A független országgyűlési képviselő a honvédségi luxusjet augusztus végi római útjáról és a közbeiktatott horvátországi megállásokról akart információt megtudni, de ismételten megtagadták tőle ezt, holott országgyűlési képviselőként erre joga lenne.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ismét a Honvédelmi Minisztériumban járt, hogy be tudjon tekinteni a Honvédséghez tartozó luxusrepülőgép római útjának irataiba, amely oda- és visszafele is megállt Horvátországban.

Hadházy elővette a mobilját, egyből eltűntek a honvédelmi minisztériumi dolgozók, a katonák pedig elküldték a képviselőt  - videó

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos/videórészlet

Hadházy gyanúja az, hogy ott vette fel az épp nyaraló Orbán Viktor miniszterelnököt és családtagjait a repülő személyzete, hogy onnan Rómába vigye őket – a kormány a római útról azt állította, hogy az előre le volt szervezve, mert egy katolikus konferenciára igyekezett az amúgy református miniszterelnök és pár családtagja, akiknek az utazását egyébként Orbán fizette elméletileg. (Az ügyről részletesebben a 24.hu és a 444.hu korábbi cikkeit ajánljuk.)

Ennek az útnak (illetve a horvátországi le- és felszállásnak) akar tehát Hadházy már bő másfél hónapja utánajárni, ám ahogy friss Facebook-posztjában írta, ismételten nem sikerült eredményt elérnie. Korábban több mint egy hónapig nem kapott időpontot az iratbetekintésre (a honédelmi miniszter és Németh Szilárd parlamenti államtitkár azt bizonygatta, hogy titok az út), majd ezt megunta és odament a Honvédelmi Minisztériumhoz, ahol közölték vele, hogy 72 órával a látogatása előtt kell jeleznie, hogy jönne. Ezt is megtette, ám a megjelölt időpontban (a szövegkörnyezetből kiderül, hogy kedden) két minisztériumi dolgozó megint azzal fogadta, hogy nem adják ki az információkat. 

ismét csak két cinikus tisztviselő jött le hozzám, akik közölték, hogy akkor sem mutatják meg a papírokat. Ekkor kapcsoltam be a kamerát.

A felvételen jól látszik, hogy a bekapcsolt kamerájú okostelefon láttán a két tisztviselő egyből elkezdi mantrázni, hogy az objektumban tilos a felvétel készítése, majd eltűnnek az előtérből, közben az is látható, ahogy a szolgálatot teljesítő katonai rendészek igyekeznek Hadházyt felszólítani arra, hogy tegye el a telefont és hagyja abba a kamerázát. A minisztérium előtt a képviselő tovább folytatta a videózást, ahol a katonai rendészek ismételten felszólították, hogy ezt hagyja abba, majd megkérték, hogy hagyja el a területet.

A képviselő szerint – írja bejegyzésében – nagyon rosszfelé mutat az, a civil ellenőrzés megszűnésére, hogy a Honvédség megtagadja egy parlamenti képviselőtől az információt. Úgy vélekedett, ez is egy lépés a diktatúra felé vezető úton. Hozzátette, elég nagy ügy, ha egy miniszterelnök a honvédségi repülőn "ugrik át" a családjával egy kis római vakációra, de az ezt övező hallgatás is eléggé sokatmondó, és ezután ténynek lehet venni, hogy 

Orbán a sajátjának gondolja a honvédséget és azok eszközeit is.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás és címlapkép: facebook.com/Hadházy Ákos

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÖRÖS
Ne feledjük! Ő is egykor fideszes volt!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"Orbán a sajátjának gondolja a honvédséget és azok eszközeit is."

Ez így kiragadva ostobaság. Mert az egész Magyarországot és lassan egész Európát is magáénak gondolja ez as íkagyú retén.
SÖRÖS
Ne feledjük! Ő is egykor fideszes volt!!!
Toller Béla
Egy amerikai katona parancsot teljesít, egy magyar az alázattól összefossa magát ! Mindig megkeresi és megtalálja azt aki előtt a porban csúszhat, akkor érzi magát jól, biztonságban !
Gauntlet
nem csodálkozok: az egész országról azt gondolja Orbán, hogy az Övé.
134.bátor
Ezek az " operett katonák" csak erre alkalmasak. Kidobni egy országgyűlési kèpviselőt. Meg bohóckodni a kórházakban. Ingyenèlő,here banda
csak úgy....
@SÖRÖS: ne feledjük! orbán is egykor komcsi volt!
justhpeter
@134.bátor: Csak a személy- és objektumvédelmio katonákról beszélj, mert a kórházakban többségében hasznos munkát végeztek, olyanokat amire már a kórházakban sincs ember.
SÖRÖS
@csak úgy...: Persze! Sok itt a komcsi ivadék...
csak úgy....
@Shikari: te hol szoktad elövenni a fegyvered? :)
jesz
@Shikari: álmodj királylány...megint hülyeséget beszélsz..pedig tőled több is fussa..

Szólj a nővérnek, elfogyott a gyógyszered...

Ne tedd az a sok szmájlit, csak a hülyeséged nagyobbítod hülyehyerek.

Elég egy is :-)
tudode
Olyan mokKÁS az, hogy a XXI. században úgyanúgy szurKÁZZÁK fiatalkori kedvenc olvasmányom, "főhőse, és fegyverzordozói -- sőt érettségi tételként, mint az egyeduralkodó egyre sokasodó fegyverhordozói azt, aki gyürődőképes, és a narancsködön ellenzékben, és kormányon is -- szinte minden szinten -- amiatt, amit kormányon iparszerűen megenged/nek maguknak:
---------------------------.
.
---- Érettségi tételek - A pikareszk regény jellegzetességei Cervantes Don Quijote című regénye alapján
hirmagazin.sulinet.hu/hu/muveszetek/erettsegi-tetelek-a-pikareszk-regeny-jellegzetessegei-cervantes-don-quijote-cimu-regenye-alapjan
.
A tétel összegző leírása
.
"""Cervantes Don Quijote című műve a pikareszk regény mesteri példája, és egyszersmind az első modern értelemben vett regény. Laza szövésű cselekményének elején és a végén a főhős gyors állapotváltozáson megy keresztül (megőrül, illetve kijózanodik), közben pedig kalandok sorát éli át, amelyek közben nagystílű, példaértékű jelleme nem változik.
Kerek Roland """
.-------------------------------
.
Mint a repkedéssel már 2008-ban
.
---- Gyurcsány különgépes repülőútját támadja a Fidesz
www.origo.hu/itthon/20081111-gyurcsany-kulongepes-repuloutjat-tamadja-a-fidesz.html
---------------------------
.
---- A magánrepülőgépezésről kérdezték Orbán Viktort a Parlamentben
www.youtube.com/watch?v=j88vxWNKdYI
------------------------
.
Ha őfélesége és caaládja röpcsizésének, amelyet már 30 éve "kiharcolt" magának, csak a kerozint fizetné ki a hokizsebéből, nem lenne elegendő a vagyonnyilatkozatában bevallot párszáz ezer froncsi megtakarítása
------------------------
.
Az más, hogy ÖVÉ AZ ORSZÁG MAGÁNAK ÉPÍTGETI úgy, ahogy az sem semmi, mert megteheti a bamba ellenzék asszisztálásával!
Aki Én
@SÖRÖS: Sok. A legtöbb a fidesz-kdnp-ben. Tudtad?
Aki Én
,,országgyűlési képviselőként erre joga lenne."

Mi az, hogy. Sőt, kötelessége!!!
A miniszterelnök az első számú és legfőbb közSZOLGA!!! Naná, hogy ellenőrizni akarjuk.
SÖRÖS
@Horizont: Ebben az országban mindenki az!!!
Aki Én
@Horizont: ómió megmondta, hogy bolsi-komcsi vagy, na.
Ne tudd jobban.
SÖRÖS
@Horizont: Ha jól emlékszem @csak úgy...: reakciójára válaszoltam, te meg belebüfögtél! Mégis, mit vársz?!
SÖRÖS
@Horizont: Tudom, hogy nő vagy! Azért írtam hogy ... Phallic Woman!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.