Mintha csak egy divatlapból lépett volna ki, olyan elegánsan érkezett a hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolt Bige László a Nyíregyházi Törvényszéken tartott tárgyalására – írja a Blikk.

"A baloldal reménye, a vörösbáró" – vádlottak padján Bige László, akit raktárosa vett védelmébe
Kép: YouTube

A vádirat szerint Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója 2009. őszén megbeszélte egy értékesítő cég vezetőjével, hogy nagy mennyiségű, rossz minőségű műtrágyát ad át neki, amelyet ő számla nélkül, a piaci ár alatt eladhat. Utána a 134 és fél milliós vételárat átadja Bige Lászlónak, aki cserébe kedvezményes áron számlázza ki neki az árut.

Na, mi a hadi helyzet?

– kérdezte kedélyesen az egyik leggazdagabb magyarként ismert üzletember az ügyvédjét, dr. Zamecsnik Pétert. Majd félrevonulva arról beszéltek, hogy Bige László ellen egy újabb, hasonló ügyben 2 milliárd forintos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat, aminek részletei előttük sem igazán ismertek.

A bíróságon tanúskodó Jagicza Gábor raktáros elképedve hallgatta a vádat, miszerint 8 ezer tonna rossz minőségű műtrágya tűnt el nyomtalanul az általa vezetett bajai raktártelepről.

Ilyen nem volt

– állította határozottan a raktáros.

Elismerem, hogy néhány zsák megsérült a tárolás során, amitől a raklap enyhén megdőlt. Azt viszont nem láttam, hogy mi van a raklapok belső oldalán, vagy a zsákok alatt. De 11 év távlatából azt is kizártnak tartom, hogy 8 ezer tonna műtrágya tönkrement.

– tette hozzá.

A raktáros szerint egy kamionra legfeljebb 25 tonna áru fér fel, ekkora mennyiséget nem lehet észrevétlenül, számla nélkül eltüntetni. Közben Bige László néha elmerült a jegyzeteiben, amúgy egykedvűen hallgatta végig a tanút.

Csak azt tudom mondani, hogy nekem nem kéne itt lennem, semmi közöm az egészhez

– nyilatkozta a Blikknek Bige.

Forrás: Blikk
Címlapkép: YouTube

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a ledes vö közben spanyolországban élvezi az édes életet..
így jár az aki nem a fidesz bigéje!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a ledes vö közben spanyolországban élvezi az édes életet..
így jár az aki nem a fidesz bigéje!
rokker33
Ja a Bige mennyit fizetett a raktárosnak, hogy ezt mondja. Ha ad nekem 10 milliót én is tanúsíthatom, hogy nem tűnt el a műtrágya, de attól még a bűncselekményt elkövetette és rengeteg pénzhez juthatott illegálisan! A gazdag Juhász is ártatlannak vallotta magát haláláig, de ott is kiderültek a turpisságok és nem véletlenül volt vagyonos ember az mszp korszakában sokan meggazdagodtak,de csak párat sikerült rácsmögé dugni :( :(
Kapanyél
Kezdek bizakodni! Hitlernek is az lett a veszte, hogy minden intelem ellenére megtámadta Sztálint!
Lepényleső
"Majd félrevonulva arról beszéltek,hogy Bige László ellen egy újabb,hasonló ügyben 2 milliárd forintos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat,aminek részletei előttük sem igazán ismertek." Életszerű ahogy a vádlott félrevonul ügyvédjével,s amiről
beszélnek megosztják a sajtó képviselőjével? Ez nem egy mese, ne ragozzuk milyen hanglejtéssel?
tudode
Ahhoz képest, hogy egykézen megszámolhatóak a Forber szerint az 50 leggazdagabbjai közül azok, akik saját tehetségével, visszaforgatva a vállalkozásáfejlesztésébe az osztalékot - elgondolkoztató az, hogy közismerten milyen módon lettek milliárdosok, kinek köszönhetően - elgondokoztatható!!!
,---
.
---- 1 – Mészáros Lőrinc Az 50 leggazdagabb magyar - Forbes.hu
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2019/1-meszaros-lorinc/
----------------------------
.
Azt írja az újság, hogy
.
----- Mészáros Lőrinc gazdagabb, mint az angol királynő
24.hu/fn/gazdasag/2018/06/26/meszaros-lorinc-angol-kiralyno/
-----------------------
.
Mielőtt a ciklus elején
.
-----Köztartozására hivatkozva menesztették Felcsút polgármesterét

rsoe-edis.org/eventList/details/125005/0
---------------------
.
Amelyre a demokratikusan megválasztott Varga György azzal reagált

----- Az én gyomrom még ennyi pénzért se” – Felcsút volt polgármestere Orbánról,
.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-en-gyomrom-meg-ennyi-penzert-se-felcsut-volt-polgarmestere-orbanrol-meszarosrol-es-az-lmp-rol-89480
------------------------
.
A címek, és a linkek maguktól beszédesek!!!
rokker33
@Horizont: Miért szerinted az legális, hogy 8ezer tonna szemétért még fizettek neki és azért 134 millió az nem kevés pénz abból illik adózni is!Hiába milliárdos, konkrétan olyan dolgot adott el amit valószínűleg megkellett volna semmisíteni,de ezt a szemetet más cég eladta jó minőségű műtrágyaként vagy épp olyan dologra használták fel, amire teljesen alkalmatlan! Nem kell azért védeni mert nem Fideszes, ugyan olyan patkány mint mészáros vagy Tiborz vagy Orbán apja ,aki túlárazott építési anyagot adott el nem túl tisztességes módon !!
Peller Anikó
@Horizont: Választás jön, erre van bizonyíték. Egyébként meg a saját termékét akkor is leakciózhatja ha semmi hibája sincs. Adhatja ingyen is. Vagy drágábban, mint a többiek.
ómió
@Horizont: Lehazudnád a saját efftársaidat, bolsiék fajkreténje!? Ezt még Rákosi efftársad génjeivel örökölted? De legalább, idiótája, a mai Internacionálé-kvótátokat - már csak a "hitelesség" kedvéért is - elénekeltétek már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.