Ötven cseh rendőr érkezett pénteken Budapestre, hogy részt vegyen a határőrizetben.

Ötven cseh rendőr érkezett Magyarországra, hogy segítsen a határokon
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Komoly biztonsági fenyegetés Európa számára a növekvő migrációs nyomás – mondta Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes az egység fogadásán.

Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságát szolgálja a déli határok védelme. A magyar rendőrség mindent megtesz Európa biztonságáért. Az illegális migráció elleni küzdelemben fontos a nemzetközi segítségnyújtás – hangsúlyozta a tábornok.

Folyamatosan nő a migrációs nyomás, az illegális behatolási próbálkozások száma 2019-ben mintegy 17 ezer volt, napi átlagban 47, tavaly 46 ezer, napi átlagban 126, idén pedig 90 ezer, napi átlagban 315. Az embercsempészek is sokkal aktívabbak, idén 915 eljárás indult ilyen tevékenység miatt, ami közel háromszorosa az előző év azonos időszakában tapasztaltnak – közölte Kuczik János Zoltán.

Elmondta: a magyar rendőrség támogatást nyújt más országoknak, elsősorban a nyugat-balkáni határszakaszokon. Észak-Macedóniában 10 kontingensben 300, Szerbiában 9 kontingensben 180, Szlovéniában 4 váltásban 12 magyar rendőr segítette a határvédelmet, továbbá idén a Frontex-műveletekben is részt vett 157 magyar rendőr. E mellett a magyar rendőrség fogad kollégákat Ausztriából, Szerbiából és Csehországból.

Kuczik János Zoltán kiemelte: a visegrádi országok elsőként reagáltak a migrációs kihívásokra.

Már 2016-ban érkezett egy 50 főből álló cseh kontingens Magyarországra. A magyar kormány mindent megtesz, hogy megvédje a rábízott határszakaszt, de ehhez közös fellépésre van szükség. A magyar-cseh határvédelmi együttműködés hozzájárul a két ország közötti jó kapcsolatok továbbfejlesztéséhez és a migráció megfékezéséhez – közölte.

Tibor Bial, a Cseh Köztársaság nagykövete a rendezvényen felidézte, hogy nemrég született meg a két ország közötti újabb megállapodás a cseh segítségnyújtásról, és már meg is kezdődhet a közös munka.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fűre lépni szabad
Nem hiszed, hogy ez megtörténik?
A kutyát nem érdekli, hogy te miben hiszel rosszul!

A római istenekben qrva soka hitek.
A görög istenekben is qrva sokan hittek.
Hiába hittek, egyik isten sem volt !!!
Már senki nem hisz bennük - vágod ezt, te faszparaszt valamiben hívő?
jesz
@Rockxy: haha...ez egy jópofa szójáték...ügyes.
jesz
van egy olyan érzésem, hogy a rendőrök álmai közt a határőrizet nem szerepelt...

Akármelyik nemzet rendőrei, akármelyik határon csak szenvednek...jön a tél, nemigazán álomidőjárással...főleg a sár...az étkezés, szállás nem tudom milyen, de biztosan szerény. Oszt vízágyút, paprikaszprét hoztak-e, vagy morcos harcikutyákat?

Akiket az ország belsejében kapnak el(ha elkapnak) azok hogy kerültek be? Ez nem világos...
ómió
Pedig a migriket a Szemlőhegyre kéne küldeni! A Böszme "még jól is járna" velük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.