Szerinte Gyurcsány Ferenc volt az, aki megakadályozta, hogy ő is ott legyen a hatpárti ellenzéki előválasztási egyeztetéseken. 

Interjút adott a 444-nek Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzéki előválasztás második körének egyik miniszterelnök-jelöltje (a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében). 

Márki-Zay Péter úgy számol, legalább félmillió embernek kell szavaznia, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter/videórészlet

Márki-Zay az utóbbi napokban az ellenzéki előválasztás alatt eldurvult hangnem kapcsán – amire ő is rátett egy lapáttal, mikor az ellene szavazó párbeszédes politikusokat olyanokhoz hasonlította, mint akik elárulják a hazát; később bocsánatot kért ezért – a lapnak elmondta, tudomása szerint több polgármestert is zsarolással vett rá a Demokratikus Koalíció (DK), hogy Dobrev Klárát, a párt jelöltjét támogassák. A zsarolás úgy történt meg, hogy ha a polgármesterek nem támogatják Dobrevet, akkor a helyi DK-s képviselők megbuktatják őket. Neveket ugyanakkor nem mondott Márki-Zay, bár hozzátette, hogy kérdezzék meg Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert.

„A számok logikusan azt mondják az első fordulóban tapasztaltak alapján, hogy várhatóan 200-250 ezer szavazója lesz Dobrev Klárának, ami azt jelenti, hogy minimum 500 ezer embert kell elvinni szavazni ahhoz, hogy ezt a választást megnyerhessük”

- mondta el a 444-nek a független jelölt. (A cikk szerint Dobrev Klára az első fordulóban 216 ezer szavazatot kapott, Márki-Zay 126 ezret, míg a három kiesett, és/vagy visszalépett jelöltre összesen 304 ezren voksoltak.)

Márki-Zay Gyurcsányt is szóba hozta, mint mondta, a DK pártelnökének köszönhető, hogy ő nem vehetett részt a hat ellenzéki párt közös tárgyalásain az előválasztás szervezésekor a civilek képviseletében.

Márki-Zay a lejáratókampányokat is megemlítette az interjúban:

"Szerintem nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői. Szerintem nem elfogadható, hogy az egyik fél kampányrendezvényén az egyik előénekes, a párt egyik jeles tagja, a másik személyének a lejáratásával foglalkozik, és hosszasan csak erről szónokol. Mi soha nem fordulunk ilyen eszközökhöz."

Arról is beszélt, hogy hite szerint egy harminc éve tartó, a Gyurcsány- és Orbán-hívők közötti hidegháborút kell lezárni, és le kell állítani a gyűlöletkampányt is. Márki-Zay Péter szerint míg előválasztási ellenfelét csak a DK támogatja, addig mögötte az elmúlt évek miniszterelnök-jelöltjei közül többen felsorakoztak (Vona Gábort, Karácsony Gergelyt, Botka Lászlót, Szél Bernadettet, Fekete-Győr Andrást, Pálinkás Józsefet említette név szerint), és hozzátette, hogy több párt és pártszervezet – Momentum, Jobbik alapszervezetei közül több, szocialista politikusok – is mellette áll. Úgyhogy szerinte nem igaz az, amit Dobrev Klára mondott, miszerint Márki-Zay decemberig sem tudná fenntartani az ellenzéki egységet. Arra is kitért, hogy a legtöbb pártnak ő már segített korábban kampányolni, de az előválasztáson több DK-s jelöltnek is adott támogató nyilatkozatot. 

A vásárhelyi polgármester az interjúban elmondta, továbbra is adományokból szervezi a kampányát, és az adományok száma örvendetesen nőni kezdett, de az őt támogató Momentumot és a Karácsony-féle 99 Mozgalmat is megkérte, hogy támogassák reklámfelületekkel és egyebekkel. 

Arra is kitért, hogy több embertől is elfogad tanácsokat (szocialista politikustól kezdve volt KDNP-sig), de nem írják meg neki a beszédeit, ő ezekből a tanácsokból szűri le, hogy éppen mik a legfontosabb és legaktuálisabb üzenetek, amikről beszélnie kell. 

Márki-Zay Péter Karácsonyt külön is megdícsérte az interjúban, szerinte a javára történt visszalépésével a főpolgármester bizonyította, hogy 

"amikor a lelkiismerete és a hazaszeretete mást diktál, mint ami a mögötte álló pártoknak az érdeke, akkor képes kiállni a pártok árnyékából, és előttük járva meghozni egy hazánk sorsát abszolút befolyásoló döntést."

A független jelölt az interjú végén még kifejtette, ha mégis Dobrev Klára nyerne az előválasztáson, ő akkor is el fog menni 2022-ben szavazni, és mindent meg fog tenni, hogy legyőzzék Orbán Viktort.

Forrás: 444.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" Orbánt nem az orbánistáknak kell leváltani, mert soha nem fogják. Ez hazugság." Ez vonatkozik MZP-re!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ESCOBAR
Lesz annyi, még több is, de a fele nem rád fog!
Eladott Ország
" Orbánt nem az orbánistáknak kell leváltani, mert soha nem fogják. Ez hazugság." Ez vonatkozik MZP-re!
Qqberci
"Gyurcsány Ferenc volt az, aki megakadályozta"

Akkor se nem Soros, se nem Brüsszel?... Zakkant majom...
fűre lépni szabad
Úgy érzem most jött el az idő, hogy leírjam ország-világ előtt: M-Z1G
134.bátor
Elkèpesztő,hogy keveri a szart ez a pali. Nem látják,hogy a fidesz embere, bomlasztani küldtèk?
Jozefina
Orbáni retorika!!! Semmi köze az összefogáshoz. Vadai írt neki egy nagyon jó levelet!
nyugatifeny.hu/2021/10/12/kifordultal-magadbol-vadai-agnes-kokemenyen-eligazitotta-a-hazaarulozo-marki-zayt
Várom a ma esti tv "vitát" mit fog előadni!!!
Béla333
"Gyurcsány Ferenc vétója miatt nem vehetett részt a civilek képviseletében a hatpárti egyeztetéseken – annak ellenére, hogy az egyik kezdeményező volt "
"„Szerintem nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői. Szerintem nem elfogadható, hogy az egyik fél kampányrendezvényén az egyik előénekes, a párt egyik jeles tagja, a másik személyének a lejáratásával foglalkozik, és hosszasan csak erről szónokol. "
telex.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-dobrev-klara-dk-zsarolas

De a DK-nak és a fanatikusainak ez a politikája!
szaboria1
Egyszerűen nem értem miért inkább arról beszélne mi a programja. Az állandó mutogatással le írja magát még pm.-nek sem fog kelleni.
Petike az internet világában ne hazudozz nem jelentkezett a pártod, hogy csatlakoztok az ellenzéki összefogáshoz. Egyénibe indultatok. Így nincs jogod a Párbeszéd tagságának megmondani, hogy rád szavazzanak. Karácsonyt jól átverted.
szaboria1
@Béla333: Vedd már észre, hogy hazudik Ő jelentettebe, hogy pártja egyedül méreti meg magát. Nézd meg a videóját.
lampa laz
Valaki vágja már pofán. Ezzel az örökös köpködésével nem fogja a népszerűségét növelni, mert ez egyre taszítóbb már amit művel. Qva életbe, a programjával kampányoljon ha van, ha nincs akkor meg tűnjön el a picsába.
Béla333
@lampa laz: 08.32
Ne uszíts! Menj oda és intézd el magad!
kereső
@Béla333: Kérek bizonyitékokat- akár tőled, akár MZP-től, akár kkarácsonytól. A szavaknak nem hiszek. Hiszen amit ezek ketten a műlt héten bemutattak- percenként váltogatva az éppen aktuális ülés-és álláspontjukat, az nem "bizonyiték. Orbán pávatánaca ártatlan kis lsssúzás volt az ezekéhez képest. És, ha most hinnék a szavuknak, akkor én lennék a legtollasabb hátú ember Magyarországon.Na, akkor elő a farbával! Lássuk a bizonyitékokat- gyurcsány gazemberségeire, és ezekre az állitásokra!
Béla333
@szaboria1: 08.28
Nem ő hazudik! Hanem a DK-sok fejét tömi tele hazugságokkal a Gyurcsány hp

"...Gyurcsány Ferenc vétója miatt nem vehetett részt a civilek képviseletében a hatpárti egyeztetéseken – annak ellenére, hogy az egyik kezdeményező volt"
telex.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-dobrev-klara-dk-zsarolas

De csak mocskold nyugodtan tovább!
Béla333
@kereső: 08.36
Mit kellene neked hogy bizonyítsak?
Egyébként még azt sem tudod/tudjátok értelmezni ami le van írva, ami történt, ti csak a gyűlölet karmestereinek (a Gyurcsány házaspár) hisztek. Érdekes amit a nacsasszony mond, arra nem kérsz bizonyítékot?!
Prekoncepciód van, mert te is egy áldemokrata DK-s mocskolódó vagy, semmi több!
kereső
@Béla333: Bizonyitsd, hogy igazak MZP állitásai. Ennyire egyszerű.
Nincsenek prekoncepcióim-. hiszen az elmult hét eseményei engem igazolnak.Na szóval bizonyiték!! Egy egyszerű kérdő mondatot nem tudsz értelmezni. Nekem elegem van bárki exkatedra kijelentéseiből, ha az nincs alátámasztva bizonyitékkal. Itt az adott szó már nem játszik- mert nincs.
Eladott Ország
@sgl: Oszt' közben kiderül, hogy MZP, Orbán Gáspár ágyrajárója, nagy étvágyú biszexuális.
Peller Anikó
@kereső: A bécitől kérsz bizonyítékot? Hiszen minden egyes megszólalásával bizonyítékot szolgáltat. Évek óta bizonygatja, hogy mennyire gyökér és most 7. sebességbe kapcsolt.

Fidesztégla, ezt bizonyítja és dékázik ezerrel.
szaboria1
@Béla333: Ajánlom nézd meg a bejelentési videóját.
csak úgy....
itt sokaknak orbán a következö 4 évével fogja bizonyítani,hogy ismét "rossz lóra" tettek! lassan azt kell mondanom,hogy meg is érdemlitek.. :)
szaboria1
@KisTehen: Pedig bekell jelentenie mert csak párt listáról lehet indulni az országgyűlésbe.
Pálffy
Vigyázat! A Fidesz MZP alá adja a lovat, amivel meg akarja megzavarni az összefogást! A szerencsétlen ember azt hiszi, a szavazók mind ellenzékiek, de jó részük a Fidelitász soraiból kerül ki, és Orbán fanokból áll!

EMBEREK! LEGYETEK ÉSZNÉL, NE HIGGYENEK MÁRKI-ZAY PÉTER PROPAGANDÁJÁNAK!!!
Gazella
Te se tartod be a szabályokat buzizó takony hering...
kereső
@Peller Anikó: Nem tudom, hogy fidesz tégla-e. De nem csak tőle várok bizonyitékot- hanem MZP-től, és KG-től. Elegem van a 30 éve tartó hülyének nézésből, a politkusok és az eltartott kisújjú liberális értelmiség részéről.Ennyi- meg egy bambi.
Peller Anikó
@ESCOBAR: Ezt úgy érti legalább félmillió fideszbírkának kell rá szavaznia, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt.

Nem is véletlenül ugrottak a fideszbirkák az online szavazásra már első nap kora reggel, össze is omlott a rendszer, ezrek várakoztak a sorban.
Pálffy
Vigyázat! A Fidesz Márki-Zay Péter alá adja a lovat, amivel meg akarja megzavarni az összefogást! A szerencsétlen ember azt hiszi, a szavazók mind ellenzékiek, de jó részük a Fidelitas soraiból kerül ki, és Orbán fanokból áll!
EMBEREK! LEGYETEK ÉSZNÉL, NE HIGGYENEK MÁRKI-ZAY PÉTER PROPAGANDÁJÁNAK!!!
Gazella
Még valami takony hering.. az MSZP sgységesen pont a DK mögé állt.
Jakab jobbikjai meg nem mondtak semmilyen nevet... Ugyanis Jakab maga mondta az mögé áll be a párt amelyik jelölt nyer... mija faszt hazudozol itt össze vissza csúszó mászó takony arcú!!!
szaboria1
@sgl: Most néztem bele hányingerem lett.
kereső
MZP miért nem a programjának a szivecsücskeiről beszél? Miért nem arról beszél, hogy Ő megtartja az egykulcsos adót, a jelenlegi családtámogatási rendszert, szó nincsen a nyugdijak svájci indexálásáról, megtarja orbán ultra liberális gazdasági programját, ...etc. Nem véletlenül nem kampányol ezekkel, csak azzal, hogy 10 éve nem készült olyan kutatás ami iagzolná, hogy DK le tudja győzni orbánt. A sok hülye nem gondolkodó meg tapsol ehhez- mert 10 éve DK nem is indult semmilyen pozicióért, a politikai térfélen ott sem volt- teházt ilyen kutatás nem is készülhetett.Ez már tömény, összetett mondatok magyarázatát igényelné- ezért aztán nem is gondolkodik rajta senki.Egyszerűbb tudomásul venni-és HINNI!!!.
kereső
@kereső: Konklúzió:, ezek a kutatások is azt igazolják, hogy ő az egyetlen!, a megváltó.
Eladott Ország
MZP az a hajó már elment, s ezt elsősorban magad idézted elő, az összeférhetetlenségeddel, a konszenzus hiányoddal. Elfelejtetted, hogy hat ellenzéki párt képviselője vagy, e nélkül nem lehet kormányozni!
ómió
Böszméné efftársnő ellenében "nagyot küzd" az efftárs!
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:22 ♦ Rossz lóra tett a Momentum ( mint MZP támogató) , pedig Orosz Anna jobb sorsra lenne érdemes, mint ennek a pártnak most már ügyvezető elnöke. Bízom benne, hogy fejlődő képesek és kinövik ezt a baklövésüket.
tudode
Rossz a ragozás, mivel a ""kell""" szó szinonímái:
.
kell" szinonimái:
nélkülözhetetlen, létfontosságú, elengedhetetlen, pótolhatatlan, szükséges, szükségszerű, indokolt, muszáj
----------------------
.
Elképesztő!
.
Az un. "győzelmi kényszer" elérte MZ/X-et is, mint a legyőzendőt:
.
www.google.com/search?q=444+gy%C5%91zelmi+k%C3%A9nyszer&sxsrf=AOaemvL__rrvbWST_3UeaXzD-ppsAnU79g%3A1634108668576&ei=_IRmYfLJIrqpqtsPx-ipwAs&oq=444+gy%C5%91zelmi+k%C3%A9nyszer&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgIIJjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgIIJjICCCYyAggmOgcIIxCwAxAnOgcIABCwAxBDOgQIIxAnOgQIABBDSgQIQRgBUOooWL81YLBHaAFwAHgAgAGuAYgB2wOSAQMyLjKYAQCgAQHIAQrAAQE&sclient=gws-wiz
---------------------
.
???
kereső
@Béla333: 08:18 Itt egy másik állitás is, ami bizonyitható a jegyzőkönyvvel:
Péter, ne hazudj korán reggel!
Márki-Zay Peter a 444.hu-nak adott mai interjújában azt mondja:
“Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”
Na akkor nézzük!
Itt van előttem a pártelnökök 2020. október 1-i tanácskozásának jegyzőkönyve. Fájdalom Péter, de a jegyzőkönyv szerint nem mondasz igazat. Valójában senki, még az előterjesztő se akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert az ugye nem párt. (A hatpártiban nemzeti- vagy európai képviselettel rendelkező pártok működtek együtt. Ez volt a szabály.) Szóval senki.
Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaink rendszeresen találkoznak veled és egyeztetnek. Ez így is történt.
Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok.
Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz?
Na mindegy.
Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz."GYF
Peller Anikó
"Fenemód elszaladt veled a ló, mióta a vicces kedvükben lévő fideszesek jól megtolták a szekeredet az előválasztás nevű tragikomédia első felvonásában."

Várjál, kiről is van szó, elfelejtettem. Ja, megvan, valami makizé.
kereső
@sgl: A lényeg itt van"Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok."

Ennek egyenes következménye lehet!!!- és nekem igy is tűnik, hogy nem fog tovább élni a hatpárti koalició. Most ez következik- mert MZP nem irt alá semmit, őt nem kötik a szabályok- látjuk!,
Mert azért nem kéne elfelejteni- orbánnak/a fideSS-nek nem a két ember léte/nem léte jelenti a veszélyt, hanem a hatpárti megállapodás- amely egyetlen tömböt alkot még!!! jelenleg az orbáni monolittal szemben. Nekem vannak kétségeim, hogy ez igy is fog maradni.
Nessy
MZP! Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! ( a költő után szabadon)
kereső
@sgl: A fentieket erre alapozom:
"A legfontosabb kérdés, hogy akarunk-e változást ebben az országban, és jelen esetben nemcsak a DK-val, hanem a Fidesszel is harcban állunk, úgyhogy ez egy gigászi küzdelem. A következő négy nap fogja meghatározni hazánk jövőjét, úgyhogy óriási jelentősége van annak, hogy az emberek túl tudjanak lépni a megosztottságon. Most nincs bal- és jobboldal. Karácsony Gergely is elfogadta, hogy balközép emberként egy jobbközép jelöltet támogat, hogy a baloldali progamjának a 80 százaléka meg tudjon valósulni a közös kampányunk sikere esetén. Dobrev Klára sikere esetén annak a programnak nagy eséllyel 0 százaléka fog megvalósulni."

És ami nonszensz- MZP programjában marad az egykulcsos adó, a jelenlegi családtámogatási rendszer...minden ami a fideSS-é jelenleg..El tudja képzelni valaki, hogy egy virtigli jobboldali baloldali programot akar megvalósitani?Uramatyám!Na, de komolyan?
kereső
@sgl: Le kell váltani a dk-t( a pártot és gyurcsányt), ez a fő terv..De ki foigja leváltani a szavazóit? Vagyí meg lesznek zsarolva, hogy aki nem szavaz az új!! pártokra, akkor marad orbán?? Szerintem már megvan a terv, hogyan fogják ezt beadagolni és véghez vinni.
kereső
@sgl: Másoknál-és nagyon sokaknál meg szárnyal.
Nessy
MZP meglát egy kamerát, már "nyilatkozik" is. Az elkövetkező napokban már a térfigyelő kameráknak is! Mindenesetre, ennyire gátlástalanul meghazudtolni azt, amiről az előválasztás szólt volna, elég tisztességtelen.
És még volt képe "úri becsületszavát" emlegetni!
Béla333
Százszor inkább Márki-Zay mint egy aljas hazug DK-s szekta!
A DK nem akar elszámoltatást csak a Fidesznél (bár ez sem biztos, eddig is csak hazudoztak erről!) Márki-Zay akitől várhatjuk a bűnözők elszámoltatását mindkét oldalon!
kereső
@sgl: Én csak abban az esetben, ha marad a hatpárti megállapodás. Amint az nincs- akkor kirándulni megyek, vagy a kertbe, vagy olvasok- attól függ milyen lesz az időjárás.
Ami meg az igéreteket jelenti- nyugtával a napot.Nem része a hatpárti megállapodásnak MZP- azt mond amit éppen hallani akarnak tőle.
kereső
@sgl: Nem figyelsz. Amennyiben nem lesz egy egységes tömb orbánnal szemben- azaz nem lesz hatpárti kioalició, akkor az atyaúristen is vezetheti az ellenzéki térfelet, akkor sem lehet orbánt elkergetni.(egyszerű matek, és a választási Tv. ismerete) Akkor meg minek? Hogy még négy/húsz évig egyem a kefét, mert ugyanaz lesz ami most van, csak egy kicsit más szereplőkkel?Amikor megszületett az a qrva "összefogás", akkor velem a szavazóval is szerződtek. Amikor ez a szerződés ferúgásra kerül- engem sem köt semmi.Én attól fogva megszüntem szavazó lenni.
simmering73
Amit MZP itt művel, az tipikus orbántempó.
namihami
@kereső: És a Soros! Na meg Brüsszel! És a liberálisok! Meg persze, letérdelni se kéne a pályán! A bobbyk provokáltak!
(van még...) Ismeritek a viccet a rabbival meg a libákkal?
kereső
@namihami: A liberálisok szóba sem jöhetnek- ha olvastad Haraszti Miklós szösszenetét a Népszavában( keményvonalas szdsz-es volt, az ultraliberálisok között is.)
ESCOBAR
@Peller Anikó: Áprilisban is így lesz!
namihami
@kereső: De fideszoldalról sosem a logika vagy az észérvek döntöttek/döntenek, hanem a napi érdek. Azok jönnek szóba, akik a napi célt szentesítik. Tehát, ha aznap az kell, akkor az lesz. Hogy másnapra 180 fokos lehet/lesz a fordulat? Az egy vérfideszesnek eddig se jelentett akadályt, miért most akadna fenn ilyen apróságon? Mikor volt egy Orbánnak erkölcsi skrupulusa amiatt, hogy mi volt a tegnapi/egyhetes/egyhavi direktíva? A híveknek is az van, amit az Isten éppen most hírdet.
kereső
@namihami: Ha bele gondolsz, és felidézed az elmúlt egy hetet- a második forduló előttit, nem ezt csinálta MZP is? KG meg kullogott utána, mint egy jól nevelt kis eb.

És MZP kommunikációja most is ezt idézi- DK-val szemben.
namihami
@kereső: Többször leírtam, hogy szerintem a M-ZP egy szimpla fideszakna. És ez csak erősödik bennem, minden egyes megszólalása után. Légyen az DK, Jakab vagy az Atyaisten, ha nem azt a mantrát hírdeti, amit ő.
szaboria1
@KisTehen: Márki már tudja pártot kell alakítania elhangzott a vita alatt.
telegdilaci
@namihami: Én is ezen a véleményen vagyok,nem azzal foglalkozik hogy mit tesz hogy letudják váltani az Országot ki rabló Maffiózókkal,hanem hány Szavazat kell hogy Ő legyen a Miniszterelnök,ez nem szól másról csak,az Ő nagyzási mániájáról,mindenáron Miniszterelnök akar lenni,remélem szerte foszlanak az álmai!
Béla333
Amíg Dobrev és a DK-s szekta mást sem csinál, csak aljas szemét módon mocskolja Márki-Zayt, addig MZP kénytelen a szarcunami ellen is védekezni.
Ez a DK demokráciája.
Ja! Meg a zsarolás, hazugság, mocskolás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.