A DK miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját.

Dobrev Klára szerint Márki-Zay Trump típusú élet-halál harccá változtatta az előválasztást

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján reagált a közte és második fordulós miniszterelnök-jelölti riválisa, Márki-Zay Péter között kialakult feszült helyzetre. A politikus azzal kezdte, hogy az első fordulóban nagyon tisztességes versenyt láthattunk, és bár volt odamondogatás, nem lépték át a határokat.

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Márki-Zay Péter

ezt a tisztességes versengést alig pár nap alatt Trump típusú élet-halál harccá változtatta.

„A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb” – mondta Dobrev Klára, hozzátéve, hogy ez gyűlölködés és hazug lejáratókampány.

Dobrev Klára szerint aki fideszesnek nevezi a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, és pártellenes hangulatot szít, mikor a szövetséges ellenzéki pártok 2,5 millió szavazója nélkül nincs esélye a kormányváltásnak, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.

"Legyen világos, ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást"

- mondta Dobrev. 

Forrás: Index.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@sgl: Ez a "flinkenstein" doktrina, ami a fideSS-t is győzelemre vitte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@sgl: Ez a "flinkenstein" doktrina, ami a fideSS-t is győzelemre vitte.
Namely
"A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb"
Erről kérdezd meg a férjedet, szerintem sokat tudna mesélni arról, amikor az ország a csőd szélén állt, kúrcsány meg egyfolytában az antiszemitizmusról, nácikról és szélsőjobboldalról hazudozott.
:D
kereső
@sgl: És ha olvastad a Népszavában megjelent Haraszti szösszenetet, akkor rá jössze Te is, és még sokan mások is, hogy MZP-t a volt szdsz-es keménymag emelte fel(akik jobban utálják Gyurcsányt, mint a fideSS), összefogva az eltartott kisujjú értelmiséggel.Kilóg ám , már nem is a lóláb, hanem a mezőhegyesi ménes minden tagja.
Béla333
Üldözési mánia ami úrrá lett a DK-n.
Sötétagyú barmok!
ómió
Mit művelnének, ha nem lennének "szövetségesek"?
Béla333
Ilyen a DK: amit ő csinál, azt rákeni az ellenfelére.
Tisztára olyanok, mint a Fideszesek.
Béla333
A DK-sok gyűlölködés, aljaskodása ugyanolyan, mint a Fideszesé.
Akár egyesülhetnének is egy pártba, lehet, hogy a fanatikusok észre sem vennék a változást!
Yoda69
@Béla333: 4 eve az LMP-t vedted ugyanilyen hevvel. Es mi lett a vege? Az LMP es a jobbik hatbaszurta az osszefogast, aminek ujabb fideSSes 2/3 lett az eredmenye. MZP gyurcsanyozasa, es a DK-sok lehazaarulozasa nem nagyon segit az ellenzeknek hogy legyozzek a fideSSt es orbant. Ha nem vesz vissza MZP, es politizal ugy ahogy az elso forduloig, akkor azt kell mondjam, tobb mint gyanus, hogy nem szandekosan akarja bomlasztani az osszefogast.
FLETÓ
Csuka parancsára, szívem óhajára...
Béla333
@Yoda69: 07.24
Igen! 4 éve az LMP-t védtem, ti meg akkor őket mocskoltátok ugyanilyen hévvel!
Hogy mi lett a vége? Jobb eredményt ért el, mint a DK! Az ország meg elszalasztott egy lehetőséget az ország rendbetételére - a DK aljassága miatt!
Márki-Zaynak igaza van: Dobrev esélytelen Orbán ellen, de nem is erre hajt a DK. Arra hajt, hogy nehogy egy külsős valaki el tudja számoltatni a politikai "elit" bűncselekményeit.
Ezt akarja a Gyurcsány házaspár és az elkötelezettjei mindenáron megakadályozni.
Te/ti csak bábok vagytok az ő kezükben!
Gyerünk! Mocskoljátok Márkit!
Yoda69
@Béla333: Nagyon szelektiv a memoriad. A DK rengeteg helyen visszalepett az LMP javara, mig az LMP az utolso pillanatban elarulta az osszefogast es nem lepett vissza abban az 5 budapesti keruletben ahol a DK-nak volt nagyobb eselye. Igy mind az 5-ben a fideSS nyert, 2/3-ot hozva ujabb 4 evre, aminek az osszes csapasat mi szenvedjuk.
A masik pedig, en nem vagyok bab senkinek a kezeben, es egy szoval sem mocskoltam MZP-et. Sot meg mindig hezitalok, hogy ra szavazzak, vagy Dobrevre. De valoszinu kivarok az utolso napig a dontessel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.