Szeptember 2-án került megrendezésre a Magyarország-Anglia világbajnoki selejtezőmérkőzés, amelyet az Eb-döntés vendégcsapat 4-0-ra nyert meg a Puskás Arénában. A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, amire hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolóktól a telt házas mérkőzésen.

A magyar-angol miatt már van, akiket két éves kizárással büntetett az MLSZ
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, majd rasszista megnyilvánulások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette, valamint 200 ezer svájci frank megfizetésére kötelezte az MLSZ-t – írja a 24.hu.

Az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordult a magyar szurkolók rasszista viselkedése miatt. Az angol lapok is kiakadtak a magyar szurkolók viselkedése miatt a vb-selejtezőn.

A magyar szövetség akkor közölte, kitiltásra számíthatnak a rendbontó szurkolók. A lap megkérdezte a szövetséget, hogy áll az ügy.

Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást

- válaszolt kérdésünkre Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

Amennyiben a FIFA fegyelmi döntése jogerőre emelkedik, ahogy azt már korábban is jelezte, az MLSZ polgári peres eljárás keretében a bizonyítottan rendbontókra hárítja a pénzbüntetést.

Az egyik zárt kapus mérkőzést már letöltötte a válogatott, Albániától szinte teljesen üres lelátók előtt kapott ki Marco Rossi csapata, csak albán VIP-vendégek lehettek ott a Puskás Arénában. A második zárt kapus meccsre vonatkozó ítéletet két évre felfüggesztették.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.