A német biotechnológiai cég mRNS oltásáról júniusban derült ki, hogy mindössze 48 százalékban hatékony a koronavírus ellen. A kiábrándító számok 40 ezer önkéntes tesztelése nyomán derültek ki – írja a Napi.hu.

Alig hatásos az egyik oltóanyag amelyből Magyarország fél milliót rendelt
Kép: Pixabay

Az alanyok európaiak és latin-amerikaiak voltak. A CureVac egyúttal felmondta az Európai Bizottsággal kötött előzetes vételi megállapodását is.

A vállalat 405 millió dózist szállított volna oltóanyagából az Európai Uniónak, Magyarország ebből félmillió dózist rendelt.

Hosszú távon a vállalat ugyanakkor nem száll ki a koronavírus elleni küzdelemből: a GlaxoSmithKline gyógyszeripari vállalattal közösen nemrég közösen kezdték meg egy új Covid-vakcina klinikai vizsgálatát.

A két cég olyan szezonális emlékeztető oltások fejlesztésén is dolgozik, mely a Covid–19 és az influenza ellen is hatékony lenne.

Forrás: Napi.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Ilyenkor érek rá általában, nem úgy mint te egész nap.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: azért van tele a proszektura oltottakkal, igaz gyagyás?...
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ohó...dehogynem...nem véletlenül nem közlik hivatalosan sehol a halottak oltottságát...csúnya számok jönnének ki...
Yoda69
8 millio Pfizer vakcina, ami igazoltan a legjobb, ott figyel a raktarban, a tarolasert pedig az adofizetok 300 milliot fizetnek havonta orban cegenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.