Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő felháborodott posztban írt arról, hogy Müller Cecília elrendelte, hogy a Covid-gyanús betegeket. 

Valószínűleg a Mentőszolgálat képtelen már ellátni a mintavétellel járó feladatokat, másfél év pedig nem volt elég arra, hogy kialakítsanak egy népegészségügyhöz tartozó mobil mintavételi egységeket, illetve közforgalmú helyeken mintavételi központokat állítsanak fel.

-írja. 

A háziorvosoknak a nem fekvőbetegek mintavételét kell elvégezniük az egészségügyi szakértő szerint.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő arról ír a Facebookon a népegészségügyi központ utasítása alapján, hogy ezentúl a háziorvosoknak is be kell segíteniük a nem fekvőbeteg páciensek koronavírus-tesztelésébe. A dokumentumot Müller Cecília országos tiszti főorvos jegyzi – írja a HVG.hu.

Müller ebben arról ír, hogy az őszi időszakban mindig több a felső légúti megbetegedések száma, és a delta variáns miatt feltételezhető, hogy még több eset lesz. A nem fertőzöttek kiszűrése így kulcsfontosságú.

Müller azt is írja, hogy a tesztek elvégzéséhez antigén gyorstesztet és plexi arcvédőket biztosítanak a háziorvosoknak, de ez Kunetz szerint „sokkal inkább további kötelezettségnek, mintsem segítségnek tűnik.”

Forrás: HVG.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Qqberci: A nem covid gyanús beteg meg gyógyítsa meg magát ismét! Hány bőrt akarnak lehúzni a háziorvosokról??? Jönnek az őszi megfázásos betegek, influenza oltás esetleg harmadik oltás, és miután a szakrendelésekre lehetetlen időpontot kapni, sokszor a háziorvos az egyetlen mentsvár! Ennyire nincs fogalma Müller Ceciliának a valóságról???
justhpeter
@Nessy: Nemcsak Ciki Cilinek nincs fogalma a valóságról, hanem tőle felfelé az egész ökörkör tagjainak sincs.
Pálinkás Pál
ezzel mi a baj kommentelő társaim?...mutassatok még egy országot ,ahol a mentőket kötelezték náthakergetésre?...mindkét oldal belehülyült a covidba?...nem az a normális ,hogyha tüsszögsz,nem érzed jól magad, elmész a háziorvoshoz,aki kiszűri mi a bajod...?...ezzel szemben nálunk elvonták a mentőszolgálatot emiatt a marhaság miatt,és ez jócskán ,nektek covid híveknek is köszönhető...így nyugtattak le titeket...egyikőtöknek sem tűnt fel ,hogy ezt a cirkuszt mindkét oldal politikai okokból tartja fenn??? az ellenzék az "oltásellenes" a kormányoldal meg a " tömeggyilkos"... holott egyiknek sincs köze a valósághoz...ha valaha vége lesz ennek az őrületnek,javaslom,higgadtan nézzétek meg az adatokat, aztán bevallhatjátok magatoknak,csúnyán megvezettek titeket!!!
Pálinkás Pál
@Nessy: ti nem unjátok?...megint kötekedsz...mi nem igaz,abban amit írtam?...cáfolj,ne csak szövegelj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.