Kormányzati utasításra.  

A háziorvosok teljesen kikészültek! Jövő héttől gyorstesztet kell végezniük minden covid-gyanús betegnél

Fotó: MTI/Kovács Attila

A háziorvosok ledöbbentek a kormány döntésén, miszerint jövő héttől antigén gyorstesztet kell végezniük a Covid-gyanús betegeknél. 

A Népszava szerint aláírásokat gyűjtenek a háziorvosok, miután az operatív törzs elrendelte, hogy a felső légúti tünetekkel orvoshoz fordulók mindegyikénél végezzék el az antigén gyorstesztet a rendelőjükben. 

Az aláírást kezdeményezők szerint viszont a feladathoz se eszközük, se megfelelő körülményeik nincsenek.

A háziorvosi rendelők döntő többségében nincs lehetőség a fertőzésgyanús és nem fertőző betegek elkülönítésére. A biztonságos mintavételhez, az előírt infekciókontroll-szabályok betartásához pedig egy plexi arcvédő nem nyújt kellő védelmet. A járványügyi szabályok szerint ezeket a vizsgálatokat komplett védőruházatban lehetne csak elvégezniük, ám rendelés közben nincs idő arra, hogy az orvos akár napjában többször szabályosan beöltözzön, levetkőzzön és mellette párhuzamosan végezze a betegellátást, oltson a Covid és az influenza ellen.

A járványügyi protokoll azt is előírja, hogy amennyiben pozitív mintát találnak, akkor ezt követően el kellene végezniük a rendelő, a váró teljes fertőtlenítését. Azaz mindehhez ki kellene üríteni a rendelőt, ám ezzel ellehetetlenül a többi, más panasszal jelentkező betegek ellátása.

A Népszava úgy tudja: péntek éjfélig gyűjtik az aláírásokat a háziorvosok, és szombat reggel továbbítják azokat az Operatív Törzsnek.

Forrás: Népszava, Mfor.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessen mondani, a mezei beteg, a covid gyanúsakkal együtt egy kis váróban várjon sorára, hátha rá is jut idő? A plexi álarc aztán mire jó? És ha pozitív egy eset, akkor mindenki hagyja el rendelőt, mert fertőtleníteni kell. Most már kereshetnének az EMMI-be legalább egy embert, aki látott már belülről működni egy kórházat, rendelőt, alapellátást.Nem csak protokoll látogatáson.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Mert te mindenhez jobban értesz mint más.
division
@Nyírfa: @kereső: fűre lépni szabad kb. ezer névvel van itt, és ugyanebben a stílusban nyomja mindegyikkel. Egy meg nem értett ember:-)
division
@Pálinkás Pál: Hiszed te...A gond az, hogy ahhoz is úgy gondolod jobban értesz amiről életedben nem tanultál, vagy senki nem magyarázta el neked miként is működik. Sok ilyen ember van, nejemnél az oviban is a 6 elemis anyukák gondolják magukról azt, hogy mindenkinél mindent jobban tudnak:-)) Két perc és már válaszoltál, te tényleg el sem mozdulsz a propi oldaláról a nap 24 órájában:-))
kereső
@division: De, amikor felcsillan a humora, az jobb, mint amit Ti adtok elő járvány ügyben Palival. Tudhatnád, hogy rögeszmésen ragaszkodik a teóriájához, a tagadás tagadásához- ezért aztán én már inkább átlépem, ha a covidról van szó.
division
@kereső: Pont az a baj, hogy nála ez nem humor, hanem valamiféle elmebaj. Istenről hadovál, meg hogy mindenkit megöl, miközben nagy eséllyel egy 40 kilós gyerek a fotelből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.