A miniszterelnök-jelölti vita nem rég ért véget, eközben Karácsony Gergely közösségi oldalán tett közzé egy közleményt, amelyben elsőként a két évvel ezelőtti önkormányzati választást emlegeti.

Így kampányol Karácsony Gergely Márki-Zay Péterért
Fotó: MTI/Kovács Attila

Budapesten és számos vidéki településen az emberek ellenzéki vezetőkre bízták a helyi közösségek sorsát. Ezen a napon 14 polgármestertársammal, a valódi változás és egy önkormányzatbarát kormányzat kialakítása érdekében Márki-Zay Péter támogatására kérjük honfitársainkat.

- kezdi bejegyzését, majd felhívja arra a figyelmet, hogy szerinte az Orbán-kormányok az elmúlt több mint tizenegy évben "szisztematikusan rombolták" a független önkormányzati rendszert, "súlyos válságba sodorták a helyi ügyek" képviseletét ellátó és az emberekhez legközelebb álló helyhatóságok működését.

Úgy gondolja jelentősen csorbultak az önkormányzatok jogkörei, a fejlesztési források odaítélését pedig alapvetően a "pártpolitikai hűségtől tette függővé a kontrollját vesztett hatalom".

Szerinte nem kérdés, hogy a hatékony önkormányzati rendszer visszaállításához, a helyi demokrácia megerősítéséhez kormányváltásra van szükség.

Ennek érdekében, a most még fennálló kisebb-nagyobb nézetkülönbségeket félretéve, össze kell fognia és együtt kell működnie a demokratikus pártoknak, a civil szervezeteknek és minden, a változást kívánó, felelős állampolgárnak.

Hozzátette:

Az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétele a kormányváltásnak. Ahhoz ugyanis olyan személyre is szükség van, aki Orbán Viktor legyőzéséhez megfelelő támogatottságot, vagyis erős társadalmi többséget képes szerezni; olyan, aki kellő határozottsággal és erővel tudja megvívni az elkövetkezendő idők embert próbáló küzdelmeit, és jövő tavasszal is győzni tud.

Kiemelte:

Mi ezt az erőt ma Márki-Zay Péterben látjuk, aki kellő elszántsággal, hiteles politikusként arca lehet a győztes ellenzéki együttműködésnek, Hódmezővásárhely sikeres polgármestereként pedig jól ismeri az önkormányzatok helyzetét, kész visszaadni autonómiájukat és megszüntetni a politikai érdekeknek való kiszolgáltatottságukat. Éppen ezért kérjük minden, a magyar demokrácia visszaállítását a szívén viselő honfitársunkat, hogy az ellenzéki előválasztás szombat estig tartó második fordulójában vegyen részt és támogassa a tavasszal is esélyes jelöltet, Márki-Zay Pétert!

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
Karácsony szava már semmit nem ér. Leszerepelt!
Nyírfa
Nemcsak én vagyok csalódott, Magyar György is az. Gergelynek politikailag vége van.
Ja: hétfőn leadtam a szavazatom, Klárára. Szép nagy , erős ikszet rajzoltam.
Béla333
Van aki ért a szóból és van a DK-s!
Hajrá Márki-Zay!
ómió
És az se zavar, hogy országosan nagyobb dugókat csinálna, mint te Pesten?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.