Varga Judit közösségi oldalán számolt be arról, hogy szerinte már kicsit sem meglepő, hogy a "brüsszeli bürokrácia azonnal fenyegetőzésbe kezd", ha valami nem úgy történik, ahogyan azt elképzelték.

Varga Judit: "Az EP kudarcot vallott. Lobbik és háttéralkuk által befolyásolt, átláthatatlan intézménnyé vált"
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Úgy gondolja nem kellett sokat várni, hogy a lengyel alkotmánybíróság múlt heti döntése után az Európai Parlament bejelentkezzen 

a „ki a nagyobb védelmezője az európai jogállamiságnak és demokráciának” folyton újrainduló versenyére.

Varga Judit szerint az Európai Parlament az elmúlt években a "kicsinyes politikai csatározások színhelyévé vált". Szerinte a Parlamentet egyedül "ideológiai érdekei és saját hatáskörének bővítése foglalkoztatta és foglalkoztatja" ma is.

Az EP jelenlegi formájában kudarcot vallott. Lobbik és háttéralkuk által befolyásolt, átláthatatlan intézménnyé vált, ahol a képviselők sokszor a szerződések rendelkezéseit is átértelmezve, szuverén államokon kérnek számon olyan kérdéseket, melyek egyértelműen tagállami hatáskörbe tartoznak. Attól sem riadnak vissza, hogy más európai intézmények hatásköreit maguknak vindikálva, nyomás alá helyezzék őket. Mindezt azért teszik, mert vannak, akik máshogy gondolkoznak, mint ahogy ők szeretnék.

Hozzátette, hogy:

Ennek a folyamatnak egy kiváló példája, hogy az EP jogi bizottságának elnöke és alelnöke nemrég kijelentették, hogy ha az Európai Bizottság nem hajlandó záros határidőn belül fellépni a lengyelek és magyarok ügyében és nem alkalmazza a jogállamisági kondicionalitási rendeletet, készen állnak arra, hogy az EU Bírósága elé citálják az Ursula von der Leyen vezette végrehajtó szervet.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A vonó jobban áll a művésznő kezébe, mint a gazságügyi tárca. Ne felejtsen el közben sűrűn gyantázni, ha a főnökénél van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@fűre lépni szabad: Már az előbb is mondtam: akkor, húzzál bele! Vagy ennyit se értesz?
Aki Én
Hogyan lehetséges, hogy egy kormánytag, egy felelős miniszter, egy többgyermekes édesanya ennyit, és ilyen gátlástalanul és pofátlanul hazudjon bele a magyar társadalom, közel 10 millió ember képébe, mindezt büntetlenül?
Hogyan?
Ha meg nem hazudik, mert még esetleg komolyan is gondolja, akkor képességei, szellemi állapota nem engedi, hogy felelős posztot kapjon egy ország irányításában.
Tényleg, ez hogyan lehetséges???
Aki Én
@ómió: Hogyan felejthetné ki bárki a gazdád gazdáját, mikor itt vagy te, te egysíkú idióta, és nincs is más témád?
Ha akarnánk sem tudnánk elfelejteni, te bolsi csicska.
ómió
@Aki Én:Már megint a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötri elmebajosságodat, bolsiék fajkreténje!? Gyuri gazdátok Orbánt még a bolsevizmusotok lebontásában támogatta, efftársék elmebetege - ennyit nem látsz meg(?) - ma meg már a tetvesbolsi fajtátokat támogatja a visszaépítésében! Agydonorod még mindig sehol?
fűre lépni szabad
Varga Judit olyan jókat mond/ír a Fideszről (másokat minősítve), hogy csak na!
fűre lépni szabad
Jaj, de durva ez a szám! Azért neked is tetszik, ugye bitch?

www.youtube.com/watch?v=lXw7l_JmjrE

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok