlet

A nyomozók először felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanújával indítottak nyomozást – az airsoft fegyvert pedig lefoglalták –, ám a vizsgálatok során kiderült, több van a háttérben egy átlagos nézeteltérésnél, ezért a nyomozást a BRFK Bűnügyi Főosztálya vette át.

"A Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével folytatott eljárás megállapításai szerint a légpisztolyt egy játékterem alkalmazottja használta azt követően, hogy a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei rá és munkatársaira támadtak. Fenyegették és bántalmazták a játéktermet vezető nőt és két alkalmazottját, majd törni-zúzni kezdtek a helyiségben. A vizsgálat adatai szerint a támadók azt akarták elérni, hogy újra ők védhessék a játéktermet is. A légpisztolyt az egyik alkalmazott használta.

A zsarolás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásban a fővárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Készenléti Rendőrség támogatásával október 8-áról 9-ére virradóan ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön"

- olvasható a közleményben, amely szerint a kihallgatásukat követően a rendőrök őrizetbe vették a 44 éves J. Rudolfot, a 47 éves K. Csabát, a 28 éves G. Dánielt és a 20 éves J. Attilát. A gyanúsítottak egyelőre tagadták a bűncselekmények elkövetését a rendőrség közlése szerint.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.