Orbán Viktor miniszterelnök írta alá az erről szóló rendeletet. 

A 24.hu cikke szerint 2022. januárjától ismét nő a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes és levelező tagjainak életjáradéka, ez a Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki. 

Orbán döntött: Januártól több életjáradékot kapnak az MMA tagjai

Fotó: Illusztráció – Facebook/Orbán Viktor

A rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök szignózta, eszerint az MMA rendes tagjai januártól havi 455 ezer forintot, míg a levelező tagok havi 353 900 forintot kapnak életjáradékként.

A cikk szerint a módosítás azt jelenti, hogy a rendes tagok havi 45 ezer forinttal, míg a levelező tagok havi 13 900 forinttal kapnak többet januártól. 

"Az MMA szeptemberi közgyűlésén a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a kormány azért tekinti kiemelt jelentőségűnek a köztestületet, mert élettel tölti meg a kortárs művészet tereit, segíti új művek születését"

- olvasható a cikkben.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ez a "gonosz Orbán" mindenkinek emel?
namihami
@ómió: Erősen szelektálva, de emel. Nem válogat, csak csordatárs legyen.
Talán a Cserhalmival kellene ezt megbeszélni, ő már nagyobb tapasztalattal bír az ""osztogatás"" vonalán.
colibri
Már megint: orbán döntött! Ő egyedül! Undorító!
Clavigo
@ómió: Ja vazzzze... A nagy átlagnak meg főleg adósságot emel...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@ómió: Esztergályosoknak,lakatosoknak...fizikai munkásoknak és az összes olyan kétkezi munkásoknak akik ezt a vérszívó bagázst eltartják mikor a kurva anyjában fog emelni??
ómió
@namihami: Először kvázi elismered, hogy mindenkinek, ám "szelektíven", majd már a következő mondatban ezt mindjárt le is hazudod, hogy "csak csordatárs legyen"? Ekkora késztetés efftársiasságod számára a hazudozás, hogy még beosztani se vagy képes?
ómió
@Clavigo: A "nagy átlag" adósságát ti már "nyócév" alatt jól megemeltétek! És "micsoda kunszt": senkit se támogatva! 8000 milliárdról 22000 milliárdra! Aztán, ha ennek évi 1000-1500 milliárdos kamatterheit sorban hozzáadod, már meg is érkeztél az "emelésetekhez"!
ómió
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Leragadtál Böszme efftársad népzsebelésénél? Ennyire "megfogott"? Évente vannak emelések, vagy már ezt is le kell hazudnotok? Jövőre a minimálbér magasabb lesz, mint az efftársaid idejében az átlagbér volt! A mai átlagbér meg már több, mint a duplája a böszmekorszakénak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.