Apró adalék, hogy a kutatást végző szervezetet a kormány pénzeli.

Orbán marad 2022 után is a miniszterelnök? Itt a friss kormányközeli kutatás eredménye
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az aktív szavazók kétharmada szerint a tavaszi választás után továbbra is Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke, függetlenül attól, hogy ki lesz a baloldali előválasztás második fordulójának miniszterelnök-jelölti befutója – közölte legfrissebb kutatása alapján a kormánybarát Alapjogokért Központ pénteken a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írták, hogy Orbán Viktor Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje ellen is jóval esélyesebb a megkérdezett, következő választáson szavazóként megjelenni kívánó magyarok szerint:

míg Dobrev Klára ellen 71, Márki-Zay Péterrel szemben 66 százalék mondta azt, hogy Orbán Viktor 2022 után is miniszterelnök marad.

A kutatásból kiderült az is, hogy a megkérdezettek a baloldali előválasztás mindkét kormányfőjelöltjét egyformán esélytelennek tartják:

Dobrev Klára 18, Márki-Zay Péter 17 százalékuk szerint győzhet 2022-ben – ismertették.

Hozzátették: az, hogy mindkét politikus esetében tízből kevesebb mint két magyar gondolja úgy, hogy valamelyikük kormányfő lehet jövő tavasszal, igazolja azt a feltételezést, hogy a választók előre lejátszottnak tartják a folyamatot.

"Annak eredményét beárazták, a két jelöltet egymással csereszabatosnak vélik: mindegy, melyikük végezne az első helyen, az igazi nyertes Gyurcsány Ferenc lenne"

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez valami dobogón áll,vagy liliputban tett látogatást?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Gyurka80: Persze. Nem is azért költözött a kiccsalád Spanyolországba mert látványosan nagy volt az érdeklődés az előválasztás iránt. Áh, dehogy.
gina
Hahhahahha nevetséges OV elhintette ezt, de be van k@kálva a nadrágjába annyira retteg ez az elmebeteg,,,,,,
gina
KI mondta ezt a Demokrata szenny oldal vagy 888. hu hahahahhaha a birkák el is hiszik de nem fog bejönni szemét muzsikus, az ellenzék elhúzza a nótád cigány tolvaj !!!
division
@gina: Hahhahahha, ilyen ellenzékkel haláláig Orbán marad a miniszterelnök, hahhahahha:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.