Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégei Antal Attila politológus és Deák Dániel vezető elemző volt.

A kormánypárti elemző megmagyarázta, miért nem tévedett most sem a Fidesz
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A műsorvezető először Deákhoz fordult és felelevenítette, hogy a legutóbbi találkozásukkor arra a kérdésére, hogy mi lehet a végeredmény Deák azzal válaszolt

Teljesen mindegy, a végeredmény előre meg van írva. Ezt az Előválasztást Karácsony fogja megnyerni, mert, hogy előre le vannak osztva a lapok, Gyurcsány ezt előre leosztotta

- idézi Deák szavait a műsorvezető.

Arra a kérdésre, hogy Deák tévedette vagy "még sem Gyurcsány diktál az ellenzéki oldalon" a vezető elemző úgy válaszolt:

Sőt, még múlthét hétfőn szintén Attila ott volt a műsorban ott is azt mondtam, Karácsony Gergely lesz a befutó, Facebook oldalamon hosszan részleteztem az okait. Elemzők vagyunk, a rendelkezésre álló adatokból tudunk mi is dolgozni. Az látható volt, hogy az egész struktúra Karácsony Gergelyre van kitalálva. Egyébként múlthét csütörtökön nem véletlenül például az MSZP, LMP, Párbeszéd politikusai győzködték hosszasan Karácsonyt, hogy ne lépjen vissza. Valószínűleg egyébként nem bírta a nyomást, nem bírta a stresszt, egyes hírek szerint hát ilyen roham tört rá vagy pánik tört rá, nem bírta gyakorlatilag a nyomást. Így hát emiatt kellett egy B tervet előhúzni.

Hozzátette:

Egyébként ez a Fidesz számára egy kedvező forgatókönyv, mert mindenki egyébként a Fideszben arra készült, hogy Karácsony lesz majd a kihívó. Nem véletlenül Gyurcsány Ferenc mellett az ő neve szerepelt a plakátokon.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz számára miért ez a kedvező forgatókönyv, úgy válaszolt Deák:

Ő az egyik legnagyobb politikai ellenfele a Fidesznek. Gyurcsány Ferenc mellett Karácsony volt ott a plakátokon. Értelem szerűen azért foglalkozott a Fidesz ennyit Karácsony Gergellyel, mert a mérések azt mutatják, hogy ő tud a legtöbb embert megszólítani az ellenzéki térfélen.

Akkor tévedett a Fidesz? – érkezett a kérdés.

Karácsony Gergelynek van egy olyan tulajdonsága, mint egy ilyen memória szivacs, ahhoz tudnám hasonlítani. Összenyomódik a nyomásra, támogatottságra is, de mindig vissza lehet nyerni az eredeti formáját. Látszik nála, hogy hiába csökkent a támogatottsága, de neki volt a legnagyobb tartaléka, akár a bizonytalanoknál, megtudta szólítani a baloldali szavazókat is. A jobbikosokat is maga alá tudta gyűrni. Látszódott, hogy ő a tökéletes jelölt. Nem véletlen egyébként, hogy a Fidesz őt támadta. Elemzőként is értetlenül állok amit, hogy visszalépett.

- magyarázta Deák, majd hozzátette:

Márki-Zayról az elmúlt napokban annyi nyilatkozat van, hogy ezt a Fidesz nagyon könnyen ki tudja használni. Márki-Zay Péternél sokkal több olyan támadási felület van, ami méginkább csökkentheti a támogatottságát.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: ATV Egyenes beszéd
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Még egy buzi.
Már számolni sem lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Hát, ez minden volt, csak egyenes beszéd nem. Az "elemző" elemi szinten összehord hetet-havat, éppen csak azt nem tudja kimondani: tévedtem. Tarthatna ezek után tanfolyamot: Hogyan hiteltelenítsük önmagunkat néhány egyszerű lépésben címmel.
Aki Én
Még egy buzi.
Már számolni sem lehet.
Nessy
Lehet, hogy ő tudta mit akar mondani, de sikerült olyan értelmetlen mondatokat alkotni, hogy a tv-ben ez a tragédia.
colibri
Ez a dilis dániel az elemzők közt is a legalja, már a neve hallatán is rosszul vagyok, amikor meghallom, hogy okoskodni hívták a műsorvba. Senkit nem hallgat meg, belebeszél, csak ő beszél.. A jövő orbániájában nagyon sokra vinné, de reméljük, 2022 áprilisától más tollal írunk majd és ez a s@ggnyalonc IS a kukába kerül.
ómió
Hogy miért? Mert a bolsi mind "egykutya"!
namihami
Eddig ismerhettük a ""Szerencsés Dánielt"".
Most, a Fidesz rénén betekintést nyerhetünk, hogy milyen a Szerencsétlen Dániel.
Aki Én
@ómió: Igazad van, habár ez nem a te érdemed, hiszen a fidesz tele van bolsikkal, könnyű meglátni, hogy mennyire egykutyák. Végre valami, ami neked is megy.
ómió
@Aki Én: Már megint romlott az állapotod és a magadéit, az efftársaidat is másokhoz hazudod? De legalább a mai internacionálétokat, együtt az efftársaiddal, elénekeltétek már? Vagy azt is a Fideszre kell már hazudnotok?
Aki Én
@ómió: Az internacionálé éneklést meghagyom neked és a libsi internacionálé alelnök, néhai ifjú kommunista gazdádnak, te kotorék bolsi suttyó. Ti már bizonyítottátok, hogy elengedni képtelenek vagytok a múltat, csak letagadni.
ómió
@Aki Én: Ne hazudd másra "szent zsoltárotokat", bolsiék elmebetege! Még lemaradsz a Lenin Díjról emiatt, idiótája! Efftársaid - tudod: akiknek csápolsz - legutóbbi kongresszusán még úgy harsogtátok, hogy a falak is beleremegtek! Most meg másra hazudnád? És a Lenin szobor még nem szakadt rád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.