Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre. A köztársasági elnök megválasztása most kardinális kérdés lesz, […]

Forrás: olkt.net
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Szuper jó ötlet Magyar Györgytől. Ezzel tovább lehet tematizalni a politikai eletet az ellenzéknek. Gondolom a fideSS most bedob egy nemzethy konzultációt, vagy egy masik bekamenetet :)
RonaGyuri
Ha egy üzlet beindul??

A hülyeségen túl, ez is egy Újabb ékes bizonyítéka annak, hogy Magyar-ék egy kukkot sem fogtak fel a választási rendszerek lényegéről és működéséről

Azt követően, hogy sikerült egy szerencsétlen előválasztással csillogniuk – szögezzük le a 106 előválasztás még értelmesnek is tekinthető, de ez a ME-jelölt csating-shpw??? =)) –újabb, s ha még lehet ennél is bornírtabb marhasággal álltak elő.
A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában jelentette be Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke köztársaságielnök-jelölti előválasztást is terveznek!!! =))
Elsőre, csak úgy választópolgárként is a fejemhez kaptam: Hol élnek ezek? Mit értettek meg az ME-jelölt csating-showjuk tanulságaiból?
Aztán eluralkodott rajtam a választástechnikai szakértő.
Közbe kell vetnem; tegnap jelentették be, hogy elhunyt a népességnyilvántartásunk „apukája”, RIP!!
Mit is mond ez szerencsétlen jogász???
„tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg”. De legalább választják, nem úgy mint az ME-t, akinek a parlament is csak szavaz a benyújtott kormányprogramjáról! Persze ez a jogászokat nem szokta zavarni, az egyikük „érve” szerint: itt is van választás, a KE választ, hogy kit kérjen fel! =))
Majd hozzáfűzte: szerinte az „állampolgárok mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.”! Nos úgy vélem, hogy ez logikájában nem igazán áll messze az orbáni „én vagyok Magyarország” elmebeteg rángásából. De nagyon úgy tűnik még a szépemlékű Torgyán Józsi-bá ambiciónális idétlenkedéseitől sem áll távol!
Aztán végül előáll az igazi jogászi baromkodással is:
elsőbb rögzíti, hogy „ nincs kétsége, hogy a ’133 hős’ meg fogja választani a Fidesz jelöltjét”. Nos itt álljunk meg egy pillanatra! Ezzel igazából elismeri, hogy ez az egész cirkusz pótcselekvés (ahogy az ME-s is), hiszen de jure a képviselők független döntése a meghatározó!!!
No de vissza a nagy jó-jó-gászkodóhoz!...
RonaGyuri
@RonaGyuri: ...
No de vissza a nagy jó-jó-gászkodóhoz!
„a köztársasági elnök személyére ’tegyünk mi javaslatot’. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál (melyiknél??? egyéniek vagy az ME???, én teszem hozzá), jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse ”!
Nos azt kell mondjam, hogy túl azon, hogy ez egyértelmű bizonyíték arra – még akkor is ha nem zárható ki (ahogy Orbánnál is sokszor felmerül), hogy egy kukkot sem értenek az egészből -, hogy csak és csupán jogászkodásról van szó, még ebben is akadnak alapvető hiátusai. Igen nagyfokú gond van azzal aki a „nemzet egységét megtestesítse ” kifejezést idézőjel nélkül leírja a mai matyar rögvalóságban! =))
verőce21
Börtönbizniszes Magyarnak annyira megtetszett ez a "választásibizottságosdi", hogy most mindenre rá akarja húzni...,
különben mehet vissza válóperes ügyvédnek, hogy betegre keresse magát...
Pálinkás Pál
ez egyre nevetségesebb...eddig még magyart tartottam az egyik legértékesebb ellenzékinek, ez most szertefoszlott..
kereső
Ez egy szuper ötlet (lenne), ha nem látnám élőben, hogy mivé lett a most zajló "előválasztás" eredeti koncepciója.Mert ami most már itt zajlik, az egyetlen ember jövőjéről szól, nem az országéról.Ismét, mint 30 évvel ezelőtt- a fejünk felett kivánnak eldönteni dolgokat- figyelmen kivül hagyva több százezer ember véleményét. Újabb és újabb árkokat ásva- "nemzet/haza egyesités cimén, önjelölt próféták, és messiások.
Akkor meg nem mindegy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.