A szerda esti vita egyik félmondata érdekes kérdéseket vet fel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
Simán!
Ha alkalmatlanná válik a feladatra, ha az ország érdekeivel ellentétes intézkedéseket hoz - SIMÁN !!!
Orbán, a fentiek alapján már régen nem lenne miniszterelnök, már régen egy börtönben rohadna!
De mint tudjuk, Magyarország már nem jogálam, Magyarország már csak látszatdemokrácia valós tartalom nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@RonaGyuri: Most mondd, a lüke amcsik is így csinálják. Nonszensz.
RonaGyuri
@Nyírfa: tévedsz az amcsik nem így, sőt nagyon másképp csinálják!!! Ab ovo nagyon más az államiságuk, a jogrendjük és a választási rendszerük,!!! =))
Béla333
"a dolog nagyon egyszerű: vagy Márki-Zay Péter, vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök. És ha Márki-Zay Péter lesz, az milliók életében hoz pozitív változást."
"Persze nem mindenki akarja az elszámoltatást, avagy azt, hogy a lopás tilalma és üldözése mindenkire vonatkozzon. Utalt az MSZP bizonyos elnökségi tagjaira – így vélhetően Tóth Csabára, aki Hadházy ellenfele volt a zuglói választókerületben addig, amíg vissza nem lépett –, de kíméletlen küzdelmet hirdetett a korrupció ellen, és kiemelte, ezt a harcot van esélyük megvívni azzal a hatalommal szemben, amely most megijedt, és turbófokozatra kapcsolta a rablást."
telex.hu/belfold/2021/10/14/markizaypeter-karacsony-gergely-orosz-anna-sajtotajekoztato
RonaGyuri
@Nyírfa: Jaj de jó, hogy mondtad ezt az amcsi hasonlóságot. Persze a mienk az nagyon más, de itt is van egy igencsak releváns dolog, mármint az eredeti kérdés szempontjából.
a "United States presidential nominating convention "-kon szavaznak a delegáltak, hogy ki legyen a párt elnök-jelöltje!!! S dönthetnek a többhónapi több tucat előválasztás eredményeitől függetlenül is!!! =))
RonaGyuri
Előzetes parasztvakítás

Manapság a „Mit kíván a Magyar Nemzet?” sokkal egyértelműbb, mint a duma keletkezésekor, de mostanság felmerül az is:” Mit kíván a HVG?”

A derék portál „Lecserélhető-e menet közben az ellenzéki miniszterelnök-jelölt?” címmel cikket rittyentett. Az ember, persze ha nem teljesen tájékozatlan azonnal rávágja, hogy már miért is ne? Már csak azért is, mert
egyfelől; a magyar választási rendszerben nincs ME választás,
másrészt; mint ismert a hivatkozási alap amcsi előválasztásnál a „United States presidential nominating convention”-on sem kizárt a változtatás.
Ráadásul a dolog ennél is kacifántosabb. Kiderült, hogy a „Menet közben cserélhet miniszterelnök-jelöltet az ellenzék, ha van nála jobb vagy szétesik az összefogás?” kérdés valójában arra vonatkozik, hogy: mit fog szólni a Gipsz Jakab, ha nem az őneki kedves kéretik fel. Ami meglehetősen képmutató felvetés, lévén az előválasztás, mint olyan, csak valódi jelöltek/jelölés esetén működik. S a magyar jogrend szerint olyat kell a KE figyelmébe ajánlani, aki élvezi a megválasztott képviselők többségének támogatását. Ennek és kampányban nyomatott ME-jelölt castingnak az átfedése nagyon esetleges. Erőltetés pedig igencsak veszélyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.