Bár a Fidesz politikusai alapvetően euroszkeptikusnak mutatkoznak, most úgy tűnik, Szijjártó mégis a szívén viseli az Európai Unió sorsát. 

Szijjártó elárulta, hogyan lehet újra erős az Európai UnióFotó: Szijjártó Péter/Facebook

A külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtt Marise Payne ausztrál külügyminiszterrel tárgyalt, ezúttal telefonon. Szijjártó pedig a beszélgetésből le is vonta a legfontosabb következtetéseket, és ezt, ha csak egy Facebook-poszttal is, de megüzente Brüsszelnek.

Az Európai Unió akkor lehet újra erős, ha képes lesz stratégiai partnerségeket felépíteni a távoli nagy gazdaságokkal és világpolitikai szempontból fontos országokkal

– kezdi a posztját Szijjártó. Majd hozzáteszi, hogy erre például Ausztrália tökéletes lenne.

Mi támogatjuk a szabadkereskedelmi tárgyalások folytatását, sajnálattal vettük tudomásul, hogy a tengeralattjárók vásárlása körül kialakult francia-ausztrál konfliktus miatt az EU a megbeszélések újabb elhalasztásáról döntött

– szúr oda az EU-nak. Majd hozzáteszi azt is, hogy nagyban megnehezíti majd az európai gazdaság újraindítását, „ha össze nem illő politikai és gazdasági kérdések állandóan összekeverednek.”

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az Európai Unió akkor lehet újra erős", ha titeket kibaccnak az árok szélére...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Ma ez a "sláger" ráhazudnivalótok, efftársék fajgörénye!? De a magadéitok elégetése után legalább ügynökkartont is hamisítottatok nekik? Ki ne hagyjátok ám! Mi lesz nélküle az "efftársi hitelességgel"? Az efftársi kleptohabitust (másrahazudás helyett) - ha már az országot amúgy is többször szétloptátok - meg az a korrekt, ha megtartod magatoknak!
Clavigo
Pipázhatnál ,,,,hanyatt,,te gyökér.. nemzethyleg,,,,... A mutterod ott terpeszt Felsőcsutkán... @ómió: Nagyon gázos a ez a pina... Nagyon gázos ez a mindzso...,,, ( nemzethhilyeg )
Clavigo
@ómió: Hülye vagy ,,vazze.. .. Én szívesen felrugdoslak,,, Téged fel rúglak,,,anyádat megrakom ,,,te majom... Idióta...
ómió
@Clavigo: Hülyét láttál, idiótája!? Húzz el a tükör elől! Téged, úgy látom, az elmebaj már rég felrugdosott, bolsiék fajkreténje! Azóta is abban szenvedsz, meg anyád vérfertőzésében!
Aki Én
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem túl hiteles, mikor az unió leggyengébb országa beszél a hogyanról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.