Az Országgyűlés elnöke egyre súlyosbodó, de múlt századi kihívásként beszélt a parlamentben a demográfiai robbanásról vagy hanyatlásról, a globális felmelegedésről, az illegális migrációról, a nemzetközi terrorizmusról.

Kövér László elszabadult: attól tart, hogy hamarosan mások által is irányítható lesz a gondolkodásunk
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kövér László azt mondta, az államok és a multinacionális vállalatok küzdelmének tétje világszerte az országok pénzügyi, gazdasági, természeti és emberi erőforrásai feletti rendelkezési jog megtartása, illetve megszerzése.

A házelnök szerint a nemzeti önazonosság gyengítésének és felszámolásának kísérlete

a magánhatalmak egyik támadó fegyvere lett egy új globális világrend kialakításáért folytatott harcukban.

Kövér László kijelentette: a nemzeti önazonossághoz való jog biztosítása, nemzetközi kodifikációja és érvényesítése hatékony önvédelmi fegyvert adhat a nemzeti államok kezébe a magánhatalmakkal szemben.

Szerinte ha a nemzeti önazonosság elenyészik, akkor a nemzeti elven szerveződött Európában megszűnik legfontosabb államalkotó és államfenntartó tényező, a nemzet. Úgy fogalmazott: minden európai állam elveszítheti az őt fenntartó közösséget, elveszítheti történelmi létjogosultságát, kénytelen lehet átadni helyét a magánhatalmaknak és felolvadni "az Európai Egyesült Államok fedőnevet viselő magánhatalmi képződményben".

Ezért a nemzeti önazonossághoz való jog mint egyetemes emberi jog nemcsak a többségben vagy kisebbségben élő nemzeti közösségek érdekeit védi, hanem általában szolgálja és erősíti az államok mint közhatalmak érdekeit is

– jelentette ki.

A minden embernek az anyanyelvéhez, a nemzeti kultúrájához és a szülőföldje otthonosságához való jogának biztosítását hasonlóan újszerű és időszerű kezdeményezésnek tartotta, mint a chilei parlament idén szeptemberben elfogadott alkotmánymódosítását az emberi identitás neurológiai védelméről.

Elmondta, idáig az emberi agyműködését alapvetően csak ideológiai módszerekkel, azaz a koponyán kívülről lehetett befolyásolni, mostanra azonban egy olyan korszak küszöbére érkezett az emberiség,

amikor az agykutatás és a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy az emberi agy és gondolkodás működése neurotechnológiai eszközökkel, koponyán belülről is mások által befolyásolható, módosítható és irányítható legyen.

A házelnök véleménye szerint a tudomány vívmányai mindig lenyűgözőek, de szabályozás hiányában sokszor életveszélyesek.

Kövér László szükségesnek nevezte, hogy a neurotechnológia területén új etikai szabályokat, új nemzetközi jogi egyezményeket, új emberi jogi fogalmakat alkossanak, "hogy az emberiség ne rabjává, hanem haszonélvezőjévé váljon a technológiai fejlődésnek".

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Téged ez a veszély nem fenyeget. Mert ami nincs, abba semmit nem lehet beültetni.
ómió
Hát, ha tovább tart az "orwellizálódás"...!
Emmersson71
"Kövér László elszabadult: attól tart, hogy hamarosan mások által is irányítható lesz a gondolkodásunk"

Az övét már rég Orbán irányítja.
Emmersson71
@Shikari: Aha... Azért nézd már meg azt, hogy a bolygónk "színei" közül melyik a minoritás, és mégis ő a vezető! De megy a rettegés, hogy "túlszülik Európát" a "többiek" - pedig az evolúció hosszú távon mindig győztest hirdet :P
fűre lépni szabad
Kövér "bitch" Lászlónak küldik szívből szívesen a ... dolgozói - geccci: www.youtube.com/watch?v=lXw7l_JmjrE

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.