Minden 100 forint kiadásból 2 sportra, 1 pedig vallásra ment. A vallással kapcsolatos kiadások megháromszorozódtak menet közben, de a sportkiadások is közel duplájukra híztak.

Nagy lendülettel önti a százmilliárdokat az Orbán-kormány a sportba és a vallásba

Fotó: pixabay.com

Az ország központi költségvetése átláthatatlan, köszönhetően egyebek mellett annak, hogy a kormány folyamatosan, már az életbe lépése előtt módosítgatja. Immár a költségvetés teljesüléséről szóló zárszámadásban is egyre több a kérdőjel, a járvány elleni védekezés ezermilliárdos keretéből a kormány például nem nyilvános, egyedi döntések alapján csoportosított ki pénzeket – és a zárszámadásból sem derül ki, pontosan milyen célokra.

Az egyházakon nem spórolt az állam, a tervezett 73 milliárd helyett 229 milliárd jutott hitéleti tevékenységekre, vagyis a tervezett összeg háromszorosa. Sportra 292 milliárd helyett 528 milliárd ment, vagyis a tervezett összeg közel duplája.

A sport és a vallás bőkezű állami dotálása aligha váratlan fejlemény – bár egy pandémia közepén talán kissé visszás, még ha a sportba a lakossági szabadidős tevékenységek is beleszámítanak –, a magyar állam évek óta kiemelkedően sokat költ ezekre a funkciókra.

Nem csak a többi funkcióhoz képest, hanem uniós összehasonlításban is.

Ennyi év után már csak az a meglepő, hogy a költségvetéseket még mindig relatíve alacsony sport- és vallási célú kiadásokkal tervezik – amiket minden évben sikerül alaposan túlteljesíteni.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Az egyházakon nem spórolt az állam, a tervezett 73 milliárd helyett 229 milliárd jutott hitéleti tevékenységekre, vagyis a tervezett összeg háromszorosa. Sportra 292 milliárd helyett 528 milliárd ment, vagyis a tervezett összeg közel duplája."

Itt már nem elég egy kormányváltás.
namihami
Ha sikerülne egy kormányváltás, akkor az egyházak tudomására kell hozni, hogy 200 évre ELŐRE felvették az állami támogatásokat. Marad a hívők zsebe vagy a Vatikán kincstára.
Nessy
Ettől fog a gazdasági növekedés beindulni! Különösen a hozzáadott értéket képviselő beruházások!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.