Mintha csak egy divatlapból lépett volna ki, olyan elegánsan érkezett a hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolt Bige László a Nyíregyházi Törvényszéken tartott tárgyalására – írja a Blikk.

"A baloldal reménye, a vörösbáró" – vádlottak padján Bige László, akit raktárosa vett védelmébe
Kép: YouTube

A vádirat szerint Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója 2009. őszén megbeszélte egy értékesítő cég vezetőjével, hogy nagy mennyiségű, rossz minőségű műtrágyát ad át neki, amelyet ő számla nélkül, a piaci ár alatt eladhat. Utána a 134 és fél milliós vételárat átadja Bige Lászlónak, aki cserébe kedvezményes áron számlázza ki neki az árut.

Na, mi a hadi helyzet?

– kérdezte kedélyesen az egyik leggazdagabb magyarként ismert üzletember az ügyvédjét, dr. Zamecsnik Pétert. Majd félrevonulva arról beszéltek, hogy Bige László ellen egy újabb, hasonló ügyben 2 milliárd forintos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat, aminek részletei előttük sem igazán ismertek.

A bíróságon tanúskodó Jagicza Gábor raktáros elképedve hallgatta a vádat, miszerint 8 ezer tonna rossz minőségű műtrágya tűnt el nyomtalanul az általa vezetett bajai raktártelepről.

Ilyen nem volt

– állította határozottan a raktáros.

Elismerem, hogy néhány zsák megsérült a tárolás során, amitől a raklap enyhén megdőlt. Azt viszont nem láttam, hogy mi van a raklapok belső oldalán, vagy a zsákok alatt. De 11 év távlatából azt is kizártnak tartom, hogy 8 ezer tonna műtrágya tönkrement.

– tette hozzá.

A raktáros szerint egy kamionra legfeljebb 25 tonna áru fér fel, ekkora mennyiséget nem lehet észrevétlenül, számla nélkül eltüntetni. Közben Bige László néha elmerült a jegyzeteiben, amúgy egykedvűen hallgatta végig a tanút.

Csak azt tudom mondani, hogy nekem nem kéne itt lennem, semmi közöm az egészhez

– nyilatkozta a Blikknek Bige.

Forrás: Blikk
Címlapkép: YouTube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
számomra egy rejtély, hogyan követhet el valaki saját vagyonával hűtlen kezelést??
akkora baromság mint ide Moszkva!

mindenki meghülyült??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Horizont: Miért szerinted az legális, hogy 8ezer tonna szemétért még fizettek neki és azért 134 millió az nem kevés pénz abból illik adózni is!Hiába milliárdos, konkrétan olyan dolgot adott el amit valószínűleg megkellett volna semmisíteni,de ezt a szemetet más cég eladta jó minőségű műtrágyaként vagy épp olyan dologra használták fel, amire teljesen alkalmatlan! Nem kell azért védeni mert nem Fideszes, ugyan olyan patkány mint mészáros vagy Tiborz vagy Orbán apja ,aki túlárazott építési anyagot adott el nem túl tisztességes módon !!
Horizont
@rokker33: Van erre egyáltalán bizonyíték?
ómió
Pedig "Bige efftárs jó efftárs"!
Peller Anikó
@Horizont: Választás jön, erre van bizonyíték. Egyébként meg a saját termékét akkor is leakciózhatja ha semmi hibája sincs. Adhatja ingyen is. Vagy drágábban, mint a többiek.
Horizont
@ómió: efftársakat keress a fideszben barom. Bige soha nem volt az.
ómió
@Horizont: Lehazudnád a saját efftársaidat, bolsiék fajkreténje!? Ezt még Rákosi efftársad génjeivel örökölted? De legalább, idiótája, a mai Internacionálé-kvótátokat - már csak a "hitelesség" kedvéért is - elénekeltétek már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.