Az a párt költött a legtöbbet, amelyiknek a jelöltje nem is indult az ellenzéki előválasztáson – számolta ki a telex.hu.

A Fidesz költötte el a legtöbb kampánypénzt az előválasztásraFotó: Fidesz/Facebook

A telex.hu számításai szerint a kormánypárti Fidesz messze többet költött az előválasztás során különböző online kampányokra, mint az ellenzéki pártok, a DK, a Jobbik, az MMM és a Momentum. 

A kormánypárt facebookos és youtube-os kampányköltései – a Megafonos és más „influenszerek” költéseivel együtt – elérik a 369 millió forintot. Ennek jelentős része vélhetően közpénz, és az előválasztásokon részt vevő szereplők gyalázására, lejáratásra és karaktergyilkosságra fordították – írja a hang.hu.

Ezzel szemben az ellenzéki szereplők összesen csak 262 millió költöttek.

Azaz: a Fidesz és holdudvara közel másfélszer annyit költött politikai hirdetésre a közösségi médiában az előválasztási kampány alatt, mint az előválasztáson részt vevő politikai erők összesen. Az adatok egyébként nyilvánosan elérhetőek Facebook Ad Library, illetve a Google Transparency Report oldalain, a telex.hu ezek alapján készítette a számításait. 

Az előválasztáson ténylegesen részt vevő szereplők közül a második fordulóban végül visszalépő Karácsony Gergely költötte a legtöbbet, 151 millió forintot, őt követi Dobrev Klára 57, Fekete Győr András 24, illetve Jakab Péter 17 millió forinttal. Márki-Zay Péter úgy jutott be a második fordulóba és esélyes a DK jelöltje ellenében, hogy alig 3.7 millió forintot tudott szánni digitális kampányra. Utóbbi oldalát ráadásul a kampány nagy részében korlátozta a Facebook, így kényszerből a Mindenki Magyarországa Mozgalom oldalán hirdettek.

Forrás: hang.hu, telex.hu
Fotó: Fidesz/Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdeklődöm a jelenlegi fidesz támogatóknál, hogy tavasszal is az ellenzékre szavaznak? Vagy csak ebben a tisztességtelen szavazásba vettek részt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@KisTehen: Amilyen" tisztességes", még Orbániában az is lehet!
ómió
@Clavigo: Már te is belekevernél a bolsi tetübandátokba?
telegdilaci
Nyilván ezt is a közpénzből lopták,mint szinte mindent,és van képük az egyházaknak azzal hangolni az Embereket,Dobrev Klára ellen hogy uszít,az egyház ellen mert azt találta mondani,hogy elfogadhatatlan,az hogy az egyházi iskolák 3X-több állami támogatást,kapnak mint az Állami fent tartású Iskolák,ezzel a mondással szerintem nincs semmi baj,hiszen ez az igazság,aki nem idióta,vagy agy mosott az tisztán látja-ez a valóság,hiszen a napokban jelentette be a Stüszivadász,Semjén hogy soha ennyi Egyházi Iskola nem volt még az Országban,amit az áll keresztény,kormányunk hozott létre,hát ennek most örülnünk kellene nekik csak a Foci és az egyházak számítanak,minden más rohadhat le!
Clavigo
@Shikari: Szerintem,,,te egy barom vagy.,,az " ómió " nevű nővéreddel együtt...
Lepényleső
...a miénket,- ahogy eddig is tette? Két kézzel szórta szerte,- s valahogy mindig az összes pont nála esett le?
kereső
A fideSS is előválasztott? Sokba kerültek a kinai hackerek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.