Karácsony Gergely visszalépésével is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót a baloldalon – mondta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba, derül ki az MTI-ből.Dömötör Csaba a Magyar Nemzetnek: mindegy, ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”Fotó: Telexponthu/YouTube

Dömötör Csaba kifejtette: valójában mindegy, hogy ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”, mert a mindenkori politikai erőviszonyokat az határozza meg, hogy kinek hány képviselője van az Országgyűlésben.

Márpedig az első fordulóban eldőlt, hogy a DK-nak lesz a legtöbb, remélhetőleg továbbra is ellenzékben

– jegyezte meg. Ez azt jelenti, hogy a DK hozza majd meg a döntéseket, és mindegy, hogy kit raknak a kirakatba.

Bárhogy is legyen, a kirakatba állított szereplők mögött ugyanazok az arcok jelentkeznek a hatalomért, mint korábban

– fogalmazott a politikus.

Márki-Zay Péterről úgy vélekedett:

egy párt és képviselőtársak nélküli ember csak akkor lehet baloldali miniszterelnök-jelölt, ha megállapodik a baloldallal, és Márki-Zay ezt minden bizonnyal megtette. Hozzáfűzte, hogy bár Márki-Zay jobboldali politikusként határozza meg magát, ugyanakkor úgy viselkedik, olyanokat mond és úgy is cselekszik, mint egy baloldali politikus, és semmi köze a jobboldalhoz.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, a kormány mindettől függetlenül teszi a dolgát.

Az a feladata, hogy erősítse az országot és újraindítsa a gazdaságot. Az ennek érdekében született döntések közül kiemelte, hogy biztosnak látszik a családi adó-visszatérítés, a zöldcsokkal tovább bővült az otthonteremtési program, jó esély van a kétszázezres minimálbérre is, és januártól a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük.

A kormány a járvány nehézségei ellenére is bizonyítani fogja, hogy a mostani az országépítés időszaka. Azonban Budapest példája is mutatja, hogy akár egy év alatt is le lehet rombolni azt, amiért magyarok milliói egy évtizedet dolgoztak.

Tanuljunk ebből, és ne hagyjuk, hogy a baloldal az országgal is megtegye azt, amit a fővárossal!

– figyelmeztetett Dömötör Csaba.

Forrás: MTI
Fotó: Telexponthu/YouTube

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Tényleg mindegy ki nyer hiszen a Fasiszták még soha nem buktak demokratikus választáson, ezért van a Propaganda gépezetük. A fasizmus lényege pedig a hatalom és uralomakarás, mondta Mussolini.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Baker: majd ha a kormány engedi...addig marad a " szamizdat " tájékozódás a kórházakban dolgozóktól...
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 11:31
Ha már idézgetünk.
"
Magyarország az első Ázsián kívüli ország, amely az AIIB finanszírozását veszi igénybe, méghozzá a bank Covid-19 Helyreállítási Eszköze alatt. A hvg.hu szerint Magyarország azért kaphat vészhelyzeti támogatást a bank Covid-eszköze alatt, mert
pocsék az egészségügyi rendszer,
elöregedett és beteges a lakosság,
illetve az ország rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben.
Legalábbis ezt állítja az AIIB hitelkonstrukciót bemutató dokumentuma. Ebben hosszasan sorolják, hogy a járvány miatt a kezdeti sikerek ellenére a magas halálozási ráta és a népességszerkezet miatt az ország sebezhető állapotban van egy újabb járványhullám előtt. Magyarország lakossága emellett elöregedett, magas a krónikus betegségben szenvedők aránya, ezek pedig hozzájárultak a magas koronahalálozási-rátákhoz. Mindezek mellett pedig „Magyarország közegészségügyi intézményeinek jelentős része 50 évnél régebben épült, és fejlesztésekre szorul”.
"183 millió eurónyi, vagyis 64 milliárd forintnyi ún. kedvező finanszírozáshoz jut Magyarország az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankkal történő megállapodás eredményeként, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a hírt a Facebookján, miközben egyszer sem ejtette ki száján a hitel szót. A bejelentésben elmondta, hogy az összeget „többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre és egészségügyi védőeszközök beszerzésére is fordítjuk”.
"Az elhangzottak szerint a banktól származó „a piacinál kedvezőbb kamatozású forrás” az erősödő magyar–ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető, ráadásul Varga szerint a magyar kormány abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ázsiai régió érintettjei után elsőként nyújt nekik finanszírozási lehetőséget a bank. Röviden tehát: a kormány felvett 64 milliárd forintnyi hitelt egészségügyi fejlesztésekre egy ázsiai bankból, és ennek örülnek."
Néro
Dömötör Dömötör buta vagy mint hat ökör. Ja meg egy alja szemét is.
telegdilaci
Dömötör te hatökör ha látnád az igazságot,és belátnád hogy az egész Országot tönkretettétek,és nem csak Budapest példája hanem az egész Magyarország mutatja hogy raboltátok ki ezt a jobb sorsra érdemes Országot,amiért mi dolgozók,és az elődeink,keményen dolgoztak,ti csak be ültetek a készbe amit azután elherdáltatok,el pazaroltatok,szétloptátok!
Lepényleső
A tekintetben biztosan igaza van,ha a választások pont olyan tisztességesek lesznek jövőre mint 2012 óta az összes?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.