Karácsony Gergely visszalépésével is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót a baloldalon – mondta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba, derül ki az MTI-ből.Dömötör Csaba a Magyar Nemzetnek: mindegy, ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”Fotó: Telexponthu/YouTube

Dömötör Csaba kifejtette: valójában mindegy, hogy ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”, mert a mindenkori politikai erőviszonyokat az határozza meg, hogy kinek hány képviselője van az Országgyűlésben.

Márpedig az első fordulóban eldőlt, hogy a DK-nak lesz a legtöbb, remélhetőleg továbbra is ellenzékben

– jegyezte meg. Ez azt jelenti, hogy a DK hozza majd meg a döntéseket, és mindegy, hogy kit raknak a kirakatba.

Bárhogy is legyen, a kirakatba állított szereplők mögött ugyanazok az arcok jelentkeznek a hatalomért, mint korábban

– fogalmazott a politikus.

Márki-Zay Péterről úgy vélekedett:

egy párt és képviselőtársak nélküli ember csak akkor lehet baloldali miniszterelnök-jelölt, ha megállapodik a baloldallal, és Márki-Zay ezt minden bizonnyal megtette. Hozzáfűzte, hogy bár Márki-Zay jobboldali politikusként határozza meg magát, ugyanakkor úgy viselkedik, olyanokat mond és úgy is cselekszik, mint egy baloldali politikus, és semmi köze a jobboldalhoz.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, a kormány mindettől függetlenül teszi a dolgát.

Az a feladata, hogy erősítse az országot és újraindítsa a gazdaságot. Az ennek érdekében született döntések közül kiemelte, hogy biztosnak látszik a családi adó-visszatérítés, a zöldcsokkal tovább bővült az otthonteremtési program, jó esély van a kétszázezres minimálbérre is, és januártól a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük.

A kormány a járvány nehézségei ellenére is bizonyítani fogja, hogy a mostani az országépítés időszaka. Azonban Budapest példája is mutatja, hogy akár egy év alatt is le lehet rombolni azt, amiért magyarok milliói egy évtizedet dolgoztak.

Tanuljunk ebből, és ne hagyjuk, hogy a baloldal az országgal is megtegye azt, amit a fővárossal!

– figyelmeztetett Dömötör Csaba.

Forrás: MTI
Fotó: Telexponthu/YouTube

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Tényleg mindegy ki nyer hiszen a Fasiszták még soha nem buktak demokratikus választáson, ezért van a Propaganda gépezetük. A fasizmus lényege pedig a hatalom és uralomakarás, mondta Mussolini.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"Tanuljunk ebből, és ne hagyjuk, hogy a baloldal az országgal is megtegye azt, amit a fővárossal!"
KisTehen
"Mindezek következtében hazánk gazdasági növekedése tartósan felülmúlta az EU-27 átlagát. A 2010 és 2019 közötti időszak volt az elmúlt 100 évben hazánk legsikeresebb évtizede, hiszen a dinamikus gazdasági felzárkózás az egyensúly megőrzése mellett valósult meg, amire nem volt korábban példa a Trianon óta eltelt időszakban. Az évtized átlagában a folyó fizetési mérleg többletes egyenlege és csökkenő államadósság-ráta mellett valósult meg a konvergencia, vagyis a pénzügyi egyensúly szempontjából fenntartható módon.

A koronavírus-válság következtében a gazdasági teljesítmény világszerte megtorpant, de a kilábalásunk nemzetközi összevetésben is kedvező volt. Az ellenálló hazai munkaerőpiac és a hatékony válságkezelő intézkedések következtében az idei második negyedévben a magyar GDP már elérte a válság előtti szintjét. Ez eddig mindössze 11 uniós tagállamnak sikerült, amiből 6 a kelet-közép-európai régióban található (a három balti ország mellett Magyarország, Lengyelország és Románia)."

www.portfolio.hu/gazdasag/20211016/az-ordog-a-reszletekben-rejlik-teves-kovetkeztetesek-jelentek-meg-hazank-felzarkozasarol-505302?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
telegdilaci
Igaza van Ennek a Dömötör nevű bohóc szerint a Magyar nemzetnek, teljesen mindegy ki nyeri a választást,csak ne a Fidesz legyen ideje már a változásnak elege van az Országot kifosztó rablóbandából,lejáratódtak,mehetnek a Levesbe!
Shikari
Ez a cirkusz csak arról szól, hogy róluk beszéljenek minden nap!
tothjani
Tényleg mindegy ki nyer hiszen a Fasiszták még soha nem buktak demokratikus választáson, ezért van a Propaganda gépezetük. A fasizmus lényege pedig a hatalom és uralomakarás, mondta Mussolini.
Maxipocak
@telegdilaci: én a börtönnek örülnék.
Maxipocak
@KisTehen: neked ezért fizetnek, vagy a Lendvay utcában téged neveztek ki ügyeletes bohócnak? Miről vartyogsz te keretén? A többezer tönkrement vállalkozónak vagy a 30000 halottnak és a számtalan kezeletlen betegnek akik a führeredék parádés járványkezelésébe fognak meghalni???
KisTehen
@Maxipocak: akik még most, a 4. hullám idején is szarnak a többség érdekére
solidedge
A Fidesz állandóan a demokráciáról papol, ennek ellenére nem bírják elfogadni, hogy ellenzék is van az országban. Aljas, hazug banda.
Pálinkás Pál
@KisTehen: mit ugatsz te félhülye..tele a proszektura oltottakkal ...
gina
Elmebeteg barom, nagyon félhettek tele a gatya hahahhahahah ugattok csak senki nem hallja kivétel a sok IQ null fideszhivő
Nessy
@KisTehen: Mintha lenne egy kormány, amelynek feladata a járvány kezelése. Esetleg a valós védettségi igazolványok alapján lehetne szelektálni. De ez csak egy felesleges plasztik kártya, per pillanat. Minek vállalja az oltást, amikor a kutyát sem érdekli, be van e oltva, vagy nincs. Oda kósza-faszál, azt csinál, amit akar mindenki. Igaz, ez nem lenne népszerű intézkedés, és a választás előtt ezt nem vállalják be.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:47
"A szerző a Magyar Nemzeti Banki munkatársa."
Nem nevezném teljes komolysággal független szakértőnek.
fűre lépni szabad
Fostok?
Fossatok!
Meg akartátok folytani a demokráciját, de nem sikerült.
Hiába másolja Putyint a Putyin seggéből kilógó Orbán (vajon milyen anyaga van Putyinnak Orbánról, amivel zsarolja őt? - ha az egyszer kiderül. napvilágra kerül...)
vitriol
dömötör figyelmeztetése egy- apró korrekcióval- megszívlelendő: "Tanuljunk az elmúlt évekből és ne hagyjuk, hogy orbán azt tegye az országgal, amit a fővárossal tett!!!
Gauntlet
Fóbiátokkal forduljatok orvoshoz!
Bár ezen lehet már az se segít, csak mutatja nektek, hogy kell bebújni a muszájkabátba!
tudode
Hiszi a piszi!
.
Mit is? Azt, hogy a legszebb férfi korban élők, a diktaTÚRÁT fabrikált egyeduralkodó alázatos szolgái ne lennének tudatában anna, hogy megfélemlítve nincsenek annak tudatában, hogy milyen módon foglalhatták el a bársonyülőkéket, és hivatalból --szinte minden szinten-- feladatkörükbe tartozik a szerecsenmosdatás!
..
Amelyet nem cáfolt senki, nem egy utcaseprő, hanem a 2012 óta egy alkotmánybíró megkongatta a vészharangot, azzal megnyilatkoásáAval, hogy hasonlóan aki Nagy Imre újratemetésekor az ifjúsáág képviseletében említett hetedik koporSÓJÁHOZ irtuális koporSÓjába
.
----- .Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
-----------------------
.
Majd madáléptekkel, sunyi félművelt, kaparkurta parasztként, szintén a volt alkotmánybíró megnyilvánulásában egyenlen egy diktatűhoz nem hasonlító az átkosnál átkosabb ÚJ ÁLLAMÁVAL
.
---- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U
-------------------------
.
Rettegve a Stop Gyurcsányozással attól, akinél jobban nem lát bele senki az egyeduralkodó cinkelt kártyáiba, az államigazgatást PÁRTKÖZPONTTÁ degralálva azokkal, akik a kormánytisztviselők ETIKAI KODEXÉBEN foglaltakkal ellentében, megfélemlítéssel, nem képesek tiszteletben tartani, a 2020. december 18-tól hatálybalépett
.
HIVATÁSETIKAI KODEXBEN valószínísüthető aláirásokkal szentesítve
.
Hatályos 2020. december 18-tőlA Magyar Kormánytisztviselői Kar

---- Hivatásetikai Kódexe
mkk.org.hu/node/485
---------------------------
.
VERbális szinten sem azzal megfélemlítve, hogy
.
"Aki tisztességesen viselkednek, megsérülnek a "csatatéren" azt kihozzuk, aki nem arra lőni fognk"!
.
Erre a megfélemlítésre nem volt példa soha a magyar állam történetében!!!
Ludmilla
tényleg mindegy... a lényeg az,hogy elkotródjatok a helyetekre:a börtönbe...
KisTehen
@Nessy: az a kormány kezeli is a járvány, csak vannak idióták, kik akadályozzák ebben, és mivel nem diktatúrában élünk, ezért nem kényszerítheti őket
KisTehen
@Giovanni Alba: másoljak ide a Moody's értékeléséből? őket elfogadod függetlennek?
Eladott Ország
"Gyűlik az országnak házában a politikai elit. Vagyis hát ami nálunk annak minősül, de legalábbis szeretik ezt gondolni önmagukról. A fiatal demokraták már régen nem fiatalok és talán soha nem voltak demokraták, a keresztények és demokraták meg fiatalok sem voltak soha, így ránézésre. Kínomban néha már abban reménykedem, hogy majdcsak kipusztulnak csoportosan és akkor jönnek az okos, bátor fiatalok, de nem. A Dömötör Csabák jönnek. Mindenféle néven.
Kinevelődött egy olyan politikai élősködő réteg, amelyik eleve azt tűzte ki életcéljának, hogy a mindenféle felelősségvállalás nélkül, a törvények felett állva, mentelmi jogba takarózva, számonkérhetetlenül és lehetőleg zsíros üzletekkel körbedúcolva fogja leélni az életét. A mi nyakunkon, de az csak természetes. Az új eresztés már túl van minden normán és határon, a kritikátlan szervilizmus a kormánypárt irányába éppen olyan természetes dolog, mint a cinikus pofátlanság, a sötét ostobaság és a gátlástalanság.Egyszerűen gyomorforgató az a korlátolt, sötét tahó viselkedés, amit a kormánypárt bármelyik tagja meg merészel engedni magának napról napra, az ország házában és bárhol máshol. Egy Dömötör Csaba, aki már akkor is egy senki volt, amikor Gyurcsány nevét már ismerte az ország és aki még akkor is egy senki lesz, amikor Gyurcsány nevét még mindig ismerni fogja egy ország.Mert egyszer véget kell ennek vetni, mielőtt csak Dömötör Csaba féle uborkafa lakók fognak ülni a parlamenti padsorokban."
KisTehen
@Giovanni Alba: "A döntés indoklásában a cég a felminősítés fő tényezői között kiemelte, hogy a növekedés erőteljesen visszalendült az idei év első felében, és ez is erősítette a magyar gazdaság ellenálló képességét. Mindezt a hatékony költségvetési és monetáris politika is segítette. A hitelminősítő közölte: megítélése szerint a kilátások – mindenekelőtt a robusztus beruházási lendület miatt – középtávon is jók."

"A Moody’s kiemeli, hogy a koronavírus-járvány miatt a magyar hazai össztermék tavaly 5 százalékkal csökkent, vagyis kisebb mértékben, mint az Európai Unió egésze, amelynek gazdasági teljesítménye átlagosan 5,9 százalékkal esett vissza 2020-ban."

"A Moody’s véleménye szerint a magyar gazdaság középtávú kilátásait a 2025-ig tartó előrejelzési időszakban a magas beruházási ráták támasztják alá, és ez egyrészt azt tükrözi, hogy Magyarország vonzó a külföldi befektetők számára, másrészt azt, hogy a magyar kormány növekedésbarát gazdaságpolitikát folytat, beleértve alacsony társasági adót és a munkáltatók társadalombiztosítási hozzájárulásainak folyamatos csökkentését. A magyar gazdaságban tavaly a GDP-érték 27,6 százalékának felelt meg a beruházási ráta, vagyis magasabb volt, mint a 22 százalékos uniós átlag – hangsúlyozza elemzésében a hitelminősítő."

"Magyarország a Baa besorolási kategórián belül azon kevés szuverén adós között lesz, amelynek a 2020–2023-as időszakban sikerül csökkenteni GDP-arányos államadósság-rátáját."

index.hu/gazdasag/2021/09/25/moody-s-magyarorszag-felminosites/
Nessy
@KisTehen: Ez aztán a járvány kezelés! Kormányzás szintjén járványveszély van, állami tömegrendezvények, beutazások stb.szintjén nincs!
KisTehen
@Nessy: olvasol híreket? hallottál Romániáról? ott csak 30% körül van az átoltottság, 50 súlyos koronavírusost veszünk át tőlük a segítségkérésükre reagálva ... ennyit az orbánfóbiátokról
Pálinkás Pál
@Baker: majd ha a kormány engedi...addig marad a " szamizdat " tájékozódás a kórházakban dolgozóktól...
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 11:31
Ha már idézgetünk.
"
Magyarország az első Ázsián kívüli ország, amely az AIIB finanszírozását veszi igénybe, méghozzá a bank Covid-19 Helyreállítási Eszköze alatt. A hvg.hu szerint Magyarország azért kaphat vészhelyzeti támogatást a bank Covid-eszköze alatt, mert
pocsék az egészségügyi rendszer,
elöregedett és beteges a lakosság,
illetve az ország rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben.
Legalábbis ezt állítja az AIIB hitelkonstrukciót bemutató dokumentuma. Ebben hosszasan sorolják, hogy a járvány miatt a kezdeti sikerek ellenére a magas halálozási ráta és a népességszerkezet miatt az ország sebezhető állapotban van egy újabb járványhullám előtt. Magyarország lakossága emellett elöregedett, magas a krónikus betegségben szenvedők aránya, ezek pedig hozzájárultak a magas koronahalálozási-rátákhoz. Mindezek mellett pedig „Magyarország közegészségügyi intézményeinek jelentős része 50 évnél régebben épült, és fejlesztésekre szorul”.
"183 millió eurónyi, vagyis 64 milliárd forintnyi ún. kedvező finanszírozáshoz jut Magyarország az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankkal történő megállapodás eredményeként, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a hírt a Facebookján, miközben egyszer sem ejtette ki száján a hitel szót. A bejelentésben elmondta, hogy az összeget „többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre és egészségügyi védőeszközök beszerzésére is fordítjuk”.
"Az elhangzottak szerint a banktól származó „a piacinál kedvezőbb kamatozású forrás” az erősödő magyar–ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető, ráadásul Varga szerint a magyar kormány abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ázsiai régió érintettjei után elsőként nyújt nekik finanszírozási lehetőséget a bank. Röviden tehát: a kormány felvett 64 milliárd forintnyi hitelt egészségügyi fejlesztésekre egy ázsiai bankból, és ennek örülnek."
Néro
Dömötör Dömötör buta vagy mint hat ökör. Ja meg egy alja szemét is.
telegdilaci
Dömötör te hatökör ha látnád az igazságot,és belátnád hogy az egész Országot tönkretettétek,és nem csak Budapest példája hanem az egész Magyarország mutatja hogy raboltátok ki ezt a jobb sorsra érdemes Országot,amiért mi dolgozók,és az elődeink,keményen dolgoztak,ti csak be ültetek a készbe amit azután elherdáltatok,el pazaroltatok,szétloptátok!
Lepényleső
A tekintetben biztosan igaza van,ha a választások pont olyan tisztességesek lesznek jövőre mint 2012 óta az összes?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok